Negocieri pentru încetarea focului în Severodonețk

Negocieri pentru încetarea focului în Severodonețk
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rușii și ucrainenii poartă discuții pentru o încetare temporară a focului, care să permită evacuarea civililor refugiați în uzina Azot din Severodonețk, anunță CNN. Negocierile sunt în curs de desfășurare pentru a permite evacuarea în siguranță a sute de civili adăpostiți la uzina chimică, a declarat șeful administrației militare, pentru televiziunea ucraineană. "Se negociază o încetare a focului și un coridor, dar există o mulțime de provocări și jocuri rusești", a declarat Roman Vlasenko, care a mai spus că nu a fost implicat personal în discuții.

Vlasenko a declarat că situația de la uzina Azot este "tensionată". "Podurile sunt toate aruncate în aer, nu există acces direct la Lisihansk. Folosim abordări creative în ceea ce privește comunicarea și logistica", a precizat șeful administrației militare.

La începutul săptămânii, rușii au spus că vor deschide un "coridor umanitar" pentru ca civilii din uzină să poată fi evacuați, dar numai către teritoriul controlat de Rusia, nu și către orașul Lisihansk, controlat de ucraineni. Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale, a declarat pentru CNN că o evacuare ar fi posibilă doar dacă ar exista o încetare completă a focului, dar că este foarte sceptic în privința oricăror promisiuni făcute de Rusia.

Citit 775 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.