"Prin Ucraina trece frontul mondial între bine și rău"

"Prin Ucraina trece frontul mondial între bine și rău"
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a comparat luni războiul Rusiei împotriva Ucrainei cu o luptă "între bine şi rău", în timpul primei sale vizite la Kiev, informează AFP şi dpa. "Nu mi-e ruşine să folosesc cuvinte mari: chiar aici, în Ucraina, trece frontul mondial între bine şi rău", a declarat Tusk, în timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit lui Tusk, Polonia este "cel mai de încredere şi stabil aliat al Ucrainei în lupta ei împotriva răului".

Donald Tusk a sosit în capitala ucraineană luni dimineaţă, cu trenul, fără ca deplasarea lui să fie anunţată în prealabil, din raţiuni de securitate. Tusk a spus că doreşte să conlucreze cu liderii de la Kiev pentru a mobiliza mai mult ajutor occidental pentru Ucraina, care se apără de invazia pe scară largă declanşată împotriva ei de Rusia. Acesta este unul dintre principalele obiective ale vizitei, a spus Tusk. Invazia rusă afectează securitatea întregii lumi, dar mai ales a Poloniei, dată fiind apropierea sa geografică, a spus Tusk. Ucraina şi Polonia au o frontieră comună de circa 530 de kilometri. "Nu este nimic mai important decât să sprijinim Ucraina în eforturile ei de război împotriva atacului rus", a subliniat Donald Tusk.

Polonia este unul dintre "cei mai fermi aliaţi" ai Ucrainei, a adăugat el. Ea a acordat sprijin militar şi a preluat cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina de la începutul războiului. Cu toate acestea, relaţiile s-au tensionat din cauza fermierilor şi camionagiilor polonezi, care se simt ameninţaţi de politica relaxată pentru traficul de mărfuri ucrainean, care, spun ei, le subminează preţurile şi le ameninţă veniturile.

Citit 572 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2024 18:02

2 comentarii

  • postat de Ion
    Joi, 25 Ianuarie 2024 08:45
    82.79.117.***
    Slava!...
    18
    3
  • postat de Ucraina obosește Occidentul:
    Miercuri, 24 Ianuarie 2024 10:18
    78.31.205.***
    Propaganda rusă construiește o nouă campanie de false narațiuni, încercând să arate că statele occidentale și-ar fi pierdut interesul faţă de Kiev. Slava Ucraina !
    19
    33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.