UPDATE | Tânără RĂNITĂ GRAV după ce a traversat neregulamentar strada

UPDATE | Tânără RĂNITĂ GRAV după ce a traversat neregulamentar strada
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE | O tânără de 20 de ani a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei", după ce a fost lovită, marți dimineaţă, 17 octombrie, de o maşină. Tragedia a avut loc pe strada Domnească, în zona Parfumul Teilor, acolo unde, de mai bine de un an, s-a desfiinţat trecerea de pietoni. Tânăra a vrut să traverseze strada, din staţia de autobuz, crezând, cel mai probabil, că trecerea de pietoni este valabilă, aceasta fiind vizibilă, în ciuda faptului că, anul trecut, a fost acoperită cu vopsea neagră. Din păcate, însă, fata nu s-a mai asigurat şi a fost lovită de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 50 de ani.

"Tânăra s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure", ne-a transmis Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Fata a fost lovită destul de grav, medicii sosiţi la faţa locului fiind nevoiţi să îi facă manevre de resuscitare. Din fericire, cadrele medicale au reuşit să o salveze pe tânără. Însă starea acesteia este în continuare foarte gravă. Mai multe echipaje de poliţie au ajuns în zonă, iar pe perioada măsurătorilor traficul de pe strada Domnească s-a desfăşurat cu mare dificultate. "În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a adăugat Crina Dragu.

Din păcate, astfel de tragedii pot avea loc în fiecare zi, în mai multe zone din oraş. Şi asta pentru că, în iulie anul trecut, au fost desfiinţate mai multe treceri de pietoni, în cadrul programului "Unda verde". La momentul respectiv, marcajele pietonale desfiinţate au fost vopsite cu negru, iar pe stâlpi au fost puse afişe prin care se anunţa desfiinţarea lor. Cu timpul, însă, vopseaua s-a luat, iar dungile albe sunt la fel de vizibila ca la orice trecere de pietoni funcţională. Poate tragedia fetei de 20 de ani va trage un semnal de alarmă, iar autorităţile vor face ceva, astfel încât pietonii să nu mai fie induşi în eroare.

Republicăm lista trecerilor de pietoni desfiinţate în cadrul programului "Unda verde", aşa cum ne-a fost ea comunicată, în iulie 2016, de Primăria Galaţi: strada Brăilei (între strada Oţelarilor şi Mall), strada Domnească (la Parfumul Teilor), strada Domnească - strada Vasile Alecsandri, strada Domnească - strada Afinului (Rompetrol), strada Prundului (la începutul clădirii Şcolii Nr. 20), strada Milcov (înainte de intersecţia cu strada Traian Vuia), strada Milvov - Liceul Energetic, strada Traian Vuia - bl. L1 (Beverly Hills), strada Henri Coandă (la Kaufland), strada Basarabiei (între Piaţa Energiei şi strada Anghel Saligny), strada Nae Leonard (imediat după ieşirea din sensul giratoriu), strada Basarabiei (în dreptul capătului gardului Cimitirului "Eternitatea"), strada Basarabiei - strada Eternităţii, strada Basarabiei - strada Nicolae Alexandrescu şi strada Basarabiei - strada dr. Carnabel.


Marți, 17 octombrie, o tânără în vârstă de 20 de ani, care a vrut să traverseze strada Domnească prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost lovită de o maşină condusă de o femeie în vârstă de 50 de ani. Tânăra a fost transportată de urgenţă la spital, fiind în stare gravă.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Traficul în zonă s-a desfăşurat cu dificultate pe perioada în care poliţiştii au făcut cercetările la faţa locului.

Sursa foto: GSG

Citit 26611 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.