Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
11 comentarii

Indiferent dacă impozitele şi taxele locale vor fi sau nu majorate în 2018, numeroşi gălăţeni ar putea plăti la bugetul local mai mult decât în 2017. Motivul? Străzile pe care îşi au proprietăţile au fost modernizate, aşa că ar putea fi incluse într-o zonă de impozitare superioară.
Primăria municipiului Galaţi a supus consultării publice un proiect de hotărâre privind modificarea zonelor de impozitare. Documentul, expunerea de motive şi raportul de specialitate pot fi consultate fie pe portalul administraţiei locale, www.primariagalati.ro, fie la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Fraternităţii nr. 1.

De ce este nevoie de schimbare

Potrivit documentaţiei supuse dezbaterii, în municipiul Galaţi există patru zone de impozitare, a căror identificare se face prin litere - A, B, C şi D. "Dinamica accentuată a dezvoltării zonelor urbane impune modificarea zonelor de impozitare a terenurilor situate în municipiul Galaţi: prin încadrarea noilor artere de circulaţie şi, respectiv, prin încadrarea în zone de impozitare superioare a arterelor de circulaţie dacă s-au efectuat lucrări la infrastructură şi dacă există dotări", se arată în raportul de specialitate.
În documentul supus dezbaterii publice, am numărat nu mai puţin de 50 de străzi care ar putea intra într-o nouă categorie de impozitare, mai scumpă, marea majoritate din C în B.

Cine intră sau pleacă din zona D

Cel mai mic nivel al taxelor şi impozitelor este în zona D. Aici vor intra arterele de circulaţie nou create şi botezate prin hotărâri de Consiliu Local: strada Claudiu Marius Covrig, strada cpt. av. Victor Crăciun, strada Simon Ajarescu şi aleile Colinei, Crăciuniţelor, Foişor şi Lalelelor.
Patru dintre străzile Galaţiului ar putea părăsi această zonă de impozitare. Astfel, străzile Alexandru Măcelaru şi Măcin ar putea sări direct în zona B de impozitare, în vreme ce Aleea Anemonelor şi strada Ioan Beldie vor urca doar o treaptă, din zona D în zona de impozitare C.

Străzi împărţite pe zone

Dacă, până acum, gălăţenii care au case ori terenuri în cel mai dinamic cartier rezidenţial al Galaţiului, pe strada Acaşilor, au plătit impozite corespunzătoare zonei C, acum lucrurile s-ar putea schimba. În proiectul supus dezbaterii se propune ca strada Arcaşilor, între numerele 2 şi 22 să treacă în zona B, rămânând în zona C tronsonul cuprins între numerele 24 - capăt şi 1 - capăt.
Strada Dr. Răutu s-ar putea împărţi pe două zone de impozitare: B - între numerele 1-7 şi 2-4, şi, respectiv, C - între numerele 9 - capăt şi 6 - capăt. La fel s-ar putea întâmpla şi cu Drumul de Centură, care urcă în zona C de impozitare între numerele 1 - capăt şi 2 - 48 şi 244 - capăt, dar rămâne în zona D între numerele 50 - 242.
Şi cele două tronsoane ale străzii Drumul Viilor s-ar putea regăsi în zone de impozitare diferite: tronsonul 1, între numerele 1 - 11 şi 2 - 8 va fi în B, iar restul, tronson 1 şi tronson 2, între 13 - capăt şi 10 - capăt rămâne în C.
Pentru strada Ştefan cel Mare se propune ca numerele 1 şi 2 - 30 să urce în zona B, iar numerele 3 - capăt şi 32 - capăt să rămână în C.
Artera Tecuci ar urma să fie segmentată pe trei zone de impozitare: A între numerele 1 - 219 şi 2 - 208, B între numerele 221 - 259 şi 210 - 290, şi C între 261 - capăt şi 292 - capăt. Iar pentru strada Traian se prevede împărţirea în două zone: A între numerele 1 - 203 şi 2 - 250 şi B între 205 - capăt şi 252 - capăt.
Strada Cucului, pe care nu am reuşit să o găsim în hotărârea precedentă de zonare a oraşului, este inclusă în zona C.

