Putin caută „o gură de aer” în războiul din Ucraina

Putin caută „o gură de aer” în războiul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele american Joe Biden a apreciat că Vladimir Putin caută "o gură de aer" prin lansarea unui armistiţiu de 36 de ore în Ucraina, cu ocazia sărbătorii de Crăciun după calendarul iulian, le-a declarat joi preşedintele american Joe Biden jurnaliştilor, la Casa Albă, răspunzând astfel la întrebarea acestora despre opinia sa referitoare la propunerea de încetare a focului lansată de Moscova, relatează Reuters.

Preşedintele rus "era pregătit să bombardeze spitale, creşe şi biserici în 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că el caută o gură de aer", a afirmat Biden, într-un discurs la Casa Albă.

Kremlinul a declarat că Putin ordonase o încetare a focului începând de la miezul zilei de vineri, după un apel la armistiţiu de Crăciun al patriarhului Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ucraina a respins oferta lui Putin de încetare a focului pentru 36 de ore, cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, afirmând că nu va exista niciun armistiţiu până când Rusia nu-şi va retrage forţele invadatoare din teritoriile ocupate.

La rândul ei, diplomaţia germană a estimat joi că "pretinsa" încetare a focului rusă în Ucraina nu va aduce "nici libertate, nici securitate persoanelor care trăiesc cu teama zilnică sub ocupaţia rusă", potrivit AFP. "Dacă Putin voia pace, şi-ar fi readus soldaţii acasă şi războiul s-ar fi terminat", a afirmat ministrul german de Externe Annalena Baerbock.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi armatei sale să respecte o încetare a focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox, pe 6 şi 7 ianuarie, primul armistiţiu de amploare de la începutul invaziei, în urmă cu aproape un an.

Citit 569 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.