REPORTAJ | În zona Gării, DEZASTRU urbanistic, în loc de parc şi parcare
Foto: ”Viața liberă”, Florin Răvdan

REPORTAJ | În zona Gării, DEZASTRU urbanistic, în loc de parc şi parcare
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Asfalt nou, parcări bine delimitate, gropi din ce în ce mai puţine. Asta văd gălăţenii care circulă cu maşina sau pe jos prin zona gării. E drept, asta văd la stradă, pentru că în spatele blocurilor situaţia este complet diferită.

La întâlnirea cu cititorii nu s-au înghesuit nici de data asta locuitorii cartierului, care în trecut ne-au certat pentru că "batem clopotul cu pixul". E drept, atribuţiile nu ne permit să facem mai mult decât să aducem în vederea autorităţilor problemele zonei şi să le propunem spre rezolvare.

Asfaltul, o picătură într-un ocean de probleme

Nemulţumirea oamenilor este evidentă şi cu temei, dat fiind că, în afara asfaltului care s-a pus din zona viaductului şi până la intersecţia cu strada Gării, nu s-a rezolvat nici una dintre vechile probleme. "Este foarte bine că s-a asfaltat, pentru că erau nişte gropi imense pe aici, iar când ploua nici nu vedeai în ce dai cu maşina. Dar nu suntem mulţumiţi pe deplin. Trotuarele din cartier arată aşa din 1987, de când m-am mutat eu aici, iar aleile dintre blocuri nu au mai fost reabilitate de foarte mulţi ani. Ce să mai vorbim de canalizările fără capac, de maşinile abandonate, gheretele care au rămas ale nimănui sau de garaje?", ne-a explicat A.D, un cetăţean de aproape 70 de ani, din zonă. 

Propunere pentru consilieri

"Cred că este o idee bună, deşi unii m-ar acuza că sunt nostalgic. Cred că dacă fiecare consilier local ar primi în grijă un cartier al oraşului, pentru care să se zbată, lucrurile ar sta altfel. Mai ales dacă salariul său ar depinde de felul în care este îngrijit cartierul. Numai că, la noi nu se vrea. Anual, ne plătim impozitele, după care suntem lăsaţi de izbelişte. Apoi, din patru în patru ani, vin politicienii, fac promisiuni pentru voturi şi când se văd în funcţie, adio!", ne-a mai spus A.D, bărbatul cu care am stat de vorbă în cartier.

Drumul către cartodrom, blocat de buruieni

Una dintre doleanţele cetăţenilor ar fi redeschiderea drumului către cartodromul de la baza Grădinii Publice. "Acum sunt buruieni şi gunoaie multe, dar sub toate astea este asfalt. Dacă ar vrea, autorităţile ar putea redeschide acest drum, ca să se ajungă pe cartodrom, unde se pot face şi lecţii de condus, să nu mai ocolească pe la Teatrul Muzical sau, mai rău, pe liniile de cale ferată", ne-a declarat Adrian Diaconu, un alt cetăţean din zonă. 

De altfel, aceasta este o doleanţă mai veche a locuitorilor cartierului, însă autorităţile nu au luat, până acum, nici o măsură. Ba, mai mult, porţiunea de drum despre care vorbesc oamenii este acoperită cu mizerii, iar mirosul este insuportabil. "Se aruncă aici câini morţi, gunoaie, de toate. Pute de nu poţi trece prin zonă. O curăţenie cred că ar fi necesară, pentru că există riscul de boli", ne-a mai spus domnul Diaconu.

Dezastru urbanistic, în loc de parc şi parcare

Despre problema garajelor din Gară am mai scris şi în alte rânduri. Oamenii s-au plâns, noi am informat autorităţile, însă schimbările s-au lăsat aşteptate. Unii locuitori fac haz de necaz şi spun că zona lor este singura din oraş cu parcări supraetajate.

"Se tot plâng gălăţenii că nu avem parcări supraetajate. Ba da, avem. Bine, la noi sunt garaje, dar intenţia contează. Cui îi mai pasă că arată ca naiba, că sunt complet inutile şi că mai niciunul nu e folosit pentru a ţine maşina în el?", ne-a explicat un bărbat din zonă. 

