RESTRICȚII de acces al maşinilor pe Faleza Inferioară din Galați
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

RESTRICȚII de acces al maşinilor pe Faleza Inferioară din Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu o dată am sesizat, în ziarul "Viaţa liberă", faptul că pe Faleza Inferioară intră mult prea uşor autoturisme şi camionete, practic existând riscul ca, în orice moment, fie că eşti pe bicicletă, pe role sau te plimbi, să te trezeşti în spate cu o maşină. Gălăţenii au reclamat şi ei acest aspect, plângându-se că mulţi dintre cei care intră cu maşina pe Faleză au şi viteză destul de mare, putându-se produce accidente. Mai mult, oamenii nu înţelegeau de ce trebuie să treacă maşinile dintr-un capăt în altul al Falezei, când punctele de lucru sunt la extremităţile acesteia.

Ei bine, Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, a declarat că a trimis către Consiliul Local un proiect de hotărâre, care face referire la circulaţia în municipiul Galaţi a autovehiculelor şi utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi la condiţiile de eliberare a Permisului de Liberă Trecere (PLT). După o perioadă de analiză şi consultări, reprezentanţii Poliţiei Locale propun ca accesul autovehiculelor, care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară sau fac aprovizionarea în zonă, să se facă în intervalul orar 10,00 – 14,00, de luni până duminică, iar intrările să se facă prin cel mai apropiat loc de acces faţă de punctul de lucru.

În prezent, accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară se face de luni până vineri în intervalele orare 8,00 – 14,00 şi 14,00 - 8,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 12,00. În ceea ce priveşte aprovizionarea, aceasta este permisă de luni până vineri, în intervalele orare 8,00 – 10,00 şi 14,00 – 16,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 10,00.

Solicitarea vine ca urmare a faptului că, programul actual de acces al autovehiculelor pe Faleza Inferioară a Dunării este unul extrem de permisiv, în timpul săptămânii fiind chiar non-stop, indiferent de anotimp, activitate ce dăunează circulaţiei pietonale şi provoacă disconfort cetăţenilor, mai ales în sezonul cald. Mai mult, mulţi şoferi care fac aprovizionarea nu folosesc în prezent cea mai apropiată cale de acces.

Decizia finală este însă în mâna aleşilor locali, care vor dezbate într-o şedinţă viitoare această propunere.

Citit 7788 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 19:07

11 comentarii

 • postat de George
  Miercuri, 19 Iulie 2017 18:14
  În prezent, accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară se face de luni până vineri în intervalele orare 8,00 – 14,00 şi 14,00 - 8,00,

  Nu era mai usor sa spuneti ca e non stop?
  0
  8
  Raportează
 • postat de jon
  Miercuri, 19 Iulie 2017 16:47
  N-are legatura cu aprovizionarea cu marfa!
  Aprovizionarea se poate face pe Dunare cu o ambarcatiune de mici dimensiuni sau noaptea, dupa ora 24, pana dimineata la 6.