Plecare "în masă" din zona C

Zona C de impozitare "sărăceşte" în străzi, în favoarea zonei B. Pe listă sunt incluse străzile: Aprodu Purice, Av. Vasile Craiu şi Av. Mircea Zorileanu, Borzeşti, Camil Ressu, Căprioarei, Cernei şi Clăbucet. Intră cu totul în zona B de impozitare şi strada Crişana. Se prevede un transfer în zona B şi pentru arterele: Dimitrie Cantemir, dr. Mihail Petrini Galazi, Dropiei, Dumbrava Roşie, Focşani, Graurului, Grigore Ventura, Ionel Fernic, Izvor, Jupiter, Libelulei, bulevardul Milcov, străzile Mircea cel Bătrân, Nucului, Pictor Nicolae Grigorescu, Privighetoarei, Răchitei, Slănic şi Sulfinei. Şi tot în zona B ar urma să se regăsească Traian Vuia, Tufănelelor, Victor Papilian, Vânători, Vizantea şi Zambilelor.

Cine intră în zona A

Strada Ştiinţei şi Aleea Ştiinţei, care erau incluse până acum în zona B de impozitare sunt propuse să urce în zona A. Aceeaşi măsură vizează strada Vultur şi strada Dragoş Vodă.

Unde puteţi face propuneri şi sugestii

Modificarea zonelor de impozitare se află în dezbatere publică. Potrivit Primăriei, propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate pot fi depuse, zilnic, pană pe 28 octombrie, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau, prin poştă, pe adresa instituţiei din strada Domnească nr. 54 sau la Registratura Generală din Galaţi, strada Fraternităţii nr. 1.
După consultarea publică, proiectul va ajunge pe mesele consilierilor locali spre dezbatere şi aprobare. Potrivit prevederilor legale, în cazul în care la nivelul municipiului Galaţi se impun modificări ale delimitării zonelor de impozitare, Consiliul Local poate adopta hotărâri în acest sens, care se vor aplica pentru anul fiscal următor.

Citit 8058 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 11:15

11 comentarii

 • postat de gorenje Branzovenescu Vineri, 20 Octombrie 2017 19:54 199.249.223.*** Link la comentariu
  0
  29

  @ gorenje

  Baiete cred ca esti aerian rau de tot. Tie ori iti lipseste ceva pe la bibilica ori striga aiurea din tine interesul de partid. Pai baiete tu vorbesti de revolta fiindca iti creste taxele si impozitele pentru modernizarile si pentru schimbarile din cartierele unde s-a mai facut, imbunatatit cate ceva? Dar cum de nu te-ai trezit tu gorenje basistule, PDL-istule sa faci revolta cand PDL-icto basistii tai taiau salariile si pensiile romanilor(inclusiv ale galatenilor) si PDL-isti(actualii PNL-isti, FIINDCA ACEI PDL-ICTO BASISTI SUNT ACUM PITITI, ASCUNSI "BINE" SUB SIGLA NOULUI PNL) si cand basistii, PDL-isti(PNL-isti) CRESTEAU pana la cer intr-un mod nesimtit toate taxele si impozitele, toate darile de pe carca romanului, pe carca galateanului? ATUNCI NU TE-AI MAI TREZIT SA FACI "REVOLTE" PDL-ISTULE, BASISTULE?

  ATUNCI CAND basescu SI PDL(PNL) ITI TAIAU SALARIILE SI PENSIILE SI ITI CRESTEAU TAXELE SI IMPOZITELE PENTRU NIMICUL IN CARE TRAIAI DE DINAINTE DE ACTUALELE MODERNIZARI, SCHIMBARI ATUNCI NU TE-AI MAI TREZIT SA FACI "REVOLTE" NU-I ASA BASISTULE, PDL-ISTULE? Gorenje, baiete tu esti din alta poveste, din alta lume.

