OȚELUL vrea revenire rapidă în eşaloanele superioare

OȚELUL vrea revenire rapidă în eşaloanele superioare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul, renăscută de fani prin înfiinţarea Suporter Club, a promovat în primul an de existenţă al acestui proiect în liga a treia, iar ambiţiile sunt pe măsura istoriei campioanei de acum şase ani, revenire cât mai rapidă în Liga I.

Antrenorul Stelian Bordieanu a confirmat că următorul pas este dorit a fi o nouă promovare imediată, cea în liga a doua. „Gălăţenii sunt mari iubitori de fotbal, au arătat asta şi prin prezenţa numeroasă (n.r. – 9.000 de spectatori) la barajul de promovare. Vor rezultate, vor performanţă, pentru că aşa au fost obişnuiţi şi noi încercăm să le oferim aşa ceva. Noi, mă refer la grupul de suporteri care a pus bazele acestui proiect şi sunt şi eu unul dintre aceşti suporteri, am adus echipa până aici, acum aşteptăm autorităţile să ne fie alături, la fel ca şi pe ceilalţi gălăţeni care au fost în tribună la ultimul meci al sezonului şi nu numai. Astfel am putea să facem o echipă bună, pentru că vrem să promovăm în liga a doua în anul competiţional următor”, a spus tehnicianul gălăţean.

Iulian Apostol, fostul jucător al Oţelului şi al echipei naţionale, acum director de imagine al SC Oţelul, a fost foarte ferm în privinţa obiectivului pentru sezonul următor. „Noi, Oţelul Galaţi, nu acceptăm altceva decât să promovăm imediat. Obligatoriu, promovarea în liga a doua în următor sezon, o etapă pentru obiectivul primar, să ajungem cât mai repede în Liga 1. Cel târziu în 2021 să fim din nou în Liga 1”, a spus Apostol.

Bugetul necesar, 350.000 de euro

Dacă pentru urcarea în Liga a III-a SC Oţelul a avut nevoie de un buget de aproximativ 70.000 de euro, pentru o nouă promovare ar fi nevoie de cel puţin 350.000 de euro, buget realizabil, în opinia lui Iulian Apostol, în condiţiile în care se oferă transparenţa totală a modului în care se cheltuie fiecare leu, iar cei 9.000 de spectatori de la baraj reprezintă o dovadă că proiectul a dobândit credibilitate.

„La început şi la noi a fost o mână de oameni, o mână de nebuni frumoşi. Ei au dat naştere acestui proiect care, în momentul respectiv, nu părea credibil pentru mulţi. Vorbim de luna august a anului trecut, acum zece luni şi ceva. Iată că se poate când faci cu suflet, când nu te interesează să duci acasă ce găseşti la locul de muncă, când vii şi faci voluntariat. Pentru că este transparenţă foarte mare. Iar în momentul în care devii credibil, transparent, deschis către toţi, vine şi lumea alături, vin şi autorităţile locale lângă tine. Pentru că echipa nu e a mea, nu e a preşedintelui, nu e a cuiva anume, vrem să simtă omul din Galaţi că e a lui”, a mai spus Iulian Apostol.

SC Oţelul se poate baza în acest moment pe suma de 200.000 de lei, alocată în primăvara de Consiliul Local şi care a devenit disponibilă abia după promovarea în Liga a III-a. Autorităţile locale au promis sprijin pentru urcarea imediată în liga a doua, la o întâlnire cu cei din conducerea clubului care a avut loc după câştigarea barajului.

Totodată, SC Oţelul mizează mult şi pe o creştere semnificativă a numărului de membri socios, cotizanţi, în perioada următoare.

Citit 10050 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.