REPORTAJ/ În Ţiglina II, garajele şi spaţiul verde se luptă pentru supremaţie (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

REPORTAJ/ În Ţiglina II, garajele şi spaţiul verde se luptă pentru supremaţie (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar dacă este unul dintre cele mai verzi cartiere, Ţiglina II este plin de garaje, garduri vechi şi ruginite, dar şi de locuri de relaxare lăsate în paragină * Cetăţenii sunt în continuare nemulţumiţi de modul cum a ales Gospodărire Urbană să fasoneze teii de pe strada Brăilei


În cartierul Ţiglina II, pe cât de multă verdeaţă este, pe atât de multe sunt şi garajele. Sute de metri pătraţi acoperiţi de astfel de construcţii arată ca nuca în perete printre grădinile de la blocuri şi oazele de pământ care aşteaptă să crească iarba, iarbă care, pe timp de vară, nu este cosită cu lunile, potrivit cetăţenilor. De asemenea, locurile de relaxare existente în cartier mai sunt acum doar cu numele. Băncile, mesele de şah şi de tenis sunt moarte de multă vreme.

„Mai întâi să înfrumuseţeze”

În acest cartier, verdeaţa şi garajele se luptă, parcă, pentru supremaţie. Oricât de sufocante, de dizgraţioase şi oricât ar ocupa spaţiul pe care s-ar putea construi parcuri sau parcări, unii consideră că Primăria ar trebui să se ocupe mai întâi de spaţiile verzi, să le îngrijească sau să creeze altele noi, apoi să demoleze. „Primarul nu ştie decât să distrugă şi să demoleze. A început cu garajele din Micro 19, dar ar trebui să construiască mai întâi, nu să distrugă. Nu zic că nu e bine ca garajele să fie demolate, dar mai întâi să înfrumuseţeze. Să facă parcuri şi să le recondiţioneze pe cele existente. Unde mai pui că demolează şi apoi îi pun proprietari să plătească manopera. Primarul vrea să le demoleze, el să plătească”, ne-a spus o locatară din Ţiglina II.

Locuri de relaxare lăsate în paragină

Printre blocurile cartierului sunt foarte multe lăcaşuri pentru relaxare gândite cu mese de şah şi scăunele, ori cu mese de tenis, însă toate sunt aproape nefolosibile. Stau într-o rână, măcinate de timp, sparte. Astfel, cele câteva mese de şah şi de tenis din Ţiglina II, amenajate acum mulţi ani, sunt degeaba, doar nişte mormane din piatră, care în loc să dea personalitate şi o opţiune pentru relaxare, oferă doar o imagine a degradării.
Anul trecut, la nivelul Primăriei, se demarase un proiect de amplasare a unor mese de tenis prin diferite puncte din oraş, dar acesta s-a oprit. Potrivit directorului Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Radu Dinu, amplasarea meselor nu va mai continua. „Nu era proiectul meu, eu doar am urmărit modul în care acesta se desfăşura”, ne-a declarat directorul Radu Dinu. Chiar şi aşa, dacă proiectul amplasării meselor de tenis în noi puncte în oraş s-a oprit, municipalitatea ar putea măcar să refacă, pe cât posibil, vechile puncte. Directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice a promis, totuşi, vineri, că va trimite o echipă să inspecteze terenul şi să vadă starea acelor părculeţe.

Garduri ruginite şi rupte

Pe cât încearcă unii dintre locatari să aibă grijă de grădinile lor din faţa blocului - cu toate că nici asta nu este o regulă, iar pe mulţi îi prinde primăvara doar cu crengi şi mizerii în loc de flori, pe atât sunt gardurile de urâte. Unele asociaţii de proprietari se gospodăresc singure, după posibilităţi. Altele aşteaptă ca Primăria să le aducă şi lor un gard verde sau măcar unul mai acătării. În acest sens, ştim din informaţiile mai vechi oferite de către Primăria Galaţi că instituţia cumpără câte şase, şapte kilometri de gard (este vorba de gard tip Metro), iar pe măsură ce Serviciul Ecosal îl montează, aceasta mai cumpără, dar se pare că ritmul în care gardul este montat este destul de lent. Potrivit directorului Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, gardul pentru anul acesta încă nu a fost achiziţionat.

