Sute de MEDICI, instruiţi să trateze cancerul colorectal

Sute de MEDICI, instruiţi să trateze cancerul colorectal
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

800 de medici şi de asistenţi medicali din opt regiuni de dezvoltare ale României sunt instruiţi să trateze cancerul colorectal, în urma unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 11 milioane lei, derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit unui comunicat transmis de unitatea medicală din Craiova, spitalul a semnat, miercuri, contractul de finanţare europeană a acestui proiect. Aproximativ 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale - 290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenţi medicali - angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare, din opt regiuni de dezvoltare din România, vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal, potrivit Mediafax.

Conferenţiarul universitar doctor Stelian Mogoanţă, managerul proiectului, a afirmat că neoplaziile colorectale reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer atât în Romania, cât şi la nivel global. ”Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile (cancerele - n.r.) colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că la momentul actual personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de incidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin acest tip de cancer”, a declarat Mogoanţă.

În derularea acestui proiect Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are ca parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” Craiova. Se vor organiza atât cursuri teoretice, cât şi de instruire practică la nivel naţional în toate cele opt regiuni de dezvoltare.

Citit 1433 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.