Transnistria, obiectul unei „atenții speciale” din partea Rusiei

Transnistria, obiectul unei „atenții speciale” din partea Rusiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Kremlinul s-a declarat luni îngrijorat de starea de lucruri din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, unde Moscova susţine că forţe externe agită situaţia, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Moscova a transmis Occidentului că va percepe orice acţiuni care ameninţă forţele ruse staţionate în Transnistria drept un atac asupra Rusiei, avertisment care a survenit pe fondul sporirii îngrijorărilor în Republica Moldova cu privire la o posibilă ameninţare rusă.

''Evident, situația din Transnistria face obiectul unei atenţii speciale din partea noastră şi este motiv de îngrijorare. Situaţia este tulbure, este provocată, provocată din afară. Dar ştim că oponenţii noştri din cadrul regimului ucrainean, al regimului de la Kiev, precum şi cei din ţările europene sunt capabili de diferite tipuri de provocare'', a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a negat afirmaţia Moscovei cum că Kievul vrea să preia controlul asupra regiunii transnistrene, în timp ce Republica Moldova a declarat că nu există urmă de adevăr în aceste acuzaţii, aminteşte Reuters.

Pe de altă parte, potrivit Radio Chişinău, aşa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a apreciat că situaţia din regiune este "tensionată" din cauza panicii şi a menţionat că, în cazul unui pericol real, va anunţa personal şi imediat populaţia despre acest lucru. Krasnoselski a îndemnat populaţia la calm.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei telefonice săptămânale cu şefii autorităţilor de stat şi administraţie din regiune, transmite presa din stânga Nistrului.

Citit 667 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 20:59

1 comentariu

  • postat de Tom
    Marți, 28 Februarie 2023 04:26
    5.13.233.***
    De aceia Rusii si-au lasat intentionat enclave in fostele teritorii ca sa aiba motiv de a se razboi si a instiga ca rusii sant persecutati si ei la randul lor sa aiba motiv de a incepe razboi cu oricine.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.