Sesizările la poliţie, rămase fără ecou

Cetăţeanul A.D. ne-a arătat şi o solicitare pe care a făcut-o către Poliţia Locală şi la care a primit răspuns în septembrie 2016. "Verificările au fost finalizate şi s-a constatat că sunt două garaje autorizate şi 20 neautorizate. Proprietarii celor 20 de garaje amplasate ilegal au fost notificaţi să le desfiinţeze. Întrucât aceştia nu s-au conformat, am solicitat Primăriei Municipiului Galaţi să ia măsurile legale ce se impun în vederea desfiinţării pe cale administrativă", se arată în răspunsul Poliţiei Locale.

Propunerile cetăţenilor

"Noi ne dorim foarte mult un parc aici în zonă, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Acum, spre exemplu, copiii bat mingea în stradă, pentru că nu au unde în altă parte. Dacă am avea un parc, poate ar putea să se joace fără pericol. Dar noi aşteptăm mai întâi să se întâmple o tragedie, după care intervenim", ne-a explicat A.D. 

Garajele din zonă, însă, nu sunt folosite doar ca spaţii de depozitare. Joia trecută, spre exemplu, am surprins o femeie care aprinsese un grătar chiar pe colţul unui astfel de garaj, pentru a coace vinete. Foc chiar în marginea unor construcţii care, cu siguranţă, nu sunt ignifugate corespunzător. "Astea sunt probleme la care trebuie să intervină autorităţile competente. Eu, ca cetăţean, nu pot să îi zic nimic, pentru că nu ştiu cum poate reacţiona", a conchis A.D. 

Euromall-ul, o investiţie în paragină

În anul 2011, pe strada Ana Ipătescu nr. 14, urma să se deschidă unul dintre cele mai mari malluri din sud-estul Europei. Un proiect ambiţios, iniţiat în 2007, a intrat în adormire şi uitare. Astăzi, clădirea gri tronează peste cartierul Gării. Având o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi patru etaje, Euromall-ul ar fi trebuit să devină cea mai importantă destinaţie pentru cumpărături şi relaxare din Galaţi. Totodată, urma să le ofere gălăţenilor 3.000 de locuri de muncă. Pe internet încă mai există site-ul „Euromall”, iar unii gălăţeni speră că proiectul nu a pierit definitiv. A existat, la un moment dat, şi o petiţie lansată în mediul online, „Salvaţi Euromall Galaţi”, în care se solicita continuarea acestei investiţii.

Maşini abandonate în mai multe locuri din cartier

Rablele abandonate îşi găsesc locul şi în zona Gării. Oamenii spun că maşinile zac pe caldarâm de luni bune, nemişcate şi pline de praf şi rugină, dar şi că ar vrea ca ele să dispară. "Ocupă loc pe trotuar, prin parcări, peste tot. Nu e normal aşa ceva! Primăria ar trebui să le dea măcar un ultimatum proprietarilor", ne-a spus A.D.

Copacii uscaţi, un pericol pentru trecători

Mai mulţi copaci din zona Blocului 7, dar şi din apropierea bazei sportive din cartier ameninţă să cadă în orice moment, iar oamenii spun că numai un miracol a făcut să nu se rupă la furtuna din iulie. "Ar trebui toaletaţi, tăiaţi cei uscaţi, pentru că se pot rupe şi pot cădea pe maşini, pe geamurile oamenilor, peste tot. Dacă îi cade cuiva o creangă în cap, cine răspunde de problema asta?", a conchis A.D.

Canalizări fără capac, pe mijlocul trotuarului

Noaptea, trotuarele din zona Gării se pot dovedi adevărate capcane pentru trecătorii neatenţi. Mai multe canalizări au rămas fără capac, aşa că cei care nu se uită pe unde merg se pot răni cu uşurinţă. "E veche problema, dar cine să se îngrijească? Le-am zis muncitorilor de la Ecosal despre ele şi au zis că nu e treaba lor", ne-a explicat o femeie din zonă.