  IAR ACUM CAND TI SE PUN ALTE VALORI DE TAXE, IMPOZITE FIINDCA TI S-A MAI MODERNIZAT, SCHIMBAT CARTIERUL, ULITA DE DINAINTE (FIINDCA ACUM NU MAI TRAIESTI PE ULITA CI PE O STRADA SI FIINDCA ACUM NU TE MAI BAGI INTR-UN BUNCAR PLIN DE GUNOI NUMIT NUMAI DE TINE "GARAJ" CI AI LOC UNDE SA-TI PETRECI SI TIMPUL, IN PARC, PE BANCA SI AI SI UNDE SA-TI PARCHEZI MASINA) ACUM NU-TI MAI CONVINE SI BOLBOROSESTI AIUREA DE "REVOLTA". MAI REVOLTATULE TREZESTE-TE SI FA DIFERENTA INTRE RAHATUL IN CARE AI TRAIT PRIN TAXELE SI IMPOZITELE MARITE DE BASISTI SI PDL(PNL)-ISTI SI STAREA ACTUALA A UNOR CARTIERE IN CARE TRAIESC GALATENII, CARTIERE CARE S-AU MAI MODERNIZAT, CAT DE CAT. Oriunde in lume, pe planeta asta unde se face cate o modernizare se schimba si gradul de taxare, impozitare fiindca se schimba nivelul/starea de trai din zon/zonele respective. Nu au inventat galatenii apa calda. Basistii, PDL(PNL)-istii ti-au crescut si taxele si impozitele, ti-au taiat si salariile si pensiile pentru aceeasi zona in care traiai, pentru aceeasi zona nemodernizata si erai fericit, nu te-am auzit revoltat atunci, iar acum iti iese prin pori revolta din tine.

  Si ce au risipit din ce-au lasat comunistii? A, vorbesti de gunoiul tau de asa-zis "garaj", spelunca mizerabila si infecta? La acel gunoi te referi ca l-au irosit, distrus? LA CE DISTRUGERE TE REFERI DIN CE-AU LASAT COMUNISTII? LA INDUSTRIE? DACA TE REFERI LA INDUSTRIE AFLA CA TOTI AU DISTRUS-O INDIFERENT DE PARTID. Pai baiete singurul lucru ce a fost distrus din comunism nu este decat industria, flota navala comerciala, flota feroviara, etc. etc. etc. DAR ACEA DISTRUGERE au facut-o TOATE PARTIDELE, IN GASCA, IN CARDASIE, INCLUSIV, IN FRUNTE CU SIMPATIZANTII TAI "minunati" (PDL, PNL, PSD, PMP, USR, etc., TOATE PARTIDELE AU URME, URMASI DIN COMUNISM CARE AU DISTRUS TOT CE LASASERA COMUNISTII).

  Dar sunt convins ca pe tine te roade sufletul, tu nu mai poti dormi noaptea fiindca bocesti dupa gunoiul tau de dugheana mizerabila de asa-zis "garaj", spelunca imputita ce ti-a fost demolata. Sigur la acea "distrugere" faci referire si de asta esti tu asa de catranit, plouat, suparat, mahnit, etc.

  Nu ai facut tu revolta cand se taiau salariile si pensiile romanilor(galatenilor) de catre actualii PNL-isti(PDL-isti) si cand se inchideau spitalele de catre PDL(PNL)-basescu (pesemne fiindca erai atunci de partea care trebuia, erai de acea parte), dar visezi ca faci tu revolta fiindca iti mareste taxele si impozitele pentru modernizarea prin carea ti-a mai crescut nivelul de trai al cartierului, al zonei in care traiai, de la stadiul de ulita ulita la stadiul de sosea. Ca pana acum traiai in mocirla si in gunoiul PDL-icto basist pe care l-ati tot patronat si sustinut voi. Bai baieti luati ceva medicamente, ceva tratament ca se vede ca nu va trece dupa ce ati bocit atata fiindca vi s-a DEMOLAT GUNOIUL/MIZERIA de COSMELIE/DUGHEANA. Asa si cu mizeriile acelea de dricuri de cascarabete evazioniste in care i-ati carat pe oameni precum animalele, precum sacii de cartofi EVAZIONISTULE. Nu va mai reveniti din bocet asa-i? Dar visaserati sa avansati, sa va modernizati dar numai prinprejurul gunoiului vostru de cosmelie mizerabila, fara sa se atinga nimeni de gunoiul vostru pretios de "garaj"(cosmelie de rahat urat mirositoare).

  Galatenii vor un oras ca afara, vor o tara ca afara, curata, aerisita, lipsite de dughene si cosmelii mizerabile pe care le preaslaviti voi zevzecii si asta se poate face numai zgandarind gunoiul si mizeria voastra din oras si nu se poate face MOCA. Nimic nu e moca, nici afara, nici in tara, pe nicaieri prin lume. Treziti-va naibii.

