Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
3 comentarii

Consiliul Judeţean Galaţi a început o nouă etapă de montare a indicatoarelor pe drumurile din judeţ. În următoarele zile, vor fi montate 125 de indicatoare rutiere pe DJ 251 - Smârdan – Pechea, DJ 255 - intersecţia cu DN25  - Izvoarele – Slobozia Conachi – Rediu – Cuca, DJ 261 A - intersecţia cu DN24 D - Scânteieşti – Frumuşiţa şi pe DJ 254- intersecţia cu DN25 – Iveşti – Călmăţui- Costachi Negri.

“Astfel de lucrări sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în traficul rutier. Intervenim periodic pentru refacerea semnalizării pe drumurile judeţene, în urma consultărilor cu specialişti în siguranţa circulaţiei. Anul acesta au fost  montate alte 250 de indicatoare rutiere, iar în 2016 am reuşit să montăm 180 de indicatoare rutiere în dreptul unităţilor de învăţământ. De asemenea, toate proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene includ şi partea de semnalizare cu indicatoare rutiere. Pentru viitoarele intervenţii lucrăm, alături de Poliţia Rutieră, la identificarea porţiunilor de drum judeţean unde indicatoarele rutiere lipsesc sau trebuie înlocuite. Respectarea lor salvează vieţi!”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Conform sursei citate, indicatoarele rutiere care vor fi montate, până cel târziu pe 15 septembrie, sunt de avertizare (curbe deosebit de periculoase, curbe stânga-dreapta), de prioritate (cedează trecerea, drum cu prioritate şi oprire), de interzicere şi restricţie (limitare de viteză şi sfârşitul limitării de viteză) şi de informare (trecere de pietoni).

Valoarea celor 125 de indicatoare rutiere, a stâlpilor de susţinere şi a accesoriilor pentru montarea indicatoarelor este de 17.274 lei, fără TVA. Montarea indicatoarelor rutiere va fi realizată de către Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.

Citit 2316 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 18:39

3 comentarii

 • postat de Taranu Taran Miercuri, 23 August 2017 15:06 Link la comentariu
  3
  8

  Tot respectul pentru noua conducere a Consiliului Judetean Galati instalat anul trecut in urma alegerilor, se vede o schimbare in bine a drumurilor judetene . Poate il va convinge cineva (conducerea judeteana PSD , ........ ) pe primarul din comuna Beresti Meria sa reasfalteze drumul din satul Plesa ( din centrul de la scoala pana la marginea satului ce duce spre comuna Malusteni , judetul Vaslui) , este degradat asfaltul de foarte multi ani .

  Raportează
 • postat de Armandel Miercuri, 23 August 2017 11:25 Link la comentariu
  1
  15

  Se lucrează în acelaşi sistem de "heirup-ism" ca până acum!
  Schimbarea şi întreţinerea indicatoarelor rutiere trebuie să se realizeze PERMANENT, nu în etape când vor muşchii CJ Galaţi!
  - Există vreun nr de telefon (public) cunoscut pentru a se apela la Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi de către orice participant la treficul rutier în vederea semnalării oricărui eveniment legat de indicatoarele rutiere şi starea drumurilor?
  - În cât timp se înlocuieşte un indicator ruitier avariat în urma unor accidente rutiere sau în urma furturilor? La fel şi pt gropile din asfalt!
  Acestea sunt răspunsurile pe care le aşteaptă cetăţenii dle Fotea, nu doar să cheltuiţi banii publici!

  Raportează
 • postat de Tichia de margaritar Miercuri, 23 August 2017 09:52 Link la comentariu
  5
  17

  Mai bine si-ar face militia serviciul ca sa nu mai existe macelul de pe soselele din Romania!
  Nu din cauza ca erau indicatoarele murdare sau ruginite ne stalcesc cocalarii si analfabetii cu permise luate la misto, pe trecerile de pietoni, pe trotuare, in statiile de autobuz sau in trafic .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.