COD GALBEN de VIJELII și ploi torențiale/ Aveți grijă unde vă parcați mașinile!

COD GALBEN de VIJELII și ploi torențiale/ Aveți grijă unde vă parcați mașinile!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe regiuni ale țării, printre care și Moldova, valabil de duminică (6 august), ora 18,00, și până marți dimineață (8 august), la ora 6,00.

Meteorologii avertizează că, în intervalul menționat, ne vom confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri pe metru pătrat și izolat 40...50 de litri pe metru pătrat.  

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei. Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august) ”, avertizează ANM.

Reamintim că, în urma furtunii puternice de pe data de 26 iulie, la Galați, peste 130 de copaci au fost smulși din rădăcină și prăbușiți pe străzi, pe casele oamenilor, ba chiar și pe blocuri, mai multe mașini au fost avariate, iar câțiva gălățeni au fost răniți și au ajuns la spital.

Gospodărire Urbană încă nu a adunat toți copacii dezrădăcinați (există arbori care și acum sunt picați pe blocuri), iar multe dintre crengile rupte de vântul puternic de atunci încă stau atârnate în copaci. Pe rețelele de socializare curg, zilnic, astfel de sesizări.

Citit 24078 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.