Forțele Spetsnaz, puternic decimate în Ucraina

Forțele Spetsnaz, puternic decimate în Ucraina
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Forţele Speciale ruse Spetsnaz au pierdut până la 90% dintre militarii de elită în Ucraina, potrivit documentelor clasificate americane divulgate pe reţele de socializare, dezvăluie The Washington Post, iar comandamentul rus, iritat de faptul că trupele ruse nu avansează pe front ar fi decis, încă de la începutul ”operaţiunii militare speciale”, să le trimită pentru a desfăşura misiuni obişnuite. 

The Washington Post, citat de news.ro, estimează că reconstituirea unităţilor pierdute de ruşi în Ucraina ar putea să dureze până la zece ani. Aceşti militari de elită - fornaţi să desfăşoare misiuni clandestine - au suferit pierderi extrem de importante în spatele liniilor ucrainene, unde au fost trimişi.

Documente clasificate divulgate pe reţele de socializare arată că ”(brigăzile Spetsnaz desfăşurate), cu excepţia uneia dintre cele cinci care au revenit din operaţiuni de luptă în Ucraina la sfârşitul verii lui 2022, au suferit pierderi importante”. Imagini aeriene care datează din noiembrie 2021 şi imagini filmate aproape un an mai târziu surprind un parc auto considerabil micşorat - aproximativ jumătate dintre vehiculele blindate uşoare de tip Tigr ale acestei brigăzi au fost scoase din luptă.

A 346-a Brigadă Spetsnaz ”a pierdut aproape întreaga brigadă. Ea mai are doar 125 de persoane active dintre cele 900 desfăşurate”, potrivit acelorași documente.

Citit 2263 ori Ultima modificare Luni, 17 Aprilie 2023 16:00

3 comentarii

  • postat de gheorghe
    Vineri, 21 Aprilie 2023 13:26
    24.84.229.***
    Eeeiii - dezinformarea cuturak marxista.
    Baietii nu aveau cu cine sa lupte si au inceput sa mearga in concediu.
    0
    0
  • postat de Deci are frunzelor la caini
    Joi, 20 Aprilie 2023 05:49
    5.13.224.***
    Maestre, "decimat" înseamnă, pornind de la experientele de lupta ale cohortelor romane, deci termen de acum vreo 2000 de ani, extrapolat oarecum pana azi, doar "fiecare al zecelea ins dintr o unitate care nu vroia sa lupte cu toată convingerea era prin tragere la sorti sau înșiruire" la apel", înjun
    0
    0
  • postat de Ivan
    Marți, 18 Aprilie 2023 07:30
    82.79.117.***
    Condoleante familiilor lor! Pacat de ei, ar fi putut emigra in Romania, sa aiba o cariera de succes la privat... dar viata i-a dus aici si au ales sa se inroleze in armata rusa, pentru pensionare rapida si beneficii speciale, asta e!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.