  Putinele locuri din Galati ce au fost modernizate se vede cu ochiul liber cat de apreciate si frecventate sunt de catre galateni...nu vezi petec liber de loc modernizat unde sa nu fie copii sau adulti, oameni ce apreciaza chiar si o simpla modernizare, imbunatatire adusa acestui oras. Numai voi habaucilor sunteti cu mintea-n pom cu mintea blocata visand la aceeasi mizerie si la acelasi gunoi pe care l-ati pastorit atata atat de mult timp.

  Caracterizarea orasului e simpla, a fost mult mai mizerabil inainte, dar acum s-a mai aerisit putin fiindca unii au avut curajul sa incerce sa faca ceva bun in orasul acesta. Voi zevzecilor nu stiti decat sa fiti contra a orice s-ar incerca a imbunatati in orasul acesta; si nici voi nici nu stiti sa veniti cu ceva imbunatatiri, ceva ce ar putea aduce un beneficiu acestui oras si comunitatii ce traieste in acest oras. Voi nu stiti decat sa fiti si sa va comportati precum buba, precum boala ce se prinde de ceva anume ce inca respira capusand-o, istovind-o, uscand-o. Voi sugeti seva acestui oras ce parea ca se usuca pe zi ce trece, pana a venit cineva cu tupeu, cu curaj si a incercat sa schimbe lucrurile, sa schimbe directia indreptand unele bube, unele neajunsuri ale orasului. Voi capuselor de zevzeci "garajisti", cotetati, evazionisti sunteti singura molima a acestui oras fiindca inainte diferenta/decalajul/haul dintre mizeria ce o aveam in oras si taxele ce le plateam era mult mai mare decat va plangeti voi acum ca s-ar mari taxele locale si impozitele locale din anumite zone ale orasului pe unde s-au mai facut ceva modernizari.

  Inainte aveam:

  * gunoi si taxe (taxe ce erau mult prea mari pentru nivelul de gunoi din oras), iar acum avem
  * ceva modernizari noi (deci un plus, un upgrade de la nivelul de gunoi si ceva taxe mai mari)

  ceea ce se echilibreaza catusi de putin (in a doua categorie), fiindca inainte aveam gunoi/mizerie si taxe destul de mari pentru nivelul gunoiului in care traiam

  Si nemtii si francezii si americanii si italienii dupa modernizari si imbunatatiri ale nivelului de trai al oamenilor coreleaza cu nivelul de taxe si impozite. Numai ca la noi golanii, zevzecii, profitorii de foarte mult timp ne tineau la un nivel de trai scazut, in mocirla si mizerie si la un nivel de taxe si impozite ce oricum pareau mult prea mari pentru mocirla in care traiam. Acum s-a mai modernizat cate ceva si bineinteles ca au crescut si taxele si impozitele. Asa este peste tot in lume. Numai ca altii prin alte parti au avut demult, cu mult timp inainte un nivel de trai mai ridicat si nu au mai resimtit atat de mult corelatia cu cresterea de taxe si impozite. Iar noi, galatenii fiindca am trait mereu in aceasta mizerie si mocirla acum ni se pare ca orice crestere de taxe si impozite este o nedreptate, ceva gresit, un abuz, o ilegalitate. Nicidecum.

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 20 Octombrie 2017 18:13 5.13.218.*** Link la comentariu
  20
  3

  Din pacate acesta este rezultatul mult trimbitatei lege a salarizarii!Aceste cresteri diverse de la 2 la 100 la suta sau mai mult aici duce!Cresteri de taxe. impozite si alte asemenea!

  Raportează
 • postat de Radu Vineri, 20 Octombrie 2017 14:34 192.42.116.*** Link la comentariu
  48
  51

  @Foarte bine.

  S-a trezit si unul ca "Foarte bine.", un garajist, un cotetar, un gunoier, un pastrator de gunoaie precum cel numit "Foarte bine." care sa spuna ca asta cu cresterea taxelor este efectul demolarii mizeriilor lui de cosmelii imputite de "garaje" sau ca asta este efectul scoaterii gunoaielor, mizeriilor evazioniste de cascarabete "maxi-taxi".