Joi, venim în CENTRU

"Viaţa liberă" continuă raidurile în cartierele Galaţiului pentru a afla direct de la cititori care sunt principalele neplăceri cu care se confruntă în cartierele în care locuiesc. Astfel, joi, 24 august, între orele 9,00 şi 9,30, vă aşteptăm la chioşcul nostru din zona galeriilor de artă "Nicolae Mantu" (staţia de autobuz Modern) pentru a ne spune ce probleme sunt în cartierul dumneavoastră, dar şi ce pot face autorităţile pentru a le remedia.

Citit 10626 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 11:39

11 comentarii

 • postat de Terente
  Duminică, 27 August 2017 19:01
  Am avut altceva in minte cand am estimat ca un nou mall este inoportun in Galati; sensul argumentelor celui ce mi-a adresat o adevarata pledoarie pro bono, este just si sunt perfect de acord. Sunt doar exigent atunci cand este vorba de lucruri facute fara sustinere dpdv economic ci doar numai pt. a arata ca "putem si noi asta", in total dezacord cu necesitatile si posibilitatile. Daca NEPI, cel mai mare investitor in astfel de locatii, a considerat ca respectiva constructie de pe Ana Ipatescu nu mai este viabila economic, asta nu inseamna ca noi, primaria, cj-ul trebuie musai s-o ridicam. Practic aceasta lucrare este un esec, posibilitatea ca spatiile comerciale aferente mall-ului respectiv ...sa ramana goale, fiind 100%!Trebuie acceptata aceasta stare de lucruri pt care vinovatii nu suntem noi doi.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Mintea creata a galateanului resemnat
  Joi, 24 August 2017 12:40
  @ Terente


  Bai Terente ce draq aveti bai nene de v-ati plafonat la a va place sa aveti numai ruine si cocioabe mizerabile in Galati? Zici ca un nou mall ar fi un nonsens? De ce? Fiindca s-ar inaugura si ar fi o locatie frecventabila si zona de la Euromall? De asta ar fi un nonsens? E mai bine sa stam cu ruina, cu dugheana aia neterminata asa pe post de "monument"?

  Mai omule nu crezi ca ar fi mai bine, ar fi extraordinar sa se continue si investitia in Euromall si sa fie inaugurat in sfarsit iar daca pe parcurs nu vor merge lucrurile asa cum si-ar fi dorit investitorii Euromall-ului oricand ar putea apela la alte metode de RECONVERSIE nene ASA CUM AU FACUT SI MULTE MALL-URI DIN CAPITALA, DAR SI DIN TARA care au transformat, reconvertit mall-urile care nu au dat randamentul scontat in alte spatii, de exemplu au transformat mall-urile in diferite spatii de productie sau le-au transformat in centre logistice pentru diferite alte supermarket-uri, le-au transformat in spatii de birouri, unele au fost preluate de banci, unele transformate in spatii industriale, unele s-au transformat in depozite sau cladiri de birouri... Deci s-ar putea daca s-ar vrea, ar putea functiona.

  Solutii s-ar putea gasi daca nu ar functiona, daca nu ar da randament Euromall-ul, dar nu poti spune nene ca e un nonsens sa incerci sa transformi o zona ruina in ceva nou, modern, frecventabil de catre oameni. Am ajuns sa ne plafonam, sa ne resemnam si sa ne obisnuim sa traim in ruine si mizerie? Pai asa haideti sa nu mai facem si sa nu mai construim nimic fiindca oricum pe parcursul vietii s-ar putea sa nu mearga lucrurile si oricum viata e scurta nu-i asa? Asa ca de ce sa mai luptam sa construim si de ce sa mai facem altceva, sosele, autostrazi, gari si eu mai stiu ce altceva...ca oricum s-ar putea sa nu mearga fiindca cine stie ce ne rezerva ziua de maine...Nu poti gandi in felul acesta, nu putem si nu aavem voie sa fim pesimisti in halul asta fiindca orasul asta nu va avansa niciodata. Trebuie sa ne propunem, sa ne stabilim ca scop/tel sa realizam mai mult pentru orasul asta.

  Da, continuarea investitiei in Euromall nu este un nonsens, cel putin pentru Galati, cel putin pentru orasul nostru care a fost vitregit atata amar de vreme de multe lucruri fiind lasat in ruine si mizerie, parazitat de cosmelii infecte si dughene mizerabile, plin de constructii neterminate/nefinalizate/neinaugurate.