Teii de pe Brăilei sunt plânşi

Scandalul fasonării teilor nu este uitat de către cetăţenii din Ţiglina II, care încă mai plâng coroanele bogate ale copacilor de pe strada Brăilei. „Făceau multă umbră, aveai unde să te adăposteşti de soare”, ne-a spus o doamnă care nu a vrut să-şi dea numele. Potrivit locatarilor, primarul pleacă urechea un pic prea mult la angajaţi, iar teii pur şi simplu au fost masacraţi. Reamintim că Garda de Mediu a amendat societatea Gospodărire Urbană, pentru modul în care s-a făcut fasonarea, însă aceasta a contestat sancţiunea în instanţă.


 

* Trotuarele sfărâmate din Ţiglina II sunt în faza de proiectare pentru reabilitare * Maşinile parcate zilnic în faţa firmei Agatur îi împiedică pe cetăţeni să meargă normal * Potrivit cetăţenilor, şi trotuarele de pe Coşbuc sunt ignorate

În cartierul Ţiglina II, îţi trebuie curaj ca să umbli pe stradă, o dată din cauza asfaltului fărâmiţat şi plin gropi, iar a doua oară din cauza maşinilor parcate pe trotuar, mereu în număr mare, printre care trebuie să te strecori ca un şoarece. La orele de vârf, zeci de maşini sunt parcate pe esplanada din faţa agenţiei de turism Agatur, situaţie neschimbată de mulţi ani, chiar dacă la câţiva metri e o ditamai parcarea, respectiv cea de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Trotuare şi dale ca nişte capcane pentru animale

Zona pietonală din Ţiglina II e de la un capăt la altul plină de locuri în care asfaltul s-a măcinat cu totul, fie pentru că este vechi, fie pentru că a fost stricat de maşinile care sunt parcate zilnic pe el sau din cauza multelor zăpezi pe care le-a susţinut de-a lungul timpului. Dacă nu sunt gropi nesimţite ca în zona Agatur, de la CEC şi până pe Constructorilor, există crăpături la fiecare câţiva pas, iar dalele dinspre marginea trotuarelor sunt sparte, denivelate, pline smocurile de iarbă care au străbătut printre ele. Dacă nu am şti că trotuarele au fost construite pentru uz uman, respectiv pentru traficul pietonal, ai putea crede că sunt capcane pentru animale, în care să îţi rupi picioarele.

Veste bună Primăria are, dar cam veche

Dacă anul trecut, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, ne spunea că reparaţia trotuarelor de pe Brăilei este în faza de proiectare, acum, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu, ne spune că reabilitarea este tot în faza de proiectare. „Din aprilie încep reparaţiile la trotuare. Se vor reabilita punctual trotuarele cu cele mai mari probleme, exemplu fiind cele din zona Spitalului Judeţean. Suntem în faza de proiectare pentru reabilitarea trotuarelor de pe Brăilei, de la Inelul de Rocadă până în Domnească, pe ambele sensuri”, ne-a spus Emanuela Turcu. Anul trecut, Costache ne spunea că reabilitarea trotuarelor de pe Brăilei este încă în fază de proiectare, pentru că municipalitatea vrea să îngroape odată cu asfaltarea şi toate cablurile de pe stâlpi şi nu pot începe până când cabliştii nu predau proiectantului datele complete cu privire la necesarul de materiale de îngropat.

Trotuare neglijate şi pe Coşbuc

În Ţiglina II, pentru cetăţenii care locuiesc în cartier, nu doar trotuarul de pe Brăilei este important, pentru că şi în interiorul acestuia sunt destule zone care ar mai avea nevoie de câteva mâini de asfalt proaspăt. „Pe bulevardul Coşbuc, trotuarele din zona complexelor comerciale dintre blocurile M1-M2 (Profi) şi M3-M4 (Farmacie - Poştă) necesită reparaţii în totalitate”, ne spune domnul Mihai Muşat, care este deranjat şi de faptul că tot spaţiul verde din preajma Profi este stricat din cauza maşinilor care aprovizionează magazinul prin lateral şi nu prin spate. „S-au format gropi acolo, iar când plouă se nasc bălţi”, ne-a mai spus acesta.