  Probabil tu ai impresia ca gunoiul tau de "garaj" si de dric "maxi-taxi" erau precum cavaleri ai impiedicarii cresterii taxelor si impozitelor locale nu-i asa? Si fara gunoiul vostru si cu gunoiul vostru oricum taxele si impozitele locale ar fi crescut (ca e acum, ca e poimaine, ca e peste 10 ani, ca este peste 10000 de ani), dar macar acum orasul s-a mai curatat, s-a mai aerisit prin unele zone. Asa va umflaserati voi in pene cocalarii zicand ca voi tineti economiaa Galatiului fiindca plateati voi maruntisul ala anual pentru spelunca imputita, dar nu este asa pramatiilor. Bine ca s-a mai curatit si s-a mai degajat orasul asta fiindca voi gunoaielor ati fi mentinut orasul la nivel de Evul Mediu cu strazi si trotuare mocirla, circulate de carute in care galatenii ar fi fost nevoiti sa circule cu cizme in picioare.

  Nu ma cocalarule garajist...taxele si impozitele locale oricum ar fi crescut la un moment dat (ca ar fi fost astazi, maine, poimaine sau peste 40 sau peste 100 de ani) ca in orice tara (ca doar nu aveai impresia ca taxele si impozitele locale ar fi ramas aceleasi, la acelasi nivel precum in 1900 (fiindca in nicio tara de pe planeta asta nu se intampla asa ceva, nici in tarile mai dezvoltate) asa ca si cu dughenele si cu gunoaiele voastre imputite, mizerabile de asa-zise "garaje" si cu gunoaiele voastre de dricuri "maxi-taxi", cascarabete SI FARA ELE oricum taxele si impozitele locale ar fi crescut la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu...

  Macar acum avem ceva mai multa curatenie, aerisire, modernizare IN ORAS, in unele cartiere si eu unul as plati in plus pentru aceasta curatenie, curatare, modernizare decat sa fi ramas A INAINTE sa platesc acelasi pret pentru mizeria si pentru gunoiul vostru de "garaj-paduchios" sau de cascarabeta imputita, de dric de carat oamenii precum sacii de cartofi pe care voi cocalariile numeati mandrie mare "maxi-taxi". Era mai rau inainte cand prin prezenta gunoaielor voastre de cascarabete "maxi-taxi" si a gunoaielor voastre de cosmelii imputite tip "garaj" voi distrusesera-ti orasul iar noi plateam ca prostii sa traim in gunoiul vostru al cocalarilor "garajisti" si al cocalarilor evazionisti patroni de dricuri "maxi-taxi".

  Pentru ceilalti galateni care vor curatire si civilizatie nu trebuie decat sa-si aminteasca de mizeria, de tiganaria si de golania care era pe strazile orasului in vremurile cand strazile erau capusate de cascarabetele, de "maxi-taxi"-urile gusatilor si ale ceafa-lata, ale patronilor capusa si evazionisti.

  A GASIT UN COCALAR CA TINE SA GASEASCA SCUZA, SA PUNA ACEASTA SCUMPIRE DE TAXE LOCALE PE SEAMA FAPTULUI CA S-AU SCOS GUNOAIELE LOR DE "MAXI-TAXI" NUMITE DOAR DE EI COCALARII "MAXI-TAXI".

  Bai cocalare si cu maxi-taxi vostru si cu dughenele voastre imputite numite doar de voi cocalarii "garaje", la un moment dat oricum taxele locale s-ar fi schimbat, ar fi crescut. NORMAL CA ACUM ORICUM ESTE CU MULT MAI BINE DECAT CU GUNOIUL VOSTRU DE "MAXI-TAXI", DECAT CU GUNOIUL VOSTRU DE ASA-ZIS "GARAJ".


  BAI COCALARE "GARAJIST" ORASUL ASTA MERITA MODERNIZARE SI DATORITA UNORA, DATORITA UNOR PERSOANE CARE LUPTA PENTRU ASTA (ONOR LOR, CINSTE LOR) O VOM SI AVEA SI VOM SI VEDEA ACEST ORAS MODERNIZAT.

  Nu gunoaiele voastre de kkti, de rahati pe 4 roti numite de voi "maxi-taxi" tineau, pastrau, mentineau taxele locale mici, la nivel jos. Au ajuns sa zica astia ca rahatii lor pe 4 roti si kktii lor de dughene tip "garaj" erau "cavalerii/aparatorii" cresterii taxelor si impozitelor locale.

  Multi dintre noi galatenii am fi chiar dispusi sa platim ceva extra numai sa stim ca traim noi si copii nostri decent, civilizat in cartiere curate si moderne si nu in mocirla si in gunoiul vostru de dughene si rahati care faceau ca orasul Galati (pastrau Galatiul) sa arate precum in mocirla din Evul Mediu.


