Spania trimite Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri

Spania trimite Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Spania urmează să livreze Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă "Leopard", în ceea ce reprezintă o intensificare a asistenţei militare acordate de Madrid autorităţilor de la Kiev, potrivit unor surse guvernamentale, citate duminică de cotidianul El Pais, transmite Reuters.

Spania va oferi şi pregătire esenţială armatei ucrainene în ceea ce priveşte folosirea acestor tancuri. Antrenamentele vor avea loc în Letonia, unde armata spaniolă are desfăşuraţi 500 de militari în cadrul misiunii NATO din ţara baltică. O a doua fază a antrenamentelor va avea loc în Spania, potrivit surselor citate de El Pais.

Cotidianul menţionat a relatat că Ministerul Apărării din Spania finalizează livrarea către Kiev a rachetelor antiaeriene de tip "Shorad Aspide", pe care Spania le-a înlocuit cu un sistem mai performant.

Până acum, Spania a furnizat Ucrainei muniţii, echipament de protecţie individuală şi arme uşoare.

Surse au declarat pentru El Pais că oferta de sprijin sporit a fost discutată cu ocazia vizitei din 21 aprilie a premierului Pedro Sanchez în Ucraina, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, dar a fost amânată din cauza complexităţii operaţiunii.

Citit 806 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2022 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.