Citit 7882 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 09:31

31 comentarii

 • postat de Vasile
  Duminică, 02 Noiembrie 2014 18:54
  5.13.189.***
  De acord cu demolarea,dar ce punem in loc?Tot ca la Ancora va ramane spatiul ca dupa razboi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de din PORT
  Marți, 01 Aprilie 2014 19:23
  188.241.251.***
  mai exista un cartier ;PORT; acolo unde nu se prea face nimic, avem si noi garaje, unele cu masini sau fara, pe vremuri langa caminul sng era un parc pentru copii cu leagane si topogane, numai bun pentru copiii din cartier, dupa revolutie au inceput sa rasara garajele, nu puteti indrepta problema si sa folositi acel loc pentru un spatiu de joaca pentru copii?, va dau si un sait de unde puteti achitizitiona locuri de joaca http://www.dupex.ro/, va multumes, d-l primar sunt de acord cu d-voastra pentru curatenia orasului si va sustin,
  0
  1
  Raportează
 • postat de Primarul Mariusica Stanica
  Luni, 31 Martie 2014 16:11
  80.96.3.***
  Primarul raspunde: facem vanzare la chioscarii de la Winmarkt!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Un cetatean al Galatiului
  Luni, 31 Martie 2014 16:05
  80.96.3.***
  Dar ce facem cu chioscurile aflate in parcarea din centru - WINMARKT.Doresc un raspuns din partea primarului ales .......
  0
  1
  Raportează
 • postat de Bateriile de garaje colectează apă pluvială când plouă, fiind evacuată la baza blocurilor, loess-ul fiind umezit excesiv la fundația blocurilor, deci tasare excesivă și neomogenă.
  Marți, 25 Martie 2014 07:34
  109.98.109.***
  Bateriile de garaje când plouă colectează apă când plouă de pe acoperișuri și este evacuată în jurul lor creând bălți și noroi în jurul lor pentru că nu au evacuarea ploi pluviale prin canalizări pentru că nu au fost proiectate. Apa din ploi era absorbită în mod omogen în pământ, acum apa din ploaie este forțată să ajungă la fundația blocurilor umezind solul loess de la baza blocurilor forțând tasarea neomogenă a blocurilor, tasarea solului fiind forțată prin băltirea creată, loess-ul fiind foarte instabil umezit excesiv și neomogen.
  0
  2
  Raportează
 • postat de vivi
  Luni, 24 Martie 2014 11:53
  79.116.111.***
  Vina principala este a oamenilor mediocri din acest oras de 2 bani , in plina decadere
  1
  2
  Raportează
 • postat de Garaj ca garaj, dar cu gaura în pământ pe post de beci cum rămâne?
  Duminică, 23 Martie 2014 07:58
  109.98.109.***
  Țăranul nu este destul de țăran dacă nu are garaj pe spațiul public sau pe spațiul verde montat, că doar de asta a venit la oraș, apoi poate să moară, doar de asta și-a tras un beci-cavou, are o mare realizare în astă viață
  2
  6
  Raportează
 • postat de GABI
  Vineri, 21 Martie 2014 15:43
  89.136.7.***
  tot gabi din tiglina 2 sunt ..... as vrea sa scriu despre vaca care a scris articolul...de ce ? pt ca M4 nu exista in acest cartier dar poate o pune reportera pe masa si o zideste cum a zidit-o manole pe ana si asa se va construi M4
  6
  3
  Raportează
 • postat de GABI
  Vineri, 21 Martie 2014 15:36
  89.136.7.***
  uraaaaa
  1
  4
  Raportează
 • postat de Patriche
  Vineri, 21 Martie 2014 07:37
  5.13.166.***
  Bordurile de pe Brailei au fost putin cosmetizate cu ciment. Acum de la dezghet acest ciment crapa si se imprastie pe carosabil. Arata ca naiba. De ce nu se face ceva? Plus ca trotuarele din cate stiu era in plan sa se reabiliteze anul asta. Sunt groaznic de urate, ca dupa bombardament!