  Gunoiul vostru de "garaj" si gunoiul vostru de "maxi-taxi" erau ca o pavaza in calea cresterii taxelor si impozitelor locale zici tu cocalare garajist, cocalare evazionist? Ce ai avut inainte de esti asa de sucarit, asa de deranjat, asa de necajit, suparat? Spelunca imputita, WC plin de kkti gen "garaj" sau gunoi de dric evazionist? Sau de amandoua ai avut? Si in SUA si in Germania si in Franta si in Anglia si peste tot se maresc taxele si impozitele atunci cand se creste nivelul de trai al omului, dar macar aia nu au gunoaie si mizerie in care sa fie obligati sa traiasca. Aia nu au nici dughete imputite, mizerabile, nici kkti, rahaturi pe 4 roti evazioniste...DECI LA AIA, LA ALTII SE POATE, IAR GALATEANULUI I-A AJUNS, S-A SATURAT IN CATA MIZERIE I-ATI TINUT VOI, COCALARII, SA TRAIASCA DIN CAUZA GUNOAIELOR VOASTRE COCALARILOR.

  Ce ai vrea? Ca Galatiul sa nu mai avanseze deloc, ai vrea ca Galatiul sa nu se mai modernizeze si sa nu se mai schimbe nimic in orasul asta doar ca sa nu se mareasca taxele si impozitele locale? Zici tu sa ramanem cu ulitele Evului Mediu ca e mai bine fiindca nu s-ar mari taxele si impozitele? Unii din orasul asta sunt bucurosi catusi de putin fiindca nu mai trebuie, nu mai sunt obligati sa traiasca in gunoiul vostru pastrat in cartiere cocalarilor fiindca s-a mai facut cate o minima modernizare, cel putin. V-ati trezit voi incercand sa iscoditi, sa saditi o boaba de scandal, de cearta. Mars ma cocalare...  P.S.:Mare activitate butic evazionist, mare activitate gunoi de dric evazionist. Mare activitate gunoi de dugheana pe care o numeati "garaj" si in care va facusera-ti voi buncare, ateliere mizerabile in care bocaneati de dimineata pana seara. Daca ceilalti care au vrut si vor civilizate si modernizare (si refuza gunoiul vostru) spui tu ca ei fac parte dintr-o gloata cu minte putina INSEAMNA ca tu faci parte din gloata cretina fara niciun neuron, fara minte asa-i? Invata sa nu-i mai jignesti pe ceilalti care vor normalitate, care vor civilizatie "babuinule"(iti place? Fiindca ti se poate raspunde in acelasi mod), ca se presupune ca ai fi om care gandeste si nu o primata cretina fara minte. Diferentele de opinie nu trebuiesc justificate prin astfel de jigniri ca ale tale cu "gloata cu minte putina" (fiindca la fel de bine ti s-ar putea raspunde la fel), asta denota o golanie, o gandire precara din partea matale copile, stimate domn.

  Eu as fi dispus sa platesc in plus pentru curatenie, pentru curatare, pentru civilizatie, macar asta ar fi un pas inainte spre modernizarea orasului asa cum sunt multe orase mult mai moderne decat al nostru. Ai gasit o justificare penibila stimabile. Cu si fara dughene spelunci si dricuri mizerabile tot ar fi crescut taxele la un moment dat, dar macar acum mai avem ceva curatenie in plus, ceva in plus modernizare. Strazile sunt mai libere si mai decente fara gunoaiele voastre evazioniste de maxi-taxi, iar cartierele (unele, mult prea putine insa) s-au mai aerisit, s-au mai curat, s-au mai modernizat.

  Raportează
 • postat de CICERO Vineri, 20 Octombrie 2017 13:45 193.230.156.*** Link la comentariu
  11
  3

  Cand organizati rascoala cu furci si topoare atunci anuntati, voi participa si eu . in rest protestele civilizate la acesti nesimtiti nu isi mai au nici un efect. pacat ca din acest cocotei politic vicios fac parte multi functionari care pentru un argint au vandut tot ce tine de suflet.

  Raportează
 • postat de Laura Vineri, 20 Octombrie 2017 13:28 171.25.193.*** Link la comentariu
  0
  21

  La Mehid nimeni nu vrea sa se bage pentru a rezolva problema. Stam cu gunoiul si cu infectia aceea acolo fiindca nicio amenda nu l-a putut speria/deranja pe proprietarul terenului pentru a-si curata terenul.

