Aeroporturile rusești, atacate de drone ucrainene

Aeroporturile rusești, atacate de drone ucrainene
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Mai multe valuri de drone ucrainene au atacat Rusia în cursul nopții de marți spre miercuri, avariind avioane militare și perturbând traficul aerian, au anunțat dimineață autoritățile ruse, potrivit Reuters. Atacuri cu drone au fost raportate în regiunile ruse Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov și Riazan, precum și în Crimeea, au declarat oficialii ruși.

Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de granițele cu Estonia și Letonia, unde oficialii ruși au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate. Imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe Telegram au arătat un mare incendiu, fiind auzite sunete de sirene și cel puțin o explozie.

Alte relatări pe canalele de Telegram au arătat sisteme antiaeriene în acțiune în jurul orașului, care se află la doar 32 km la est de granița cu Estonia. Un alt clip apărut online ar arăta un avion Il-76 distrus de flăcări pe aeroportul din Pskov.

"Potrivit evaluărilor inițiale, nu s-a întâmplat nimic grav", a scris guvernatorul Mihail Vedernikov pe Telegram, adăugând că nu au existat răniți.

Citit 922 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:30

2 comentarii

  • postat de Lui Putin i s-a urât cu binele, Xi, China, nu mai are răbdare cu Putin, cel puțin economic.
    Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 17:54
    109.166.128.***
    În afară de acțiunea curajoasă a Ucrainei, distrugând tehnică militară rusească a lui Putin, astfel află și poporul rus se află într-un război nemetric cu o țară vecină, până ieri frați, rude. Nu am văzut un așa război tembel în Europa, în sec. XXI, când rușii controlau energetic UE.
    0
    0
  • postat de Slava Ucraina
    Vineri, 01 Septembrie 2023 15:30
    46.97.176.***
    Uraaaaaaa.....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.