Rușii scot steagul sovietic de la naftalină, îl vor drapel național!

Rușii scot steagul sovietic de la naftalină, îl vor drapel național!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Rusia ar putea să revină în mod oficial la folosirea steagului sovietic al URSS ca drapel național, o propunere în acest sens fiind înaintată în Duma de Stat de deputatul Mihail Șeremet, relatează agenția RIA.

„Țările occidentale au declarat astăzi război împotriva Banerului Victoriei (n.r. un alt nume folosit în Rusia pentru steagul Uniunii Sovietice), interzicându-l peste tot”, a declarat Șeremet în fața Dumei, camera inferioară a parlamentului rus.

„Ele se tem de accest simbol fiindcă steagul roșu le amintește de măreția poporului nostru și marea noastră victorie” în Marele Război Patriotic, denumirea folosită în Rusia pentru al Doilea Război Mondial, a adăugat deputatul.

El a mai spus că „acesta a fost steagul sub care au luptat bunicii noștri în Marele Război Patriotic iar sub el armata rusă se opune acum neo-naziștilor”, o referință la faptul că numeroase unități sovietice au fost surprinse în Ucraina arborând steagul sovietic.

Șeremet a precizat totuși că este mândru de tricolorul actual al Rusiei dar că steagul sovietic este un simbol al unei „superputeri în renaștere”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a oferit în luna aprilie primele explicații despre motivul pentru care forțele de invazie rusești folosesc steagul sovietic în Ucraina.

„În țara noastră Banerul Victoriei este un lucru sacru pentru toate generațiile, fără nicio excepție”, a răspuns el, când a fost întrebat pe 18 aprilie în timpul conferinței sale de presă zilnice despre folosirea simbolurilor sovietice de către forțele armate ale Rusiei.

„Pentru multe generații și în multe țări, în special în fosta Uniune Sovietică, este și un altar care are o semnificație specială și un sens literal sacru”, a adăugat el.

De altfel, steagul Uniunii Sovietice a avut un loc de cinste și la parada de Ziua Victoriei de pe 9 mai, cea mai mare sărbătoare publică din Rusia, când țara sărbătorește înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Citit 1098 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.