  Atunci cred ca se impune o solutie mai drastica...daca proprietarul terenului de la Mehid refuza in continuare sa-si curete tarlaua/terenul/suprafata atunci ar trebui ca terenul sa-i fie confiscat. Iata solutia. Fiindca nu se mai poate nici in halul asta in care nicio amenda sa nu mai sperie pe niciun cocalar sau pe niciun golan. Fiindca daca respectivului proprietar a terenului de la Mehid ii merge continuand sa pastreze terenul acela la stadiul de infectie atunci oricarui galatean i-ar merge orice, inclusiv oricarui cetatean care vrea sa-si adune toate gunoaiele in apartamentele blocurilor din Galati. Adica orice din Galati care vrea sa aiba un punct, o locatie mizerabila, plina de bube si infectie si-o poate amenaja, deschide in apartamentul sau (chiar daca-si deranjeaza, ii afecteaza pe vecini) fiindca primaria nu i-ar putea face nimic, prin nicio amenda fiindca primaria e incapabila, incompetenta. Luati-i naibii terenul daca refuza in continuare proprietarul respectiv sa-si mentina terenul/suprafata la stadiul de focar de infectii. Pai cred ca OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) l-ar rezolva imediat pe proprietarul respectiv care refuza sa-si curete terenul. Numai ai nostri alesi se impiedica de un fleac. Numai alesii nostri par niste incompetenti incapabili de a rezolva acea problema, sau chiar celelalte probleme, neajunsuri ale Galatiului. Intreb si eu primaria asta incompetenta: Daca altora le merge in acest sens, daca altora li se permite, atunci putem sa ne deschidem si noi ceilalti galateni "laboratoare"(in sensul de locatii) de "bube", "laboratoare" de adunat gunoaiele in apartamentele noastre, deranjandu-i, afectandu-i astfel pe ceilalti locatari? Asa cum se intampla prin cartierele noastre in care traim din cauza gunoiului pastrat, strans de unii in zeci de ani in acele cosmelii infecte de "garaje"? Ca vad ca oricum nu pateste nimic legal proprietarul de la Mehid, primaria prin nicio rezolvare legala nu l-a deranjat pe proprietarul terenului infect de la Mehid. Primaria nu a gasit nicio rezolvare pentru terenul plin de infectii cu ruinele de la Mehid.

  Ca sa nu mai spun ca sunt multe cartiere, pe langa locuintele oamenilor care arata exact ca la Mehid cu ruine, cosmelii, buncare, etc.

  Macar de s-ar moderniza cartierele, macar de ar ridica astia nivelul de trai din zonele, cartierele in care traiesc galatenii. Dar de ce sa mai platim vreo taxa cand unii galateni traiesc in cartiere de tip gunoaie, ca acelea nu mai pot fi numite cartiere. Puneti naibii osul la treaba si curatati, modernizati toate cartierele si atunci veti avea si venituri suplimentare la bugetul local. Dar daca voi ne lasati sa traim printre gunoaie, voi vreti sa platim mai mult fiindca ai modernizat/asfaltat tu o strada din cartier si ai reparat 2 trotuare de pe strada respectiva? Dar cartierele in ansamblul lor cand vor fi modernizate domnule primar Pucheanu? Ca mi se pare ca dormiti in noul sediu de primarie. E vreme frumoasa afara pentru curatarea, degajarea cartierelor. Faceti naibii ceva, Munciti. Aia se numeste munca, daca nu ati auzit de ea.

  Daca vine OMS-ul la noi in oras si vede cat de mizerabile sunt cartierele in care traim noi si copii nostri cred ca OMS-ul isi pune mainile-n cap.


  Se aude mai PRIMARIA MUNICIPIULUI GALATI? SE AUDE DOMNU PRIMAR PUCHEANU? SE AUDE DOMNILOR SI DOAMNELOR ALESI LOCALI(PUTERE+OPOZITIE)? DORMITI TOTI PE FUNCTII NEFACAND NIMIC PENTRU REZOLVAREA ACESTOR PROBLEME.