  Da, a lupta si a face lobby pentru continuarea investitiei in Euromall si pentru inaugurarea sa este un lucru bun, nicidecum un nonsens fiindca Euromall ar putea fi trandformat si in altceva nu numai in mall, dar principalul scop era sa fie mall si sa nu uitam ca se vorbea de un intreg etaj al Euromall-ului care ar fi fost spatiu de joaca, spatiu de socializare, deci se mai putea face si altceva in acel Euromall in afara de cumparaturi asa ca se merita continuarea investitiei in Euromall. Merita sa strigam ca orice ruina din Galati sa fie transformata, reconvertita, finalizata, inaugurata CA SA SCAPAM NAIBII DE IMAGINEA MIZERABILA A ACESTOR CONSTRUCTII/RUINE NEFINALIZATE CE AU EXISTAT SI CARE INCA MAI EXISTA PRIN GALATI.

  Mall-urile din Bucuresti, din Iasi, Baia Mare daca nu ma insel chiar si in Arad multe aceste mall-uri de prin tara au fost reconvertite, le-au fost gasite un scop, dar totul este sa ai cladirea inaugurata, finalizata si SA NU LASAM LOCATIA RESPECTIVA O RUINA PLINA DE BALARII.

  Mai este si ruina aceea de pe strada George Cosbuc de vizavi de Shopping City Galati...si acolo e plin de mizerie si gunoaie si arata "extraordinar" de frumos jegul ala de constructie de zici ca e o noua opera de Brancusi nu? Dar voua zevzecilor va plac ruinele si dupa mintea voastra nu ar trebui sa incercam sa le transformam, sa le reconvertim, sa le inauguram in altceva ce ar fi util nu-i asa? Ca voua va place sa va plimbati printre ruine de Galatiul in unele zone seamana cu ghetourile alea mizerabile.

  Da ma, trebuie luptat, macar sa ne aratam interesul ca dorim ca investitia in Euromall sa continue fiindca numai in felul acesta vom avea si zona aceea modernizata, ca numai Dumnezeu stie ca orasul asta are nevoie urgenta de un facelift in multe zone. Nu ati auzit de cerere si oferta? Poate ca daca galatenii vor cere ca Euromall sa se inaugureze poate ca acel investitor isi va spori actiunile de a incerca sa-l inaugureze fiindca cerere exista asa ca poate si oferta lor va veni. Cerere si oferta stimabililor.

  Nu e musai sa fie Euromall un mall asa cum era scopul initial. Chiar nu va place sa vedeti nimic mai frumos si mai bun in orasul asta decat ruine si gunoaie?
  1
  12
  Raportează
 • postat de Miu
  Joi, 24 August 2017 10:17
  @A.I. si altii ca el: cine credeti ca va citeste postarile Kilometrice? Daca nu sunteti in stare sa sintetizati mai bine va abtineti.

