RESTRICȚII de acces al maşinilor pe Faleza Inferioară din Galați
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

RESTRICȚII de acces al maşinilor pe Faleza Inferioară din Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu o dată am sesizat, în ziarul "Viaţa liberă", faptul că pe Faleza Inferioară intră mult prea uşor autoturisme şi camionete, practic existând riscul ca, în orice moment, fie că eşti pe bicicletă, pe role sau te plimbi, să te trezeşti în spate cu o maşină. Gălăţenii au reclamat şi ei acest aspect, plângându-se că mulţi dintre cei care intră cu maşina pe Faleză au şi viteză destul de mare, putându-se produce accidente. Mai mult, oamenii nu înţelegeau de ce trebuie să treacă maşinile dintr-un capăt în altul al Falezei, când punctele de lucru sunt la extremităţile acesteia.

Ei bine, Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, a declarat că a trimis către Consiliul Local un proiect de hotărâre, care face referire la circulaţia în municipiul Galaţi a autovehiculelor şi utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi la condiţiile de eliberare a Permisului de Liberă Trecere (PLT). După o perioadă de analiză şi consultări, reprezentanţii Poliţiei Locale propun ca accesul autovehiculelor, care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară sau fac aprovizionarea în zonă, să se facă în intervalul orar 10,00 – 14,00, de luni până duminică, iar intrările să se facă prin cel mai apropiat loc de acces faţă de punctul de lucru.

În prezent, accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară se face de luni până vineri în intervalele orare 8,00 – 14,00 şi 14,00 - 8,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 12,00. În ceea ce priveşte aprovizionarea, aceasta este permisă de luni până vineri, în intervalele orare 8,00 – 10,00 şi 14,00 – 16,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 10,00.

Solicitarea vine ca urmare a faptului că, programul actual de acces al autovehiculelor pe Faleza Inferioară a Dunării este unul extrem de permisiv, în timpul săptămânii fiind chiar non-stop, indiferent de anotimp, activitate ce dăunează circulaţiei pietonale şi provoacă disconfort cetăţenilor, mai ales în sezonul cald. Mai mult, mulţi şoferi care fac aprovizionarea nu folosesc în prezent cea mai apropiată cale de acces.

Decizia finală este însă în mâna aleşilor locali, care vor dezbate într-o şedinţă viitoare această propunere.

Citit 10581 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.