VIAŢĂ SĂNĂTOASA - Viaţa Liberă Galaţi
Ghimbirul - aliat pentru imunitate și sănătate
Scris de Tatiana Dumitru Luni, 21 Aprilie 2025
Primăvara capricioasă ne pune de multe ori la încercare sănătatea. În această perioadă de tranziție, ghimbirul poate fi secretul pentru o imunitate puternică și un ajutor de nădejde în fața mai multor afecțiuni. Cu o istorie de mii de ani, ghimbirul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind…
Leurda - aliat natural pentru sănătate
Scris de Tatiana Dumitru Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
Primăvara și-a intrat în drepturi, așa că, dacă vă place să faceți plimbări prin pădure, nu ezitați să căutați frunzele de leurdă. Cu un gust puternic și o textură crocantă, leurda are multiple beneficii pentru sănătate și este ușor de folosit într-o mulțime de preparate delicioase. Proprietățile sale gustative și…
Care sunt atuurile consumului de spanac
Scris de Raluca Ichim Joi, 01 Mai 2025
Îmbunătățește vederea. Carotenoizii precum luteina și zeaxantina contribuie la menținerea sănătății ochilor. Unele cercetări sugerează chiar că spanacul ar putea ajuta la reducerea riscului de tulburări oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară, tocmai datorită conținutului de carotenoizi. Contribuie la menținerea sănătății inimii. Datorită conținutului ridicat de nitrați,…
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral
Scris de Marius Chiriliuc Luni, 26 Septembrie 2011
Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular (CCA, cea mai întâlnită formă de cancer de piele),…
Imunitatea, între sport și... apele înghețate
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 15 Februarie 2025
În sezonul rece, multe persoane caută metode pentru a-și întări sistemul imunitar. De la suplimente alimentare la terapii alternative, fiecare promisiune pare tentantă. Unii susțin că înotul în apă rece ar putea avea beneficii pentru sănătate, dar ce spune știința? Jurnalistul James Gallagher a încercat pe propria piele această metodă…
Spune-mi ce salam mănânci, ca să-ți spun cât de sănătos ești!
Scris de Ovidiu Amălinei Duminică, 16 Februarie 2025
În general, specialiștii în nutriție avertizează asupra consumului de mezeluri, însă medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că există un sortiment de salam din magazine care poate fi inclus fără grijă în alimentație. Este vorba despre salamul crud-uscat, un produs obținut printr-o metodă tradițională, care nu implică utilizarea substanțelor artificiale dăunătoare.…
Cozonac tradițional cu 21 de aditivi, în supermarketuri
Scris de Tatiana Dumitru Joi, 17 Aprilie 2025
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) avertizează, într-un comunicat, asupra calității cozonacilor comercializați în marile magazine. În urma analizei a peste 20 de sortimente, s-a constatat că unele conțin până la 21 de aditivi, inclusiv în aluat, umplutură și glazură. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la originea…
Fructele care luptă cu microplasticul ajuns în organism
Scris de Tatiana Dumitru Sâmbătă, 19 Aprilie 2025
Un nou studiu arată că un consum ridicat de fructe și legume bogate în antioxidanți naturali poate ajuta la diminuarea efectelor nocive ale microplasticului asupra organismului. Potrivit publicației "The Guardian", fructele și legumele de culoare roșie, violet și albastră pot proteja organismul de efectele negative ale microplasticului, cum ar fi…
Listele de aşteptare la Institutul Ana Aslan sunt de trei-patru luni, pacienţii străini nu au loc
Scris de Marius Chiriliuc Luni, 26 Septembrie 2011
Pacienţii care doresc să urmeze tratament în cadrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" trebuie să aştepte trei-patru luni iar solicitările primite de la cetăţeni străini sunt refuzate din cauza numărului mare de cereri interne, a declarat directorul Bogdan Păltineanu.Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" are 580…
Noi metode pentru tratarea diabetului? Celule pancreatice funcţionale, obţinute de cercetătorii francezi
Scris de Marius Chiriliuc Miercuri, 28 Septembrie 2011
Cercetătorii francezi au reuşit să creeze primele celule beta pancreatice umane funcţionale, capabile să producă insulină, deschizând astfel calea către punerea la punct a unor noi metode terapeutice contra diabetului.Aceste lucrări de cercetare, coordonate de Raphaël Scharfmann de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM),…
Tratament revoluţionar contra cancerului: Atomi radioactivi exotici mult mai bine direcţionaţi contra tumorilor
Scris de Marius Chiriliuc Luni, 03 Octombrie 2011
Câteva radioelemente noi au fost create de cercetătorii elveţieni din Grenoble, cu scopul de a distruge metastazele din organismul pacienţilor suferind de cancerLa doar câţiva metri de centrul micului reactor nuclear al Institutului Laue-Langevin (ILL) din Grenoble, fizicianul Ulli Köster, ţine în mână o punguţă din plastic transparent ce conţine…
Serviciu medical unic în Galaţi / Spitalizare pe timp de zi la Clinica Laurus Medical (P)
Joi, 19 Septembrie 2013
Laurus Medical Galaţi este singura clinică privată din Galaţi care furnizează pacienţilor servicii medicale în regim de spitalizare de zi. În baza unui contract încheiat între Laurus Medical Galaţi şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, bolnavii pot beneficia de servicii medicale gratuite pentru intervenţiile de chirurgie generală şi…
