Teatrul din Mariupol, în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, bombardat

Teatrul din Mariupol, în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, bombardat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Trupele ruse au bombardat miercuri teatrul din  Mariupol, care servea drept refugiu pentru sute de locuitori ai oraşului sub asediu, provocând mai multe victime, dar al căror număr încă nu a fost stabilit, potrivit unor surse ucrainene, citate de EFE.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a comunicat că în incinta teatrului, redus la o grămadă de moloz, se ascundeau mulţi localnici şi nu se ştie deocamdată dacă sunt supravieţuitori.

În zona teatrului se duce o luptă intensă, de aceea este greu să se ajungă acolo.

Serghei Orlov, viceprimarul din Mariupol, a spus că în clădirea teatrului îşi găsiseră adăpost între 1.000 şi 1.200 de persoane, dar deocamdată nu există cifre exacte despre posibilele victime.

Imagini de la fața locului arată o clădire în ruină, din care ies flăcări și fum.

Consiliul Local din Mariupol a anunțat că forțele ruse „au distrus intenționat și cinic Teatrul Dramatic din centrul orașului. Un avion a lansat o bombă deasupra unei clădiri unde se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, potrivit CNN.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că aceasta este o "altă crimă de război oribilă" comisă de Rusia la Mariupol şi că această clădire a fost "complet distrusă".

"A fost un atac masiv rusesc asupra Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de civili nevinovaţi", a scris Kuleba pe Twitter, remarcând ironic că "ruşii nu puteau şti că este un refugiu civil".

Mai multe detalii despre războiul din Ucraina

Citit 1325 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.