Fântâna arteziană de la PĂPĂDIE, înfundată cu nisip şi pământ | În Galaţi, bunul public se DISTRUGE după bunul plac

Fântâna arteziană de la PĂPĂDIE, înfundată cu nisip şi pământ | În Galaţi, bunul public se DISTRUGE după bunul plac
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Joi, 20 iulie, în jurul orei 19,00, gălăţenii care au vrut să meargă în zona Păpădiei pentru a se bucura de o briză răcoroasă au avut o mare surpriză. Fântâna arteziană era închisă, iar explicaţiile încă nu apăruseră. Mai mult, în zonă nu era nicio echipă de intervenţie de la Gospodărire Urbană. 

Curioşi să aflăm ce s-a întâmplat cu fântâna arteziană, am contactat conducerea societăţii Gospodărire Urbană, care are în grijă artezienele din oraş, pentru a cere lămuriri. "Este o defecţiune majoră la pompele care fac recircularea apei. Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni din zonă, conform cărora şoferii de autocare care noaptea îşi parchează vehiculele pe esplanada Casei de Cultură vin şi îşi spală covoraşele în fântână. Astfel, tot acel nisip şi pământ strâns de pe covoraşe s-a depus pe duze şi în pompe, deoarece filtrele nu sunt echipate să reţină nisipul. De altfel, nici nu ar fi normal să fie echipate cu aşa ceva, pentru că, nu-i aşa, cum poate ajunge nisipul într-o fântână arteziană?", ne-a explicat Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană. 

Poliţia Locală, sesizată 

Pentru a fi siguri că prejudiciul va fi acoperit de cineva, reprezentanţii Gospodărire Urbană au anunţat Poliţia Locală pentru a verifica sesizările cetăţenilor şi pentru a găsi vinovaţii. "Ne bazăm, momentan, pe ce ne-au spus oamenii. Am făcut o cerere către Poliţia Locală pentru a vedea dacă bat camerele de supraveghere de la Tribunal până la fântâna arteziană. De asemenea, am cerut şi o intensificare a patrulelor pe timp de noapte, poate vom reuşi să prindem vinovaţii în fapt", a mai declarat Bogdan Ardean.

"Într-adevăr, am primit o solicitare din partea Gospodărire Urbană pentru a le pune la dispoziţie imaginile de supraveghere din zonă, lucru pe care îl vom face. De asemenea, poliţiştii de la Secţia 1 vor intensifica patrulele în zonă, lucru pe care îl vor face şi echipajele de intervenţie", a conchis Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

 

Citit 6675 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.