A patra medie de 10 pentru Galaţi, după contestaţii

A patra medie de 10 pentru Galaţi, după contestaţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pe lângă cele trei fete de la CNVA, Galaţiul are încă o medie de 10 curat la Bacalaureat, obţinută Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". El obţinuse iniţial 10,00 la limba română şi matematică şi 9,75 la anatomie.

În urma contestaţiilor a primit cele 0,25 de sutimi necesare pentru a-şi rotunji la maximum media la  bacalaureat. "Ştiam că nu greşisem nimic la anatomie. Apoi mi-am zic că nu pierd nimic, chiar şi dacă  mi-ar scădea nota, pentru că aveam 10,00 la celelalte două discipline. Sunt un om căruia îi place să-şi facă treaba cu conştiinciozitate şi m-am gândit că merit să am şi satisfacţia muncii mele", ne-a mărturisit Adrian, absolventul de la "Racoviţă", despre care diriginta sa, Mihaela Sandu, spune că  este "pur şi simplu genial".

Adrian Valeriu Sandu a terminat liceul cu media generală 9,93 şi este premiant la nivel judeţean la mai multe concursuri, de literatură, matematică, fizică şi chimie. Va da admitere la Politehnică, la Bucureşti, la Energetică, pentru că se studiază disciplinele care-i plac foarte mult - chimie, fizică şi matematică, dar şi pentru că este un domeniu de viitor, având în vedere că nu se va mai lucra cu energii  convenţionale, ci cu altele care trebuie descoperite, iar el speră să  poată face măcar un pas  important în acest sens.

Doar 64 de note au rămas neschimbate

De asemenea, în urma rezolvării contestaţiilor, numărul unităţilor cu toţi candidaţii promovaţi a ajuns la trei: CNVA, CNCN şi Colegiul "Cuza". Procentul de promovare pentru judeţul Galaţi a ajuns la 80,49 la sută, de la 79,59 la sută, 29 de absolvenţi de liceu fiind declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Dintre cele 1.198 de lucrări recorectate, la 1.134 notele s-au modificat în plus sau în minus şi numai 64 au rămas la fel, având în vedere că anul acesta s-a acceptat orice diferenţă de punctaj. Conducerea ISJ susţine că au fost doar circa 50 de note mărite cu mai mult de un punct, cea mai mare diferenţă fiind de 2,05 puncte.

Citit 16361 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.