Pericolele băuturilor energizante: diabet sau tulburpri cardiace
Scris de Marius Chiriliuc Luni, 10 Octombrie 2011
Un studiu american atrage atenţia asupra faptului că cine consumă băuturi energizante, apreciate în special de tineri, este expus la riscuri ale căror natură şi intensitate sunt destul de puţin cunoscute.Cafeină, taurină, vitamine, extracte de plante, zaharuri, edulcorante - băuturile energizante au o mare cantitate de ingrediente active, „al căror…
Suplimentele cu vitamine, inutile, posibil periculoase pentru femei
Scris de Marius Chiriliuc Marți, 11 Octombrie 2011
Suplimentele cu vitamine ar putea fi inutile pentru majoritatea oamenilor, iar unele dintre acestea pot implica riscuri mortale pentru femeile în vârstă, potrivit unui studiu apărut în Archives of Internal Medecine, o publicaţie a Asociaţiei medicale americane.Suplimentele cu fier se numără printre cele care provoacă cea mai mare îngrijorare în…
Cum scăpăm de viroze? Nu neglijaţi febra şi tusea
Scris de Remus Basalic Marți, 11 Octombrie 2011
Copiii, bătrânii şi bolnavii cronici sunt categoriile cele mai afectate de scăderea bruscă a temperaturii din ultima perioadă. Aşa cum ne-a informat şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, numărul virozelor şi a sindroamelor febrile este în plină creştere. Persoanele cele mai expuse sunt sfătuite să meargă la controalele…
Poluanţii chimici contribuie la îngroşarea arterelor
Scris de Marius Chiriliuc Miercuri, 12 Octombrie 2011
Un studiu suedez a stabilit în premieră o legătură între poluanţii chimici şi ateroscleroză, o maladie caracterizată prin îngroşarea arterelor care provoacă boli cardiovasculare.Se ştie de multă vreme că poluanţii precum dioxinele, pesticidele şi policlorobifenilii (PCB, folosiţi ca uleiuri electroizolante în industria electrotehnică) se acumulează în ţesutul adipos şi de-a…
Tratamente faciale care pregătesc tenul pentru sezonul rece
Scris de - Joi, 13 Octombrie 2011
Tenul are nevoie de un plus de hidratare în sezonul rece, de aceea este important să îi oferi îngrijirea necesară folosind ingrediente naturale, bogate în vitamine şi minerale. Trei reţete rapide şi ieftine de tratamente faciale, care te vor ajuta să îţi îngrijeşti tenul, pregătindu-l pentru sezonul rece.Tratament cu dovleac,…
Ministerul Sănătăţii achiziţionează un milion de doze de vaccin antigripal
Scris de Marius Chiriliuc Miercuri, 19 Octombrie 2011
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion doze de vaccin antigripal în valoare de 11 milioane lei, pentru sezonul 2011-2012, în cadrul campaniei naţionale de imunizare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, care va începe în noiembrie. "Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de…
Puiul meu are ADHD. Ce fac?
Scris de - Vineri, 21 Octombrie 2011
Deficitul de atenţie, hiperactivitatea, impulsivitatea sau pe scurt ADHD este o tulburare comportamentală care caracterizează copilăria şi adolescenţa, însa simptomele sunt întâlnite şi la vârsta adultă. Conform studiilor de specialitate (SUA) între 3 şi 7 la sută dintre copii prezintă simptome ADHD şi 60 la sută dintre aceştia pot manifesta…
Sfatul medicului De ce nu facem un copil?
Scris de - Vineri, 21 Octombrie 2011
* Gălăţenii trebuie să ştie că pentru această investigaţie, histeroscopia, nu trebuie să plece din oraş, pentru că la Galaţi se face histeroscopie *Sper că am reuşit, în discuţiile anterioare, să le transmit celor care nu reuşesc să aducă pe lume un copil ideea cea mai importantă pentru rezolvarea problemei…
Cinci alimente care combat celulita
Scris de Marius Chiriliuc Marți, 25 Octombrie 2011
Majoritatea femeilor se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu problema celulitei. Însă un stil de viaţă echilibrat, care include o dietă bogată în fructe, legume, condimente şi lactate, poate combate cu succes aspectul de coajă de portocală al pielii. Orice regim alimentar corect trebuie să includă un mic…
Căpşunile protejează stomacul de efectele negative ale consumului de alcool
Scris de Marius Chiriliuc Vineri, 28 Octombrie 2011
Căpşunile protejează pereţii stomacului de efectele negative ale consumului de alcool, spun cercetătorii europeni, care speră că vor descoperi noi tratamente împotriva ulcerelor stomacale pe baza delicioaselor fructe.Cercetătorii au remarcat că şoarecii de laborator cărora le-a fost administrat timp de zece zile un extract de căpşuni (echivalentul a 40 mg/…
Terapie de cuplu - Realitatea, imaginaţia şi interesul sexual
Scris de - Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Este dificil, aproape incorect, să încerci să analizezi în câteva rânduri motivele pentru care interesul sexual se pierde undeva pe parcursul relaţiei.Din multele elemente ce pot provoca „pierderi” în pat aduc în discuţie realitatea şi imaginaţia. După ce furtuna chimică a începuturilor relaţiilor se calmează, imaginaţia încearcă să se concretizeze…
PRIMAFARM – FARMACIA TUTUROR GĂLĂȚENILOR!
Deviza noastră este “SĂNĂTATE DIN PRIMA” iar forța noastră constă tocmai în aceea că reușim întotdeauna prin farmaciștii noștri să tratăm pacienții operativ, dându-le cele mai bune recomandări într-o atmosferă călduroasă și plină de încredere. Mereu veți primi sfaturile acestora cu privire la simptomele și cauzele afecțiunilor, metodele uzuale și…