Natură și adrenalină în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Copiii, cei mai entuziaști vizitatori (FOTO și VIDEO)
Foto: Ovidiu Amălinei

Natură și adrenalină în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Copiii, cei  mai entuziaști vizitatori (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Inaugurat în urmă cu doar câteva săptămâni, Parcul de Aventură EscapeLand, din Pădurea Gârboavele, și-a dobândit deja un renume printre iubitorii de senzații tari. Rezultat al unei investiții cu fonduri europene a Consiliului Județean (CJ) Galați, zona de agrement este combinația perfectă între evadarea în mijlocul naturii și o doză zdravănă de adrenalină.

Cele 15 trasee cu diverse grade de dificultate – ce îmbină o panoplie întreagă de tiroliene, scări, platforme suspendate și tot felul de obstacole interconectate – permit dozarea efortului în funcție de condiția fizică, vârstă și experiență.

Traseele au fost deja testate de aproape 2.500 de gălățeni, dar și de vizitatori veniți din alte colțuri ale țării și chiar din străinătate. Copiii sunt cei mai entuziaști ”aventurieri”, chiar dacă unii dintre ei sunt încă la categoria prichindeilor.

”Cum vi s-a părut pe traseu?”, i-am întrebat pe doi dintre micii exploratori, pe care i-am prins într-o scurtă pauză de masă. ”Super!”, a venit fără ezitare răspunsul din partea unei fetițe de doar 6 ani. ”Și ce ți-a plăcut cel mai mult?”, ”Tiroliana!”, ”Și nu ți-a fost frică să te dai cu tiroliana?”, ”Nu!”, ”Bravo, înseamnă că ești o fetiță curajoasă!”.

Nici fratele ei nu se lasă mai prejos! ”Aici mă descurc la toate traseele! Da, în afară de cel cu «bluza» (o plasă pe care trebuie să te cațeri precum Omul Păianjen – n.r.). Cel cu «bluza» a fost un pic cam greu, dar lasă, când o să fiu mare nu o să mai fie așa greu!”

Desigur, pentru cei mici, un bun exemplu este dat de cei mari. Care, din câte am constatat noi, au uneori emoții chiar mai mari decât ”învățăceii”.

”Pentru mine e puțin ”scary” (de speriat – n.r.)... Pentru copil văd că e ok! Ce mă sperie? Înălțimea în general, pe mine... Dar trebuie să dau un exemplu bun. Așa că... l-am lăsat pe el primul! Să-mi arate cum se face!”, îmi spune glumind un tătic responsabil, în echipament complet, cățărat pe traseul din copac, în spatele copilului.

Una peste alta, tăticul în cauză se consideră norocos pentru că băiatul său se dă în vânt după experiențele în aer liber și mai puțin după eternele jocuri pe calculator. Iar cazul nu este singular. Parcul de Aventură este mai ceva ”ca în jocuri”, ne confirmă doi puștani ce păreau bine informați în legătură cu aceste subiecte.

”Ne place foarte mult!”, ne spune unul dintre ei. ”Ne place, dar mai trebuie să așteptăm!”, completează nerăbdător prietenul dornic să se dea cât mai repede cu tiroliana. Dar iată că, în sfârșit, tiroliana zbârnâie și puștiul își ia zborul spre următorul punct de pe traseu. ”Hai, Sebi!!” se aude în urma lui. ”Ai mai fost în parcuri de aventură?”, îl întreb pe colegul său, ce se pregătea și el de salt. ”Nu. Asta e prima dată. Dar mă descurc destul de bine și-mi place! E foarte tare!”, ”E mai interesant decât jocurile pe calculator?”, îl iscodim noi. ”Normal!!!”, mai apucă puștiul să ne confirme, înainte să dispară și el val-vârtej pe firul tirolienei.

Dincolo de toată distracția, trebuie să spunem că o zi în parcul de aventură se desfășoară după reguli foarte stricte. Utilizarea corectă a sistemelor de siguranță este foarte importantă, vizitatorii sunt instruiți pas cu pas cum să folosească echipamentul de protecție.

Traseele sunt și ele, pentru o mai ușoară identificare, împărțite pe culori, în funcție de dificultate. Cele mai ușoare sunt traseele Mov, urmate de cele Galbene, Verzi și Albastre. Mai există și un traseu Negru - cel mai greu, care se adresează sportivilor bine antrenați și care, până în prezent, se pare, nu a fost parcurs în totalitate decât... de o singură persoană! Dincolo de asta, vedete ale parcului sunt cele două tiroliene, cu o lungime de 150, respectiv, 180 de metri.

Vara este abia la început, așa că, dacă vizitați Parcul de Aventură EscapeLand, aveți grijă să vă îmbrăcați adecvat, să vă hidratați bine și, eventual, să aveți la voi o mică gustare, pentru refacerea forțelor.

Biletele de acces pe traseele din parc (3 ore) sunt de 25 lei/copil și 35 lei/adult în timpul săptămânii (miercuri și joi) și de 30 lei/copil și 40 lei/adult în weekend (de vineri până duminică). Există și opțiunea prelungirii, iar pentru fiecare oră suplimentară se vor plăti 15 lei (miercuri și joi) sau 20 de lei (de vineri până duminică).

Citit 10160 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:00

2 comentarii

  • postat de aventura parc
    Joi, 01 Iunie 2023 16:36
    84.117.46.***
    Nu sunt suficiente locuri de parcare pentru cei care vin acolo. Se poate gandi o parcare sau sa aiba omul unde sa lase masina cand vine cu copiii.
    0
    0
  • postat de Laur
    Vineri, 26 Mai 2023 23:34
    80.233.34.***
    Ar mai fi un lucru de făcut. Drumul de acces către acest parc, după ce parasesti porțiunea asfaltata și te îndrepți către parc, acesta devine un coșmar. Este o uliță frământata de mașini,pământ uscat de soare și praf ridicat de rotile mașinilor a căror șoferi nu au bunul simt sa reducă viteza. Nu poți respira din urma mocanilor. Se înțelege ca a fost forțat termenul de predare a acestui parc din motive care nu sunt greu de ghicit. Restul lucrurilor se pot corecta din mers, învățând.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.