Mii de ruși fug din țară pentru a nu fi trimiși la război

Mii de ruși fug din țară pentru a nu fi trimiși la război
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cozi uriașe de mașini s-au format la aproape toate vămile terestre ale Federației Ruse. Tot mai mulți cetățeni ruși vor să părăsească țara, la o zi după decretarea, de către Vladimir Putin, a mobilizării parțiale.

La frontiera Rusiei cu Finlanda, vameșii finlandezi au raportat un „număr excepțional” de ruși care au trecut granița în Finlanda în cursul nopții, informează The Moscow Times. Mii de bărbați ruși de vârsta încorporării încercau astfel să părăsească țara încă din cursul serii de miercuri, la puțin timp după anunțul referitor la mobilizarea parțială.

„Nu vreau să fiu carne de tun”, a declarat pentru The Moscow Times, sub anonimat, un bărbat din Moscova în vârstă de 30 de ani.

Biletele pentru zborurile directe spre destinații din Armenia, Turcia și Azerbaidjan - țările vecine Rusiei pentru care cetățenii ruși nu au nevoie de viză - s-au epuizat rapid. Astfel, joi, un bilet de avion „dus” spre Erevan a ajuns să fie vândut cu 2.621 de dolari, în vreme ce un bilet dus către Dubai costa 2.784 de dolari.

Citit 251 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 09:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.