  Raportează
 • postat de Dan Vineri, 20 Octombrie 2017 13:28 5.2.205.*** Link la comentariu
  12
  4

  Da ce credeati ca va fac strada in fata blocului si nu platiti nimic????
  Nu este problema, se preconizeaza ca in 2018 vor pleca in jur de 250.000 de romani din tara. Probabil asta este scopul......cei care fura curent ca vor sa se intoarca in tara sa deschida o afacere probabil consuma niste prafuri prea puternice.

  Jeg de tara, jeg de oras, jeg de administratie care a avut nevoie de 3 ani si jumatate sa faca o amarata de parcare si aia neiluminata noaptea.......

  Bine ca plec din tara anul viitor.

  Raportează
 • postat de Geanina Vineri, 20 Octombrie 2017 13:16 81.12.149.*** Link la comentariu
  9
  4

  Există niste cerinţe clare pe care trebuie să le îndeplinească aceste categorii de străzi?
  De exemplu, dacă nu există pistă de bicicletă în ce categorie se poate afla o stradă?
  Dar o stradă cu borduri stricate şi cu gropi în asfalt?

  Raportează
 • postat de ursu Vineri, 20 Octombrie 2017 13:06 91.208.234.*** Link la comentariu
  4
  13

  Traiul la oras costa nene!
  Nuti convine, mutate la tara!

  Raportează
 • postat de ro Vineri, 20 Octombrie 2017 09:01 91.216.52.*** Link la comentariu
  0
  15

  In fisa de impozit scrie ca este calculat la blocuri pentru "apa, curent si INCALZIRE CENTRALIZATA, cumulat".
  CAND si CUM se va recalcula impozitul pentru toate blocurile unde nu este (sau nu va mai fi) incalzire centralizata?
  Atata timp cat este o hotarare locala, ea trebuie aplicata si la reducerea de impozit.
  Doar trebuie sa platim pentru ce (mai) avem, nu-i asa?

  Raportează
 • postat de gorenje Vineri, 20 Octombrie 2017 08:53 82.208.137.*** Link la comentariu
  24
  22

  Desteptii care ne conduc vor o revolta si nu stiu cum sa faca ! O sa fie baieti, si greva generala, si revolta si anticipate, exact cum le-ati cerut in fiecare zi de conducere, o sa dati vina pe Putin uitand ca voi sunteti mai rai si mai hoti decat rusii. In loc sa dati bani la investitii, cresteti artificial consumul, in loc sa motivati medicii (care pleaca din tara in masa), cresteti salarii in administratie, in loc sa faceti puscarii moderne, dati drumul la infractori. In loc sa curatati mizeria asta de oras, cresteti impozitele. In plin centru aveti de zeci de ani o cladire parca bombardata. Hectarele de la Mehid arata ca in Siria, se pot filma scene de razboi. La 1 Decembrie primarul primea mandru defilarea fortelor speciale din subordine si la 50 de metri, pe str, Cuza tiganii furau cu caruta o casa cu arhitectura veche. Nici sa pavati o strada nu stiti, ati risipit si ce-au lasat nedistrus comunistii. Mergeti in Paris sa vedeti bordurile de granit montate acum 300 de ani, de zeci de ori au fost scoase sa devina baricade si de zeci de ori aceleasi borduri s-au montat la loc. Acolo un imparat, pe nedrept ponegrit, a facut arhitectura la planseta. (Aceasi imparat care a sprijinit ärhitectura Unirii Principatelor Romane) Angajati un inginer ca sa aiba macar liceul promovat pe merit, sa verifice lucrarile, ca nici o strada din Galati nu e dreapta. Puneti o echipa sa vopseasca cu vopsea rutiera de trafic (nu ordinara) trecerile de pietoni, ca nu se vad marcajele si omoara soferii pietonii. Imi crapa obrazul de rusine cand vad atata incompetenta, minciuna si aroganta ! Ne-am intors in anii 90 !

  Raportează
 • postat de Foarte bine. Vineri, 20 Octombrie 2017 00:48 107.167.109.*** Link la comentariu
  29
  12

  Hai să vedem acum dacă vă ține să mai strigați :
  VREAU O ȚARĂ CA AFARĂ,

  Vreți o țară ca afară... PLĂTIȚI CA AFARĂ... !
  Sau voi trăiați cu impresia că vi se cuvine totul pe de-a moaca...?!

  Toate desființările de MAXI-TAXI, toate demolările de garaje și chioșcuri și toate închiderile de activități, făcute spre bucuria gloatei cu minte puțină, în scop electoral, acum își arată efectele.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.