  Noua gara este o uratenie fara utilitate, bani aruncati . Din pacate cei ce sufera sunt calatorii. Imi e dor de vechea gara simpla dar practica.
  14
  5
  Raportează
 • postat de Obsesia romanului despre cum il vad altii...
  Miercuri, 23 August 2017 18:10
  Cred ca noi romanii suntem prea preocupati de forma si de aparente...suntem superficiali prin natura noastra...Am citit comentariile de mai jos in care se tot invoca faptul ca "cine vine la Galati vede nu stiu ce in gara". Sau ca de ce e putin decojit peretele garii, hai sa il dam cuu var, hai sa tencuim nu stiu ce cladire care se vede cand vine cineva la Galati. Nu zic ca ar fi rau sa remediem aceste aspecte estetice, insa chiar credeti ca asta e principalul lucru pe lumea asta-doar cum arata niste cladiri si niste pereti?
  Si chiar si asa, cu neajunsurile care inca mai sunt, zona Garii arata chiar bine, fata de cum era acum doar...2-3 ani! Pai in jurul aceleo locmotive si nu numai erau vreo 5-10 magazine de tabla abandonate, strada Garii era plina de gropi su cu liniile de tramvai denivelate, cu piatra cubica , strada Maramuresului era plina de gropi, unde e acum parculetul acela cu statuia era tot un teren denivelat A, ca se poate si mult mai bine, asta e ceva universal valabil.
  Dar sa fim seriosi, cine vine la Galati nu vine ca sa admire niste pereti ai garii sau ale unor cladiri din jur...
  bineinteles ca propunerile sunt bune, parculetul cu locomotiva se poate amenaja cu un efort minim.
  Insa, oameni buni, nu va mai sresati atat pentru niste pereti sau niste cladiri...ca nu e asta un capat de tara.
  13
  1
  Raportează
 • postat de Flaviu
  Luni, 21 August 2017 22:57
  Pe fatadele Garii chiar nu mai stie nimeni, chiar nu mai exista nici unul capabil sa acopere acele pete albe cu aceeasi culoare caramizie ca si restul fatadelor Garii ca sa nu se mai vada atat de urat? Chiar nu mai poate spoi nimeni cu acea culoare caramizie ca sa nu se mai vada acele pete albe unde s-a jupuit varul?
  1
  21
  Raportează
 • postat de Amna
  Luni, 21 August 2017 22:29
  Aloooooo stimabililor din primaria Galati. Treziti-va bre. Iarasi de cum apare cate un articol prin ziar care mai baga in seama neajunsurile si realitatea cruda din cartierele Galatiului imediat ni se "aprind" iarasi sperantele ca se va face ceva in acest sens de a ni se moderniza cartierele. Acum cu acest articol iarasi ni s-au aprins sperantele de zici ca e mai ceva decat focul de artificii de 4th of July la americani. Numai la noi primaria sta in pozitie de bleaga nefacand nimic sa remedieze problemele semnalate de galateni.
  Dar sunt convins ca pentru administratia locala galateana si acest articol va trece iar nepasarea primariei va fi tot la cote inalte. Rusine primariei si TUTUROR alesilor locali indiferent de culoarea politica ce nu fac nimic pentru a remedia problemele semnalate de galateni. Anul asta oricum nu cred ca se mai face nimic pentru zona respectiva ca veni toamna nu-i asa iar articolul acesta va trece la arhiva si acolo va ramane fara nicio solutionare.


  Apropo: probabil ca alesii locali pentru a ignora si acest articol si pentru a ignora strigatele galatenilor din comentariile de la acest articol alesii locali (indiferent de culoarea politica) VOR DA VINA PE ECLIPSA (ce bineinteles se putea vedea doar din America, dar ce conteaza). Vor spune ca "i-a eclipsat" eclipsa aici in Romania, ca ei au vazut eclipsa desi era vizibila doar din unele state ale S.U.A. si nu din Romania.
  L.O.L.

  Radem, facem haz de necaz, dar fara sa ne dam seama timpul trece, lumea imbatraneste si tot noi, ceilalti galateni ramanem cu problemele acestea, cu neajunsurile si ne scaldam tot in subdezvoltare. Mai degraba e rasu-plansu'.

  Tot nu se va gasi o rezolvare a acestor probleme. Nici macar nu-si vor da silinta sa le rezolve.
  1
  20
  Raportează
 • postat de A.I.
  Luni, 21 August 2017 18:46
  Pentru ca nu a interesat pe nimeni din administratia locala domnule Florin Ravdan. Asta ofera cei din administratia locala a Galatiului TUTUROR CELOR CARE VIN IN GALATI stiindu-se foarte bine ca Gara este o poarta de intrare in oras. Tuturor celor ce vin si poposesc in Gara Galati asta li se ofera balarii, mizerie, ruine, gunoaie...

  Acolo in fata Garii unde este Locomotiva aceea pe aburi trebuiau sa amenajeze locul, macar ceva gazon, ceva copaci plantati, niste bancute, ceva sa semene cat de cat cu o bucatica de parc, dar nu s-a vrut si nu se vrea din cate se pare. Ignoranta e cuvantul zilei. Nu le pasa.

