Se montează INDICATOARE RUTIERE de peste 17.000 de lei

Se montează INDICATOARE RUTIERE de peste 17.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi a început o nouă etapă de montare a indicatoarelor pe drumurile din judeţ. În următoarele zile, vor fi montate 125 de indicatoare rutiere pe DJ 251 - Smârdan – Pechea, DJ 255 - intersecţia cu DN25  - Izvoarele – Slobozia Conachi – Rediu – Cuca, DJ 261 A - intersecţia cu DN24 D - Scânteieşti – Frumuşiţa şi pe DJ 254- intersecţia cu DN25 – Iveşti – Călmăţui- Costachi Negri.

“Astfel de lucrări sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în traficul rutier. Intervenim periodic pentru refacerea semnalizării pe drumurile judeţene, în urma consultărilor cu specialişti în siguranţa circulaţiei. Anul acesta au fost  montate alte 250 de indicatoare rutiere, iar în 2016 am reuşit să montăm 180 de indicatoare rutiere în dreptul unităţilor de învăţământ. De asemenea, toate proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene includ şi partea de semnalizare cu indicatoare rutiere. Pentru viitoarele intervenţii lucrăm, alături de Poliţia Rutieră, la identificarea porţiunilor de drum judeţean unde indicatoarele rutiere lipsesc sau trebuie înlocuite. Respectarea lor salvează vieţi!”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Conform sursei citate, indicatoarele rutiere care vor fi montate, până cel târziu pe 15 septembrie, sunt de avertizare (curbe deosebit de periculoase, curbe stânga-dreapta), de prioritate (cedează trecerea, drum cu prioritate şi oprire), de interzicere şi restricţie (limitare de viteză şi sfârşitul limitării de viteză) şi de informare (trecere de pietoni).

Valoarea celor 125 de indicatoare rutiere, a stâlpilor de susţinere şi a accesoriilor pentru montarea indicatoarelor este de 17.274 lei, fără TVA. Montarea indicatoarelor rutiere va fi realizată de către Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.

Citit 4093 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.