Fântâna arteziană de la PĂPĂDIE, înfundată cu nisip şi pământ | În Galaţi, bunul public se DISTRUGE după bunul plac

Fântâna arteziană de la PĂPĂDIE, înfundată cu nisip şi pământ | În Galaţi, bunul public se DISTRUGE după bunul plac
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Joi, 20 iulie, în jurul orei 19,00, gălăţenii care au vrut să meargă în zona Păpădiei pentru a se bucura de o briză răcoroasă au avut o mare surpriză. Fântâna arteziană era închisă, iar explicaţiile încă nu apăruseră. Mai mult, în zonă nu era nicio echipă de intervenţie de la Gospodărire Urbană. 

Curioşi să aflăm ce s-a întâmplat cu fântâna arteziană, am contactat conducerea societăţii Gospodărire Urbană, care are în grijă artezienele din oraş, pentru a cere lămuriri. "Este o defecţiune majoră la pompele care fac recircularea apei. Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni din zonă, conform cărora şoferii de autocare care noaptea îşi parchează vehiculele pe esplanada Casei de Cultură vin şi îşi spală covoraşele în fântână. Astfel, tot acel nisip şi pământ strâns de pe covoraşe s-a depus pe duze şi în pompe, deoarece filtrele nu sunt echipate să reţină nisipul. De altfel, nici nu ar fi normal să fie echipate cu aşa ceva, pentru că, nu-i aşa, cum poate ajunge nisipul într-o fântână arteziană?", ne-a explicat Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană. 

Poliţia Locală, sesizată 

Pentru a fi siguri că prejudiciul va fi acoperit de cineva, reprezentanţii Gospodărire Urbană au anunţat Poliţia Locală pentru a verifica sesizările cetăţenilor şi pentru a găsi vinovaţii. "Ne bazăm, momentan, pe ce ne-au spus oamenii. Am făcut o cerere către Poliţia Locală pentru a vedea dacă bat camerele de supraveghere de la Tribunal până la fântâna arteziană. De asemenea, am cerut şi o intensificare a patrulelor pe timp de noapte, poate vom reuşi să prindem vinovaţii în fapt", a mai declarat Bogdan Ardean.

"Într-adevăr, am primit o solicitare din partea Gospodărire Urbană pentru a le pune la dispoziţie imaginile de supraveghere din zonă, lucru pe care îl vom face. De asemenea, poliţiştii de la Secţia 1 vor intensifica patrulele în zonă, lucru pe care îl vor face şi echipajele de intervenţie", a conchis Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

 

Citit 6276 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 19:40

11 comentarii

 • postat de Vali
  Marți, 25 Iulie 2017 20:13
  Cati dintre cei care comenteaza aici au facut vreo reclamatie celui pe care l-a vazut facand ceva rau.. sau aruncand gunoaie pe jos. Nu se practica la noi... oricum amenzi cat mai mari si muna in folosul comunitatii si sa vezi atunci ce se respecta legea :). Succesuri!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 25 Iulie 2017 20:13
  Cati dintre cei care comenteaza aici au facut vreo reclamatie celui pe care l-a vazut facand ceva rau.. sau aruncand gunoaie pe jos. Nu se practica la noi... oricum amenzi cat mai mari si muna in folosul comunitatii si sa vezi atunci ce se respecta legea :). Succesuri!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Bula
  Duminică, 23 Iulie 2017 09:17
  Apropo, nu se mai numeste " Papadie" , noua denumire este " piscina pentru marlandezi si gipsy".
  1
  4
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 20:13
  nu he adevarat...neshte famelii cu copchiii la ei,care n-are hapa calda de trei luni sa spalatara shi ei....care este....shi he clara ca de la hatata jeg sa infundatara.Sa sa propuna la premarie sa sa faca programa de spalat pa cartere sa sa steie la rand ca in cevelezatzie.....Jermanica....Holandica.....Hespania......Francia.....Hungaria.....
  2
  8
  Raportează
 • postat de Ady
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 15:41
  Dupa cum scrie in articol va mai sta ceva timp oprita ,deci de unde sa apara rauintentionatul daca nu mai e apa de spalat presuri. Camere nu sunt si la trecerea de pietoni sau nici alea nu sunt functionale? Alta teapa si cu atatea camere si butoane de trecut strada.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Intrebare
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 14:31
  Peste tot unde apar incalcari ale legii si, din intamplare, se nimereste sa se afle in locul respectiv o patrula de la Politia Locala, acestia, cu niste infatisari absente si ganditoare, intorc capul (ca la comanda) in directia opusa evenimentului respectiv.
  Probabil ca toti ,,politistii'' astia or fi niste firi sensibile, nu suporta imaginea unei incalcari a legii, ce sa-i faci, nu toata lumea e la fel de dura dar, in cazul asta, intrebarea este:
  DE CE NU V-ATI FACUT FILOZOFI DOMNILOR ... PENTRU CA NU AVETI NICIO TREABA CU PROFESIA ASTA DE POLITIST ?!!!
  0
  16
  Raportează
 • postat de sor
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 13:50
  Camere de luat vederi in intersectii si puncte aglomerate.Sunt bune pt depistarea furturilor,accidentelor...etc
  1
  11
  Raportează
 • postat de Maxim I
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 10:03
  dupa ce faceti frumoasa zona, puneti si camere de filmat ... bineinteles ca-si spala rufele acolo daca zona arata ca o spalatorie
  3
  15
  Raportează
 • postat de Terente
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 09:51
  Patrulele nocturne Politiei dorm prin Tribunal, nu au timp de batut pietroaiele sa NE pazeasca fantanile. Daca cetatenii vor sa aiba apa la fantana n-au decat sa faca plantoane pe timp de noapte; Politia este ocupata!
  0
  27
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 09:24
  Adică ei dorm în mașină la umbră și se dau jos doar când sunt anunțați băi vedeți că sunt hoți pe străzi .... nu, pohui?
  0
  22
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 08:52
  Nici nu e de mirare că se întâmplă astfel de lucruri cand poliția locală nu dă nici măcar o amendă. Ei tot așteaptă să fie facute sesizări. Dar cât de greu e să iei orașul la pas și să amendezi unde vezi încălcări ale bunului simț? Și așa se plimbă, dar de amendat, mai rar spre deloc. Sau cumva s-a produs o confuzie și traiesc cu impresia că e slujba lor să se plimbe și atât?

  Nesimțiti au existat dintotdeauna. Și vor mai exista. Ei există și in alte țari. Dar diferența majoră e că acolo poliția are un rol și îl respectă. Când greșești, ești amendat. Dar la noi poliția e ocupată să țină semințele într-o mână și cu cealaltă să le ducă la gură. Cum să mai dea și amenzi?

  Deci să nu ne mai mire astfel de lucruri. Sunt consecințe evidente intr-un oraș fără autorități care să își facă treaba.
  0
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.