Copil de şase luni, din Tecuci, MORT din cauza RUJEOLEI. Alte şase suspiciuni, în atenţia medicilor gălăţeni

Copil de şase luni, din Tecuci, MORT din cauza RUJEOLEI. Alte şase suspiciuni, în atenţia medicilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rujeola a făcut prima victimă şi în judeţul Galaţi. Un bebeluş de şase luni, din Tecuci, a decedat din cauza acestei boli, în cursul zilei de miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde era internat de câteva zile.

În judeţul Galaţi, potrivit unor surse medicale, există un alt caz confirmat şi încă şase suspiciuni de rujeolă. Bebeluşul mort la Iaşi, o fetiță, nevaccinată antirujeolic, este al 27-lea deces cauzat de această boală, la nivel naţional, şi al treilea la Iaşi. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, pentru News.ro, că micuţa a fost adusă în stare gravă, sâmbăta trecută, de la Galaţi.

"Când a fost adus la noi, copilul era intubat. A fost adus de către un echipaj SMURD. A avut şi bronhopneumonie, iar, din cauza complicaţiilor, a murit”, a precizat medicul Carmen Dorobăţ, specialistul subliniind că „părinţii trebuie să fie convinşi să-şi vaccineze copiii. Fără vaccin, neavând anticorpi, organismul nu rezistă, iar în multe cazuri se ajunge la deces”.

De la izbucnirea epidemiei de rujeolă şi până la apariţia acestor cazuri, judeţul Galaţi a fost ferit de rujeolă, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Totuşi, având în vedere faptul că boala deja fusese confirmată în judeţele vecine Brăila şi Vrancea, era doar o chestiune până la apariţia primelor cazuri şi în Galaţi.

Peste 6.000 de îmbolnăviri, în ultimele opt luni

Pe plan naţional, aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anunţat, săptămâna trecută, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). De asemenea, au fost înregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cărora li se adaugă cel de miercuri, de la Iaşi.

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă. Boala este cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează, în general, afecţiuni respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Virusul se răspândeşte, cel mai adesea, în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă niciun simptom.

Vaccinarea este singura modalitate prin care rujeola poate fi prevenită.

Sursa foto: Internet

Citit 4532 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.