Rușii au bombardat o bază de agrement și un bloc din Odesa. Cel puțin 17 morți, printre care și copii

Rușii au bombardat o bază de agrement și un bloc din Odesa. Cel puțin 17 morți, printre care și copii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cel puțin 17 oameni au fost uciși, după ce două rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de agrement în ⁸orașul-port Odesa, vineri dimineață, au declarat oficialii ucraineni, citați de The Guardian. Forțele armate ale Ucrainei au emis o alertă, îndemnând locuitorii să se adăpostească, după ce trei explozii și alarme de raid aerian au fost auzite chiar înainte de ora locală 1,00.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Odesa, Serghei Bratchuk, a transmis într-un mesaj pe Telegram că o „rachetă inamică” a lovit orașul-port. „Din păcate, există victime”, a adăugat el. Ulterior, Bratchuk a precizat că atacul cu rachetă a fost lansat din direcția Mării Negre. „O rachetă a lovit o clădire rezidențială de nouă etaje, cealaltă un centru de agrement din regiunea Belgorod-Nistru”, a spus el.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a transmis că, vineri, la ora 6 dimineață, 14 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite - inclusiv trei copii - în atacul asupra blocului. Trei persoane - inclusiv un copil - au fost ucise într-un atac separat asupra centrului de agrement, iar una a fost rănită, a spus SES. Salvatorii continuă să caute printre ruine, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență.

Reuters nu a putut confirma în mod independent detalii despre incident.

Acesta a avut loc după ce Rusia a declarat joi că a decis să se retragă din Insula Șerpilor ca un „gest de bunăvoință”, pentru a arăta că Moscova nu obstrucționează încercările ONU de a deschide un coridor umanitar care să permită transportul de cereale din Ucraina.

Ucraina a declarat că a alungat forțele rusești de pe insulă după un asalt cu artilerie și rachete, iar președintele Volodimir Zelenski a salutat victoria strategică. „Aceasta nu garantează încă securitatea. Nu asigură încă faptul că inamicul nu se va mai întoarce”, a declarat acesta, în discursul său video nocturn. „Dar acest lucru limitează semnificativ acțiunile ocupanților. Pas cu pas, îi vom împinge înapoi de pe marea noastră, de pe pământul nostru și de pe cerul nostru”.

Citit 790 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.