  0
  8
  Raportează
 • postat de oameni vii
  Joi, 20 Martie 2014 09:29
  213.177.20.***
  Mai fotografe de ce nu faci poze si la CASA MORTUARA din Tiglina 2, care sta fara nicio problema printre blocurile unde locuiesc oameni vii
  2
  5
  Raportează
 • postat de primarul face bani cu mortii galatiului
  Joi, 20 Martie 2014 09:26
  213.177.20.***
  Interesant acest subiect abordat de PRIMAR 0, pentru toti bat moneda cu garajele, dar nimeni nu pune in discutie aceste lacasuri unde sunt adapostiti mortii, chiar in mijlocul blocurilor unde totusi locuiesc oameni si nu au chiar asa o mare placere sa vada zilnic inmormantari si morti. Ar mai trebui daca tot vrea sa revina la vechiul Galati sa reinceapa sa cante si fanfarele pentru inmormantari. Toate lucrurile trebuiesc normalizate, pentru ca atunci cand omul trece in nefiinta sa fie dus la biserica. Asta cam asa e tov. primar gazduieste tu mortii din galati poate mai faci un ban. sictir primare de nimic
  4
  3
  Raportează
 • postat de primar 0
  Joi, 20 Martie 2014 09:01
  213.177.20.***
  Poate ii spune cineva si acestuia care isi spune primar, pentru ca este o facatura de primar, este cel mai jalnic primar din istoria acestui oras, ca se vorbeste de spatii verzi, de zone de agrement pentru cetateni. Vreau sa vad si eu daca acest primar iuese din casa sa se relaxeze afara si in fata lui apare o imagine de cosmar. CASA MORTUARA. care cu bunavointa lui a fost redeschisa chiar in mijlocul blocurilor unde vrea ca lumea sa se relaxeze. Sa-i dea autorizatie de functionare pentru aceasta societate de primire distribuire morti, in fata portii lui si sa stea toata ziua sa se uite la ei, si atunci sa zica ca lumea poate sa iasa sa se relaxeze afara. PRIMARULE IA-TI CASA MORTUARA SI MUT-O IN FATA VILEI TALE SI DACA NU AI LOC MUT-O IN CURTEA TA. Un locatar din Tiglina 2
  4
  2
  Raportează
 • postat de Simplu....JOS GARAJELE, mediul trebuie refăcut, reparat, îmbunătățit.
  Joi, 20 Martie 2014 08:34
  92.86.71.***
  Ce ne mai învârtim în jurul cozii, garajele sunt insalubre, mizerii, sfidător așezate pe spațiul verde, adevărate cuptoare de căldură Vara în caniculă prin radiația calorică radiată, multe autoturisme neavând acces la drumul public distrug aleile pietonale și spațiul verde creând drumuri ce numai pe câmp vezi, arătură, gropi, bălți ce se umplu cu țânțari, praf. Garajele sunt oribile, cutii de tablă și beton ce mai putea fi văzute pe șantierele lui Ceaușescu, azi pe șantiere fiind folosite rulote.
  5
  11
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 18 Martie 2014 23:05
  5.13.213.***
  Va imbatati cu apa rece. Ati vazut in Tiglina 2 vre-o floare plantata de primarie in actuala zona dintre blocuri? Demolarea garajelor nu face decat sa creasca suprafata actualelor maidane acoperite de buruieni si boscheti care vor fi invadate de masinile care stau acum in actualele garaje.
  Sa demolam ca inafara dar ati vazut vre-un proiect de garaje subterane ca inafara? Sau vre-o constructie cu garaje supraetajate? La actualul numar de masini din Galati fara proiecte de garaje supraetajate suntem morti.
  Se pare ca actualii consilieri nu prea au idei constructive si mai mult distructive sau inters-ante gen parcari cu abonament:

  http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/51875-viata-libera-galati-cotidian-consiliul-local-parcare-doar-cu-abonament-la-galati

  Daca aceasta idee devine realitate va fi scandal mare.
  Sa se faca intai garaje subterane sau supraetajate adiacente zonelor aglomerate gen Tribunal, banci, spital, s.a., si apoi o sa vedeti ca putem avea si spatii verzi nestricate de masini.
  Avem o faleza de invidiat de catre alte orase insa arata jalnic, plina de buruieni si boscheti. Asemenea loc in afara este o splendoare.


  Abia dupa ce punem la punct actualele maidane (=spatii verzi) putem sa ne apucam si de extinderea lor.

  In alta ordine de idei, ar putea d-na Nicoleta Onofrei sa faca o investigatie jurnalistica referitor la stoparea demolarii chioscurilor din trotuare?

  Si mai interesant ar fi daca am afla cine este proprietarul terasei care a ocupat trotuarul din coltul parcului Eminescu dinspre fostul Olimpic si a stricat arhitectura cladirilor din zona.

  Dar pe noi nu ne intereseaza arhitectura constructiilor de pe strazile principale si eventual renovarea fatadelor cladirilor ci ne interseaza ceea ce este in mijlocul cartierelor. Acolo este si va fi loc de parcare nu spatiu verde cum ar vrea unii.
  6
  10
  Raportează
 • postat de marian
  Luni, 17 Martie 2014 20:46
  5.13.176.***
  Domnul Primar,am o rugaminte si anume :sa demolati toate garajele din Galati,iar unde se poate faceti spatii verzi,plantati copaci.Garajele au sufocat orasul si sunt niste depozite de vechituri sau spatii de trafic .....cred ca aveti informatii cu privire la ce ma refer.Va salut!
  7
  16
  Raportează
 • postat de marian
  Luni, 17 Martie 2014 19:52
  5.13.204.***
  Da mooooooooooooooooo vrem demolarea tuturor cotinetelor(garajelor).Trebuie sa reamenajam locuri de parcare nu sandramale inprejmuite cu sarma.Hai sa ne civilizam.Mooooooooooooooo consilierule ai tupeu mooooooooooooo esti un fel de comunist din ala care pricepe greu mooooooooooo. Care au fost prostii aia care te-au ales moooooooooooooooo pe tine pe scaunul ala.Tu nu vrei ma comunistule cu idei invechite, un oras mai curat cu locuri de parcare si multe spatii special amenajate pentru joaca copiilor?Vino mai rautaciosule in Micro17 pe Str. Iasomiei sa vezi cata uratenie gasesti la sandramale-cotetele(garajele) din acel loc.Demult se vede treaba ca esti contra la ceva nou in oras,la ceva frumos.PROBLEMA ESTE CA VOI NU VRETI MAI COMUNISTILOR,SUNTI CATI-VA CARE VA PISATI CONTRA VANTULUI.mooooooooooo te stropesti viata merge inainte mooooooooooo.apar alte oportunitati pe viitor.Calca apa ca-i adanca,sau da la mal si lasane dracului in pace sa ne facem un oras mai frumos. moooooo cei care tipati.Mergeti mooooooooooo in Europa si vedeti gasiti sandramale din astea pe care voi le numiti garaje?Foarte bime Domnule primar faceti.Demolatile pe toate va rog frumos in numele la toti locuitorii orasului care vrem noi sa fim mai civilizati si mai europeni.In aproape toate cotinetele de garaje gasesti tot ce vrei in afara de masina.Moooooooooooo orasul presupune un loc civilizat cu multe parcari ordonate,si aliniate.Asa trebuie sa arate un oras civilizat.Cei care doriti sandramale(garaje)cumparati-va mai pelicanilor teren in afara orasului si faceti-va acolo sandramale.Ce daca aveti acte de inchiriere de la primarie?Eu am avut un mic magazin vis-a-vis de Mc.Donals care mi-a fost demolat.Mi-a parut rau, dar trebuie sa privim spre viitor.A trecut vremea consignatiilor la colturi de bloc.Gata ce dracu vedeti asa ceva in UE.Nu va mai cacati pe voi si jigniti pe cei care vor o schimbare, o noua fata a orasului.Mergeti la periferia orasului,videti-va locuintele,cumparativa un loc si faceti-va acolo cotinete.Nu va permite-ti sa stati in oras,LA REVEDERE.Asta este viata trebuie sa faci loc la altii.
