Orașul Herson intră treptat sub controlul soldaților ucraineni

Orașul Herson intră treptat sub controlul soldaților ucraineni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Soldaţii ucraineni au intrat deja în zonele de periferie ale oraşului Herson, a anunțat un oficial local, la o zi după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port situat în sudul Ucrainei. Între timp, localnicii au ridicat steagul ucrainean în mijlocul orașului.

Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că 40 de localități au fost eliberate de sub ocupația rușilor.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a declarat că armata rusă s-a retras doar pentru a-şi consolida liniile defensive pe celălalt mal al Niprului.

Potrivit informaţiilor furnizate de Reuters, care citează media locale, trupele ruse care s-au retras din Herson au aruncat în aer o parte a unui centru de televiziune şi au deteriorat infrastructura de încălzire şi electricitate a oraşului. "Astăzi (joi - n.r.), în timpul zilei, trupele ruse au aruncat în aer centrul de emisie al televiziunii Herson", a informat site-ul IMI, citând locuitori. "Conform contactelor noastre, turnul (televiziunii) a rămas intact".

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că ruşii au distrus infrastructura de comunicaţii. "Federaţia Rusă ne jefuieşte muzeele din teritoriile ocupate temporar, elimină routere Wi-Fi din locuinţe şi ne abuzează fizic oamenii. Este o înapoiere civilizaţională fără speranţă", a scris ea pe Telegram. Guvernatorul regiunii Herson, Yaroslav Ianuşevici, a declarat pe Telegram că trupele ruse "au luat echipamente publice, au deteriorat linii electrice şi au vrut să lase o capcană în urma lor".

Citit 536 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.