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ReportajZonaGariiAugust2017/01.jpg

  Toata zona verde unde este amplasa locomotiva pe aburi de ce nu este amenajata de primarie intr-un parc, sa planteze gazon, cativa copaci, ceva alei pavate cu dale antiderapante, cateva banci, niste felinare/stalpi de lumina ornamentali, poate chiar si o simpla fantana arteziana cu lumini colorate, etc. Dar macar asta sa vada cei ce ajung in Gara Galati si nu balarii, mizerie, ruine ca vad ca nici macar nu vor aia de acolo sa-si dea cu o mana de var, glet pe peretii aia ca arata parca e in (...) si nu o poarta de intrare in orasul Galati.

  Tot peticul acela de verdeata si copaci din fata Garii nu poate fi amenajat intr-un parc cu alei pavate, cu banci, poate chiar si o fantana arteziana minimalista, cu copaci plantati, cu banci si chiar imprejmuit cu gard-viu...

  Dar ori nu se vrea ori e incompetenta prea mare.


  Cladirea asta darapanata a cui o fi:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ReportajZonaGariiAugust2017/05.jpg

  CLADIREA ACEASTA DIN IMAGINE, cea din prim plan de langa semnul trecerii de pietoni a cui este? Nu puteau da cu var, cu glet ca sa nu se mai vada mizerabil de catre toti cei ce trec prin Gara Galati? Care ajunge in gara Galati cu trenul, vreun strain cum draq sa se incumete sa intre sa viziteze Galatiul cand vede asemenea mizerie, asemenea ruina, asemenea TIGANARIE de cladire, cea de langa semnul trecerii de pietoni. A cui e mizeria aceea de cladire? O mana de var nu putea fi data pe ea, cu glet ceva numai sa nu mai arate atat de mizerabil?

  Oare nu se poate da cu var sau cu glet sa nu mai arate asa? Dar uite o intrebare si mai buna pentru alesii "dormitaci" ai neamului: STRADA BANULUI CAND O MODERNIZATI ZEVZECILOR CA DOAR ESTE UN PETEC DE STRADA, NU E DITAMAI AUTOSTRADA...Nu vedeti ca au inceput sa creasca balariile cat copacii, iar strada inca e pavata cu pietre...Nu cred ca necesita cine stie ce ditamai investitia pentru a moderniza "peticul"/mizilicul acela de strada Banului si chiar si strada de langa adica si strada Vulcan trebuie modernizata...ceva asfalt pe carosabil, chiar si pe trotuare, iar putinul spatiu verde ce se intinde pe marginile strazii trebuie ingrijit, pus ceva gazon, copaci ingrijiti...

  Chiar nu sunt in stare cei din administratia locala sa modernizeze strada Banului si strada Vulcan? Poate domnule Florin Ravdan le puneti dumneavoastra aceasta intrebare celor din administratia locala fiindca ei se fac ca nu vad si nu aud doleantele noastre:

  "Strada Banului cu strada Vulcan cand vor fi modernizate prin asfaltarea carosabilului si a trotuarelor si prin pastrarea si mai ales ingrijirea PUTINULUI SPATIU VERDE CE A MAI RAMAS DE-A LUNGUL STRAZILOR, PE MARGINEA STRAZII?

  Aici pe aceasta statuie:
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ReportajZonaGariiAugust2017/03.jpg
  , pe acest memorial al durerii s-a promis ca va fi in sfarsit completat/finalizat (asa cum fusese initial in amintirea, in memoria jertfei erouilor neamului) COMPLETAT CU ACEL SOIM AURIU CU STATURA IMPOZANTA CE AR FI TREBUIT SA TRONEZE IN VARFUL MONUMENTULUI LA CAPATAIUL CELOR CAZUTI PENTRU PATRIE, DAR NICI ACUM NU S-A FACUT NIMIC.


  Strada Banului si strada Vulcan 2 petice de strada chiar nu pot beneficia si ele de modernizare si de curatire, de ingrijirea spatiului verde existent? E plin de gunoaie si mizerie acolo...multi arunca gunoiul acolo netrebnicii. De acele doua bucati de strada care nu sunt foarte lungi chiar nu se pot ingriji cei din primarie pentru a le moderniza si pentru a le curata? Puteti face domnule Ravdan o interpelare catre primarie si sa-i intrebati? Macar pe voi cei de la Viata Libera poate va vor lua mai in serios ca sunteti de la ziar, de la presa scrisa, ca pe noi ceilalti ne ignora complet cand strigam sa ne modernizeze si sa ne curete strazile, cartierele.