  DOMNULE PRIMAR-VA ROG RESPECTUOS INCERCATI SA DESFIINTATI SI COTINETELE(GARAJELE) DIN MICRO -17,STRADA IASOMIEI .SUNT SI ACOLO PREA MULTE SANDRAMALE IN CARE UNII AU DE TOATE NUMAI MASINI NU.PREA URAT VINE CAND VEZI PE CEI DE LA GARAJE CA SPALA BUTOAIE,CRESC GAINI,FAC MOBILA IN FATA PORTILOR,STRANG FEL DE FEL DE GUNOAIE DE LA CONTAINERE SI LE PUN PE LANGA COTINETE(GARAJE),FAC MULT ZGOMOT:BACANE CU CIOCANELE,POLIZEAZA,URLA,LE TIN INCHIRIATE CU LEGUME SI FRUCTE SI ISI LASA NAVETELE ARUNCATE IN FATA.Mai oameni buni trebuie sa ne civilizam.Multi gandaci vor spune ca este invidie pe ei.Gresit asa ceva este o mizerie,inputiciune,pecare noi trebuie sa o acceptam in detrimentul la cotetarii astia cu sandramale.N-ar fi mai civilizat cu parcari?Mai estetic,frumos,sevede si spatiul verde.Nu mai au copii nostri loc unde sa se joace de cotetarii astia,pentru ca le-au acupat si inprejmuit cu sarma terenurile din spatele cotetelor(garajelor).Sunt cetatean al acestui oras si il vreu curat si cu oameni civilizati.Apropo pentru consilierii din primarie care le tine palma acestor cotetari moooooooo aratai cate o poza cu ei, sunt manjiti au luat spaga???????? Stava-r romanii al dracului de natie corupta.Trebuie sa moara 2-3 generatii ca sa ne civilizam.In concluzie respect si admir lucrurile bune care se fac.Sa fiti sanatosi si bucurosi de ziua de azi,ca maine nu se stie.............
  9
  16
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Luni, 17 Martie 2014 14:51
  5.13.218.***
  In fata la Agatour nu poti trece din cauza nesimtitilor care parcheaza pe trotuar..Chiar nu poate facr nimic Primaria Galati, Politia locala??? Pana cand domnule primar anumiti pilosi cu bani sunt mai presus decat toti cetatenii Galatiului?????
  5
  16
  Raportează
 • postat de Matei
  Luni, 17 Martie 2014 13:16
  89.137.139.***
  Cea mai slaba echipa. Fara orizont si perspectiva. Pentru ceea ce face primaria acum nu trebuie specialisti. Fac dupa ureche si fara discernamant. E dulce gustul banului public, e nemuncit si sacul este inca plin. Orice propun si voteaza are ca consecinta folosirea banului public si pot baga mana cat doresc. Dupa asta urmeaza nota de plata pentru ca totul are un pret. Omul chiar nu se pricepe, iar fariseii sunt la locul lor, asa cum si-a dorit. Hai Otelul!!!!!.
  8
  13
  Raportează
 • postat de Marian
  Luni, 17 Martie 2014 11:19
  89.121.200.***
  Durbaca a scos bordurile din granit din timpul razboiului ca sa puna ciment, care dupa 2 ierni maxim sunt praf. Asa are vega93 de treaba la infinit.
  0
  22
  Raportează
 • postat de costi
  Luni, 17 Martie 2014 10:18
  5.13.196.***
  In Tiglina, pe partea liceului pedagogic sunt 2 randuri de trotuare de cate 7-8 metru latime fiecare, plus spatiu verde(adica noroi si cativa copaci). Chiar suntem atat de grasi ca ne trebuie totuare de pana la 20 de metri latime?
  De ce nu se fac acolo parcari (preferabil gratuite), la marginea strazii?