  Accesul e pentru ghertzoii comunistoizi si toata sleahta de cocalari mafioti care au pus laba pe o proprietate publica.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Nicolae
  Miercuri, 19 Iulie 2017 15:32
  Propun revenirea la restrictionarea circulatiei auto,in week end,pe faleza superioara,existenta cu cativa ani in urma.In acest fel va creste numarul celor care vor utiliza bicicleta sau mersul pe jos.atat de benefice sanatatii.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Accesul mașinilor pentru aprovizionare, la italieni, maximum 08.30.
  Miercuri, 19 Iulie 2017 12:23
  La italieni, în zona de promenadă pe litoral, aprovizionarea se face de la 24.00 până la 08.30, maximum 09.00, iar Vineri de la 18.00 până Duminică 24.00, nu circulă nici-o mașină de aprovizionare. Mai nou, cu terorismul, la intrare-ieșire, se instalează un fel de stabilopozi din beton, grei, ce se ridică și se pun la loc, conform programului impus de primăria locală.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Fazanul
  Miercuri, 19 Iulie 2017 12:14
  Faleza ar trebui un loc in care te duci sa vezi natura nu sa vezi societati comerciale. Ar trebui interzis accesul complet al masinilor, mai ales in zona dinspre bac.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 19 Iulie 2017 10:54
  Dar de ce sa nu se faca aprovizionarea doar dimineata, pana in ora 8? Asa cum e in tarile civilizate, spre care ne uitam toti cu jind dar de care se pare ca ne indepartam din ce in ce mai mult. Dupa ora 8 incep sa alerge/mearga/patineze cei cativa prosti care vor sa traiasca mai sanatos in orasul asta mizer... Oameni care apoi trebuie sa ajunga si pe la servici.
  Si poate restrictionati accesul nesimtitilor in genul celui care merge cu ML-ul toata faleza pentru ca nu-si poate misca posteriorul cativa metri pe scari (vorbesc de patronul monstruozitatii de beton care se vrea vapor, de pe malul Dunarii). Intra pe la trecerea bac si merge toata faleza pana la carciuma lui, in loc sa parcheze masina sus si sa coboare cateva trepte.
  2
  32
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 19 Iulie 2017 07:19
  De ce nu a făcut pohui propunerea ca aprovizionarea să se facă până în 7 dimineața, de exemplu, ca în lumea civilizată? E îngrijorat că o să doarmă șoferii prea puțin? Ideea multora despre lumea civilizată e făcută de bulgari și greci că doar atât au văzut dar chiar și acolo hotelurile și terasele se aprovizionează până să înceapă oamenii să se plimbe pe acolo. Să pună mâna să care dimineața pe răcoare și șoferii și chelnerii și cârciumarii, că nu sunt doctori să doarmă până la 10 fără 10...
  2
  15
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 19 Iulie 2017 06:53
  La umbra acestor reglementari se fac abuzuri, am intalnit masini non comerciale, dimineata la ora 4,30, mergand cu viteza!

  Poate o fraza in acea dispozitie cu orarul de acces pe FI, sa reglenteze masuri diciplinare pentru paza de la bariere, pana la desfacerea contractului de munca!

  Ca numai asa se diciplineaza marlanii, care cred ca -s regi pe domeniul public, si fac ce vor!
  1
  12
  Raportează
 • postat de Baba si mitraliera
  Miercuri, 19 Iulie 2017 04:31
  Frectii la picior delemn, au si alesiilocali de munca, Orasul are grave probleme: lipsa locurilor de munca, spitale infectate, tinerii pleaca masiv in alte tari etc.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Vlad
  Miercuri, 19 Iulie 2017 04:02
  Faleza inferioara a fost sufocata de carciumi,chioscuri,tonete si bodegi plutitoare,unde in fiecare urla muzica la maxim. Singurul loc de refugiu si liniste al galatenilor a fost infestat cu asemenea monstuozitati. Se pare ca ne-am intors in urma cu 20 de ani,atunci cand puteai sa primesti autorizatie pentru orice si oriunde.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Fugiti inapoi in grota de unde ati scapat !!!
  Miercuri, 19 Iulie 2017 00:54
  Ca intotdeauna, voi va pierdeti in amanunte si va scapa esentialul.
  Faleza Dunarii, in zona inferioara a ei, face parte dintr-o arie protejata international (UNESCO) si este supusa unei legislatii, atat internationala cat si nationala ... S T R I C T A !!!
  Ca sa intelegeti si voi, ideea este ca:
  In afara de instalatii portuare de interes national...si de obiective militare...este interzisa orice fel de activitate economica in zona respectiva !!! Deci: NICI NU ARE SENS SI LOC DISCUTIA DESPRE ACCESUL AUTO !!!
  Pe tot GLOBUL PAMANTESC ...este INTERZISA blocarea accesului liber la malul apelor !!!! Marlania asta exista si este posibila numai intr-o tara populata de niste cocalari, asa cum se intampla (DIN PACATE) in tara asta ...
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.