Bătălia pentru Severodonetsk, asalt rusesc din patru direcții
Foto: understandingwar.org

Bătălia pentru Severodonetsk, asalt rusesc din patru direcții
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Orașul de importanță strategică Severodonetsk din estul Ucrainei a fost atacat din mai multe direcții în cursul nopții, dar rușii au fost respinși, a informat duminică biroul lui Volodimir Zelenski.

"Severodonetsk a fost atacat din patru părți în același timp, dar inamicul a fost respins și s-a retras pe pozițiile anterioare", se arată în briefingul prezidențial de dimineață. Șapte case din Severodonetsk și cel puțin 27 de locuinţe din orașele și satele din jur au fost avariate.

Atacul asupra Severodonetsk a făcut parte dintr-un asalt mai amplu de-a lungul liniei de contact între forțele ruse și ucrainene, a spus statul major militar ucrainean. "Inamicul a tras cu mortiere și artilerie asupra pozițiilor forțelor de apărare de-a lungul întregii linii de contact, concentrându-și eforturile în direcția localităților Severodonetsk și Lysychansk", potrivit sursei citate. "Forțele inamice se pregătesc să reia ofensiva în direcția Sloviansk", a precizat statul major ucrainean, referindu-se la un alt oraș-cheie din zonă. Severodonetsk și Sloviansk sunt esențiale pentru controlul regiunii ucrainene Luhansk.

Serhiy Haidai, guvernatorul din Luhansk, a declarat și el că forțele rusești nu au reușit să pătrundă în oraș, în ciuda faptului că l-au atacat din patru direcții. Cu toate acestea, pe aplicația de mesagerie Telegram, el a adăugat că bombardamentele asupra zonelor rezidențiale sunt încă în curs de desfășurare și că a fost distrus un pod către orașul vecin Lysychansk.

Institutul pentru Studiul Războiului a spus, în ultima evaluare, că forțele rusești și-au intensificat eforturile pentru a încercui și captura Severodonetsk și probabil vor continua să facă acest lucru în zilele următoare. Rușii au adus în luptă, pe axa Severodonetsk, singura companie care are în dotare „Terminator”, vehicule proiectate și construite cu scopul de a proteja tancurile principale de luptă.

Citit 683 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.