Apărarea antiaeriană, garanție pentru... negocierile de pace

Apărarea antiaeriană, garanție pentru... negocierile de pace
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov, a declarat marţi că principala condiţie pentru reluarea negocierilor cu Rusia va fi restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, informează Reuters.

Influentul oficial a spus că Ucraina are, de asemenea, nevoie să i se "garanteze" sisteme moderne de apărare antiaeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune.

"Rusia, negocieri. Principala condiţie a preşedintelui Ucrainei este restaurarea integrităţii teritoriale a Ucrainei", a scris Danilov pe Twitter. "Garanţie - apărare antiaeriană modernă, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune. Strategie - paşi proactivi. Rachetele ruse trebuie distruse înainte de a fi lansate din aer, de pe uscat şi de pe mare", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus luni că este deschis negocierilor cu Rusia, însă doar pentru negocieri "autentice" ce presupun restabilirea frontierelor Ucrainei, plata de compensaţii pentru atacurile ruse şi pedepsirea celor responsabili pentru crime de război.

Zelenski a făcut aceste declaraţii la câteva zile după ce cotidianul Washington Post a informat că SUA ar dori ca Ucraina să dea un semnal de disponibilitate pentru negocieri, temându-se că poziţia prea intransigentă a Kievului ar putea afecta eforturile sale de a obţine sprijin internaţional.

Citit 1012 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.