Forțele ucrainene au respins un asalt rusesc la Vuhledar

Forțele ucrainene au respins un asalt rusesc la Vuhledar
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Forţele ucrainene au respins un nou asalt al trupelor ruse în apropiere de oraşul Vuhledar, în regiunea Doneţk, şi îşi continuă încercările de a avansa în sud, a declarat joi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

La Vuhledar, bastion controlat de ucraineni, situat la o intersecţie strategică între linia frontului de est şi cea de sud, s-au dat unele dintre cele mai sângeroase lupte în războiul declanşat de Rusia în Ucraina, care durează deja de 20 de luni.

"A existat o tentativă a inamicului de a avansa în direcţia Vuhledar, dar soldaţii noştri au oprit-o, provocându-i pierderi grele: zeci de echipamente, mulţi morţi şi răniţi", a declarat el, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Forţele ucrainene afirmă că Rusia încearcă să se regrupeze şi să-şi refacă pierderile suferite în apropierea oraşului industrial Avdiivka, în estul ţării, înainte de a lansa alte atacuri.

Rusia şi-a reluat la jumătatea lunii octombrie campania de încercuire a acestui oraş asediat, încercând să atace poziţiile ucrainene cu baraje constante de artilerie şi valuri de trupe şi vehicule de luptă, potrivit autorităţilor locale şi militare din Ucraina. Avdiivka, situată aproape pe linia frontului din 2014, se află la 13 km nord de Doneţk, capitala aflată sub controlul Moscovei a regiunii cu acelaşi nume, a cărei anexare preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat-o acum un an.

Citit 1065 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 17:59

2 comentarii

  • postat de florin
    Marți, 14 Noiembrie 2023 09:55
    86.124.200.***
    ''Un ofițer ucrainean de rang înalt cu legături cu serviciile de informații a coordonat atacul de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream de anul trecut, au relatat azi The Washington Post și Der Spiegel''Inceputul sfirsitului!Poate Ursula va raspunde de ce a acceptat distrugerea infrastructurii UE
    1
    8
  • postat de Ivan
    Duminică, 05 Noiembrie 2023 06:16
    5.13.207.***
    Pai nu erau in "contraofensiva de primavara" dupa iarna in care nu puteau lupta din cauza noroiului?
    8
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.