Modernizare în bătaie de joc în Valea Oraşului. Borduri poziţionate şi repoziţionate pe strada cu două nume (FOTO)

Modernizare în bătaie de joc în Valea Oraşului. Borduri poziţionate şi repoziţionate pe strada cu două nume (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Borduri zdravene pentru trotuare inexistente, canalizări supraînălţate, iar de restul - pietriş denivelat, aşa arată una dintre străduţele din Valea Oraşului, a cărei modernizare a început în septembrie 2018. Singurul progres este, potrivit locatarilor străzii, schimbarea a două rânduri de borduri, după care muncitorii au dispărut! Se poate, însă, şi mai rău: străduţa înecată în gropi, nămol şi gunoaie, inclusă în acelaşi proiect de modernizare.

„Vă scriu în calitate de cetăţean al acestui «minunat» oraş, care s-a săturat de lipsa de responsabilitate şi promptitudine a celor din conducerea oraşului.

În urmă cu şase luni, au început lucrările de modernizare a străzii Alexandru Ioan Cuza şi a străzii George Enescu. Începutul a fost mai greu, în luna decembrie, în apropierea sărbătorilor lucrările s-au oprit - condiţiile meteo, sărbătorile de iarnă. În luna februarie, au revenit lucrătorii şi au început să scoată bordurile pe care abia le montaseră înainte de sărbători. După două săptămâni de rearanjat şi poziţionat bordurile, lucrările s-au oprit iar. Şi aşa au rămas.

Am făcut numeroase sesizări la Primărie pentru a continua lucrările şi pentru a ne oferi un termen de finalizare. Am fost asigurat că începând cu data de 15 martie vor continua lucrările, în funcție de vreme. Dar nimeni nu a mişcat o piatră.

Vă rog pe această cale să promovaţi această "minunată" realizare şi de asemenea poate puteți dumneavoastră să obțineți un răspuns din partea autorităților”, este mesajul pe care l-am primit la redacţie din partea gălăţeanului Andrei Urzică.

Domnia sa ne-a trimis şi fotografii doveditoare ale situaţiei semnalate. Iar ieri, când am ajuns în zona respectivă, n-am găsit nici urmă de utilaje sau dovezi ale activităţii muncitorilor. În schimb, am constatat că e o adevărată aventură să străbaţi la pas străduţa respectivă, mai ales după o ploaie zdravănă! Despre traficul auto, nu mai vorbim!

De două ori absurd

Pe gardul metalic al unei case am remarcat un anunţ lipit cu scotch: „Vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 17 septembrie 2018 vor începe lucrările de reabilitare a străzii George Enescu, conform contractului «Modernizare străzi Valea Oraşului - etapa VI» încheiat cu Primăria municipiului Galaţi”. Că în scriptele Primăriei strada se numeşte „George Enescu”, iar pe tăbliţele indicatoare de pe porţile locuitorilor scrie „strada Al. I. Cuza”, e o absurdă treabă birocratică.

Marele paradox este că, potrivit autorităţilor locale, progresul investiţiei la finele anului trecut era de trei la sută, iar termenul de finalizare - august 2019.

Ce spune administraţia locală

La sesizarea noastră, autorităţile ne-au explicat că, pe strada Cuza/Enescu, bordurile fuseseră montate greşit, iar constructorul a fost obligat să le repoziţioneze, pe propria cheltuială. Nu am primit, însă, o explicaţie pentru trenarea lucrărilor!

Reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi ne-au explicat că predarea amplasamentului pentru proiectul ”Modernizare străzi Valea Orașului - etapa VI” a fost făcută pe data de 9 august 2018 şi că valoarea contractului încheiat pentru executarea lucrărilor cu asocierea SC Dreams Riviera SRL - SC Romsit Construct SRL - SC Trans PEC SA este de 4.062.207de lei cu TVA. Durata contractului este de 12 luni, iar în proiect sunt prinse străzile Vadu Cărăbuş, Olteniţei, Leului, Spaniola, Decebal, Vămii, Siretului, Plevnei şi George Enescu. Şi dacă pe strada Enescu se vede că au trecut, totuşi, muncitorii, pe străduţa Plevnei dezastrul edilitar e la el acasă. Nu există nici măcar borduri noi, repoziţionate, ci doar gropi, nămol şi gunoaie.

Citit 6169 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 00:03

5 comentarii

 • postat de Tudor V
  Luni, 15 Aprilie 2019 06:33
  89.136.0.***
  Materiale de slaba calitate la preturi de marmura, sau aur de mare puritate! Poate redactorii dvs. au drum si pe str. Mihai Bravu (probabil oficialii din administratie merg cu auto si intra direct in curtea restaurantului aferent acestei strazi, deoarece nu cred ca nimeresc biblioteca), pentru a fotografia lucrarea receptionata nu cu mult timp in urma (reabilitarea acestei stradute). Bordurile cu aspect de granit sunt sparte (eu am vazut doua din auto in zona unde a fost o cladire, vecina cu biblioteca), nu mai spun de placile de pavaj.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 12 Aprilie 2019 16:00
  5.13.219.***
  Dau scris ca dupa urmatoarea iesire la urne, pentru locale, orasul asta va purta tot pantalonasi rosii. Si tot asa...
  1
  17
  Raportează
 • postat de Suzana
  Vineri, 12 Aprilie 2019 11:28
  82.137.8.***
  4 000 000 de lei=1 000 000 de euro anul trecut /// Și CULMEA in Decembrie când de Crăciun este Porcul cel mai bun și toți au capul. Mare și așteptă și PRIMA de porc Au MONTAT Bordurile Primăriei Greșit că să tragă de timp Că să nu mai asfalteze să pună NUMAI BORDURI peste tot și le rămân și BANI PENTRU Prima de Paști
  1
  13
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 12 Aprilie 2019 09:47
  82.79.232.***
  Prostia, acest cosmar al natiunii, a cuprins toata tara, ce ne facem fratilor cu idiotii? Ce fel de lucrari sunt astea, sa pui borduri aproape de peretii caselor pentru ca nu e trotuar? Cine sunt ???
  1
  19
  Raportează
 • postat de Mobidic
  Vineri, 12 Aprilie 2019 07:15
  5.13.217.***
  Sa nu uitati sa va duceti la vot dragi cocetateni , din turnul lui de fildes rar se aventureaza pe strazile orasului ca sa mai ia pulsul oamenilor sa vada cu ochii lui daca-i place unde se duc banii oamenilor dati pe lucrari de mantuiala [ca asa se vede si din pozele facute]
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.