Klaus Iohannis, în vizită la Kiev

Klaus Iohannis, în vizită la Kiev
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Președintele Klaus Iohannis spune că nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-a văzut la Irpin și face apel ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională.

"Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat", a scris Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.

În jurul orei 12,00, Iohannis a ajuns în Irpin, o suburbie a Kievului, distrusă aproape complet de bombardamentele armatei ruse. Președintele Iohannis vizitează localitatea alături de Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, potrivit televiziunii franceze BFM TV, ulterior cei patru lideri europeni având programată o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski și o conferință de presă, potrivit Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi dimineață, 16 iunie 2022, în gara din Kiev, alături de liderii Franței, Germaniei și Italiei.

Citit 854 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 02:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.