  De altfel sunt multe zone in oras in care trotuarele sau liniile de tramvai abandonate ocupa mult mai mult spatiu decat strazile si mie mie se pare anormal sa ne plangem de locuri de parcare in conditiile astea. Problema este data de lipsa de viziune si incompetenta autoritatilor.

  Pariez ca daca Marius Stan vede acest mesaj, nu ma va crede pe cuvant, pana nu face un studiu de fezabilitate, pe bani multi.
  12
  10
  Raportează
 • postat de Incoruptibilul
  Luni, 17 Martie 2014 09:45
  5.13.209.***
  Brava don Primar!!!!!!!!!!Demolati toate panaramele si focarele de infectie din oras.Dar ia sa dati o hotarare de consiliu prin care sa disfiintati firmele de COLECTARE FIEROASE SI NEFEROASE,ca nu se mai fure capacele de la gurile de vizitare apa-canal si termoficare.Si mai incercati sa starpiti tiganetul de la punctele de colectare a gunoiului,care rascolesc pubelele in cautarea pet-urilor insotiti de caini maidanezi si nelipsitul atelaj cu cal.Va rugam incercati sa staviliti acest flagel.Va multumim.
  6
  21
  Raportează
 • postat de Incoruptibilul
  Luni, 17 Martie 2014 09:44
  5.13.209.***
  Brava don Primar!!!!!!!!!!Demolati toate panaramele si focarele de infectie din oras.Dar ia sa dati o hotarare de consiliu prin care sa disfiintati firmele de COLECTARE FIEROASE SI NEFEROASE,ca nu se mai fure capacele de la gurile de vizitare apa-canal si termoficare.Si mai incercati sa starpiti tiganetul de la punctele de colectare a gunoiului,care rascolesc pubelele in cautarea pet-urilor insotiti de caini maidanezi si nelipsitul atelaj cu cal.Va rugam incercati sa staviliti acest flagel.Va multumim.
  5
  15
  Raportează
 • postat de jana
  Luni, 17 Martie 2014 09:40
  89.121.153.***
  In Tiglina 2 pe strada Constructorilor in spatele magazinului Profi, garajele au fost transformate in ateliere auto unde se repara masinilor smecherilor, se asculta muzica la maxim, se fac gratare, iar locatarii blocurilor trebuie sa indure fumul si galagia provocata de turatia masinilor,....... sa se darame toate garajele sa se faca parcari,si locuri de joaca pt copii ...
  8
  14
  Raportează
 • postat de jana
  Luni, 17 Martie 2014 09:38
  89.121.153.***
  In Tiglina 2 pe strada Constructorilor in spatele magazinului Profi, garajele au fost transformate in ateliere auto unde se repara masinilor smecherilor, se asculta muzica la maxim, se fac gratare, iar locatarii blocurilor trebuie sa indure fumul si galagia provocata de turatia masinilor,....... sa se darame toate garajele sa se faca parcari,si locuri de joaca pt copii ...
  7
  16
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Luni, 17 Martie 2014 08:50
  5.13.200.***
  JOS TOATE ACESTE MIZERABILE CONSTRUCTII DIN TOATE CARTIERELE ORASULUI! VREM AER CURAT ,VERDEATA , ALEI ,LOCURI DE JOACA SI MINITERENURI DE SPORT PT COPII!!
  9
  15
  Raportează
 • postat de Toate garajele din Țiglina Doi sunt așezate pe spațiul verde, așa, la mișto, în ciudă.
  Luni, 17 Martie 2014 08:45
  92.86.68.***
  Garajele în Țiglina Doi au un punct comun, toate sun instalate pe SPAȚIUL VERDE cu beciuri de hârciogi-șobolani comuniune, un scuipat pe obrazul locatarilor, vecinilor ce sunt nevoiți să calce pe aleile pietonale sparte, praf, nămol, arătură lăsate în urmă, gropi pline de apă prin băltire pline cu țânțari. Câteodată sunt bune garajele....te mai prinde nevoile prin surprindere și poți să-ți faci nevoile printre ele, un fel de toalete naturale ECO.
  7
  22
  Raportează
 • postat de jale
  Luni, 17 Martie 2014 08:28
  82.137.10.***
  @Corfu: cei de la M1 arunca gunoaiele exact la parterul blocului lor. Le e greu sa-l arunce la garaje. Au trecut vremurile cand il aruncau de la balcon direct pe garaje, acum sunt si mai comozi.
  De care parculet din fata blocului C13 vorbesti tu, ca acolo e o parcare, o limba de pamant cu cativa copacei si apoi garajele? Daca te referi la "paduricea" din fata ultimei scari, apai e plina de gunoaie, unele colectionate chiar de un proprietar de garaj. In paranteza fie spus, daca acel garaj va fi demolat vreodata, va ramane cracanata populatia Galatiului cand va vedea cat gunoi este depozitat in el...
  5
  12
  Raportează
 • postat de corfu
  Luni, 17 Martie 2014 08:08
  89.137.222.***
  Mă intreb? Dacă se vor demola garajele ,unde vor mai arunca gunoiul locatarii blocului M1.Sunt atât de multi nesimtiti care nu mai ajung la locul de colectare a gunoiului.Îl aruncă după garaje seara sau dimineaţa devreme.
  Degeaba vor fi reamenajate părculeţele dacă vecinii îşi duc câinii acolo unde este mai verde şi mai răcoare pentru nevoi.Este vorba de părculeţul din faţa blocului C13. Toţi sunt atraşi ca un magnet , în special de la alte blocuri.Păduricea de acolo este plantaţă de locatarii blocului, multi dintre ei trecând la cele veşnice.Cei cu câini nu au nici un respect.
  6
  17
  Raportează
 • postat de Dan
  Luni, 17 Martie 2014 08:02
  79.116.107.***
  Bai voi sunteti de ras, s-au dus si baietii aia sa fumeze o tigara si repede le-ati facut poza.
  8
  14
  Raportează
 • postat de Jale
  Luni, 17 Martie 2014 07:19
  82.137.10.***
  Daca ajung sa vad garajele alea mizerabile puse la pamant si locul asa cum il stiu din copilarie, nu mai imi doresc nimic altceva. Marius Stan va avea mereu votul meu.
  Ce le mai place rumanilor de la oras sa se simta ca la tara...
  12
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.