Ruşii fac manevre aviatice riscante, de dragul propagandei

Ruşii fac manevre aviatice riscante, de dragul propagandei
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Varşovia a criticat manevrele unui avion de luptă rus care s-a apropiat periculos de mult de o aeronavă poloneză, a informat guvernul polonez, citat de dpa. Moscova încearcă să distragă atenţia de la eşecurile armatei sale în războiul Kremlinului din Ucraina şi încearcă să impresioneze populaţia rusă cu astfel de incidente, a declarat luni pe postul public TVP purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Muller.

Grănicerii polonezi au afirmat vineri că un avion de luptă rus a interceptat un avion polonez care efectua un zbor de patrulare pentru agenția UE de protecție a frontierelor - Frontex - deasupra Mării Negre. Aeronava rusă Su-35 a desfăşurat "manevre agresive şi periculoase", potrivit gărzilor de frontieră poloneze. Echipajul avionului polonez a pierdut temporar controlul aparatului, care a pierdut altitudine din cauza turbulenţelor create de avionul de luptă. Incidentul s-a produs în spaţiul aerian internaţional, în zona de operaţiuni desemnată de România.

Pe fondul războiului Moscovei din Ucraina, aeronave ale UE, NATO, precum şi ruse s-au interceptat reciproc în mod repetat deasupra Mării Negre, generând câteva incidente periculoase.

Citit 866 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2023 18:05

3 comentarii

  • postat de Acțiune Frontex a UE.
    Marți, 09 Mai 2023 09:09
    109.166.130.***
    Aeronava ușoară bimotor(cu elice) poloneză participă în cadrul Frontex la Operațiunea Maritimă Multifuncțională (MMO), Western Marea Neagră 2023, sub gestionarea țărilor UE-România, Polonia, Spania, Suedia și Agenția Europeană de Siguranță Maritimă(EMSA)
    Operațiunea durează până la jumătatea luni
    0
    0
  • postat de SLAVA UCRAINA , SLAVA MOLDOVA
    Marți, 09 Mai 2023 01:06
    194.34.105.***
    flit ruzzia !!
    0
    0
  • postat de Ion
    Luni, 08 Mai 2023 18:59
    5.13.163.***
    Bullying reciproc... pana cand se va intampla ceva grav! Ce cauta aviatia militara poloneza in spatiul aerian international al Marii Negre? De ce nu sunt numai romanii, rusii, turcii, ucrainienii si bulgarii? Ce cauta alte armate in zona Marii Negre? Au stabilit riveranii ceva de comun acord?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.