Gălăţeancă ucisă cu bestialitate în Spania

Gălăţeancă ucisă cu bestialitate în Spania
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O crimă petrecută în Spania, într-o mică localitate de lângă Madrid, a îngrozit locuitorii din Hanu Conachi, comună în care locuia tânăra, înainte să  plece la  muncă  în străinătate, dar şi mama sa. Răpusă de durere, mama Valentinei Chirac (38 de ani) încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de o săptămână cu fiica ei, pe care o ştia fericită alături de soţul spaniol şi de fetiţa lor de şase ani.

„A venit acasă pe 27 aprilie. Era cu soţul ei şi erau fericiţi. Chiar mă bucuram pentru ea. A fost şi la tatăl ei, i-a făcut cumpărăturile, iar apoi au plecat în Spania. Acum nu ştiu dacă s-au certat sau nu, părea un băiat blând. Ba chiar am spus că fiica mea este mai vulcanică decât el, el mi s-a părut un băiat de nota 10. Când am aflat ce s-a întâmplat, nu mi-a venit să cred. Când mi s-a spus că a murit, am crezut că a făcut un stop cardiac. Dar, pe 29 mai, ni s-a spus că a fost crimă, că au găsit-o cu punga pe cap, cu mâinile legate la spate, în dormitor. Nu ştiu de la ce ar fi plecat. Ginerele meu este suspectul numărul unu. Dacă era altcineva, fiica mea s-ar fi luptat, aveau camere de supraveghere, dar în casă nu s-au găsit decât urmele lor”, povesteşte, cu lacrimi în ochi, Lisaveta Rizea, mama Valentinei.

Îndurerată, femeia ne-a explicat că, din fericire, nepoata ei, în vârstă de şase ani, nu a asistat la oribila crimă. „Fata era la nişte cumetri, şi ei tot români. Copilul a fost preluat de fratele ginerelui meu. Noi nu o putem aduce aici, pentru că are doar cetăţenie spaniolă”, a completat mama Valentinei.

Pe lângă faptul că şi-a pierdut fiica, Lisaveta Rizea mai are o problemă: nu are bani să o aducă acasă. Ar avea nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru repatrierea trupului neînsufleţit, astfel încât Valentina să poată fi înmormântată creştineşte acasă. Astfel, cunoştinţele au reuşit să deschidă pe numele Lisavetei Rizea un cont pentru ca cei care vor să o ajute să poată dona bani.

CONT: RO91BRDE180SV13561761800 – cont în euro deschis la BRD pe numele RIZEA LISAVETA

Oricum, familia gălăţencei ucise în Spania mai are de aşteptat până va putea repatria trupul neînsufleţit, acesta fiind încă la medicină legală, unde va fi supus unei noi autopsii, astfel încât anchetatorii să strângă cât mai multe probe. Fratele Valentinei preconizează că mai devreme de două luni nu vor putea rezolva această problemă. Între timp, anchetatorii din Spania l-au arestat pe soţul Valentinei, acesta fiind în închisoare fără a avea posibilitatea de a plăti cauţiune, şi continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat, de fapt, în casa celor doi.

Foto: Marius Negri

Citit 19829 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.