  Puteti intreba la primarie domnule Florin Ravdan de ce dorm ei in ghete cand vine vorba de acele doua bucati de strazi, ca nici nu stiu cum sa le spun decat "bucati de strazi", desi sunt ca doua ulite, dar cred ca si ulitele sunt mai mari, mai lungi decat acele 2 petice de strazi.

  Cat despre cladirea care se vede in prim plan, adica cea de langa semnul de trecere de pietoni:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ReportajZonaGariiAugust2017/05.jpg daca nu o mai folosesc sau nu-i mai intereseaza sa o demoleze naibii ca arata chiar INFECT, daca nu vor sa dea cu o mana de glet/var pe ea.

  Puteti face domnule Florin Ravdan un "strigat", un "apel" catre primarie poate se trezesc naibii si ne modernizeaza si noua acele 2 "petice" de strazi cu tot cu trotuare si sa ingrijeasca si putinul spatiu verde care e pe marginile strazilor, de o parte si de alta. Cat Doamne iarta-ma mai trebuie sa asteptam sa modernizeze astia cu ceva mai mult talent si cu ceva mai mult avant ca vad ca si melcul ii intrece pe trantorii astia.

  Poate faceti domnule Ravdan dumneavoastra sau redactia ziarului un strigat de trezire pentru administratia locala care doarme. Dar sigur daca-i veti "deranja" vor spune cum "ne-au scuipat" mereu in ochi cu "avem deja in plan modernizarea", "e pe drum proiectul", "acum se coace ideea/modernizarea" si uite asa ne-au tot aburit si i-au tot mintit pe oameni cu zaharelul si timpul a trecut... Treziti-i dumneavoastra domnule Ravdan, dumneavoastra si redactia ziarului fiindca se vede ca administratia locala nu se sinchiseste sa se deranjeze pana nu le zice cineva "hais" sau "cea".  Iar spatiul verde unde este locomotiva pe aburi sa fie transformat intr-un parc cu alei cu dale, bancute, copaci si mai ales sa fie imprejmuit de gard-viu.

  Multumim anticipat.


  P.S.: Poate se vor trezi cei din primarie sa faca ceva in acest sens si poate anul acesta, nu sa tot asteptam la infinit mintiti ca se va face. Ne-am saturat de ignoranta lor.
  4
  50
  Raportează
 • postat de Terente
  Luni, 21 August 2017 14:54
  Destinul "mall-ului" de pe Str. A. Ipatescu reflecta cel mai corect parcursul dezastruos al Galatiului ultimilor ani: scadere economica continuua, depopulare cronica, management defectuos al administratiei locale. A te gandi la inca un mall este un nonsens!
  9
  18
  Raportează
 • postat de sor
  Luni, 21 August 2017 11:37
  Poate se reamenajeaza zona statiei de autobuze din gara cu peroane pt a nu mai fi obligati sa facem slalom printre autobuze pt a vedea traseul , si pt un acces mai bun in autobuzele destul de inalte
  0
  15
  Raportează
 • postat de un cetatean platitor de taxe
  Luni, 21 August 2017 09:51
  mai spuneti ca e patria sobolanilor cat pisica, ca sambata noaptea nu poti dormi din cauza muzicii de la MARELE CLUB FRATELI, ca e raiul vitezomanilor noaptea in gara si a boschetarilor , liniute,drifturi.....,politie,ioc.....,caini de toate natiile si f agresivi.....,etc,etc......
  1
  25
  Raportează
 • postat de Locuitor din zona
  Luni, 21 August 2017 03:40
  Chiar catre capatul parcarii de la locatie, in fata blocului meu la scara zace o rabla mizerabila de Porsche Cayenne care nu a mai fost miscata de pe locul ocupat abuziv de peste un an. Cred ca nu are niciun act in regula ca nu se stie cine-i proprietar la ea .
  Sa vina s-o ia naibii cineva si s-o duca la REMAT ca ocupa locul aiurea acolo in loc sa ne putem parca masinile cei care suntem in regula .
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.