Ciocolata neagră ţine răceala departe

Ciocolata neagră ţine răceala departe
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Diferenţele mari de temperatură, zilele călduroase care oscilează cu cele reci şi trecerea de la iarnă la primăvară sunt doar câteva dintre aspectele care cresc riscul de răceală. Tocmai de aceea, este important să ştim câteva trucuri prin care ne putem întări imunitatea, ţinându-ne departe de îmbolnăvirile repetate.

Prima şi cea mai la îndemână modalitate de a face asta este alimentaţia. Pe lângă o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume, în cadrul căreia să evităm grăsimile trans, carnea procesată sau zahărul, avem la îndemână şi câteva “super alimente” care acţionează tocmai în direcţia dorită de noi: stimularea sistemului imunitar.

Deşi poate părea greu de crezut, se pare că delicioasa ciocolată neagră ne ajută şi să ţinem departe răcelile. E important să alegi o ciocolată cu un conţinut de cacao ridicat (cel puţin 70 la sută), care să nu aibă prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Varianta aceasta are mai mulţi compuşi antioxidanţi, fiind totodată foarte bogată în zinc, o altă substanţă cu beneficii recunoscute asupra sistemului imunitar. Ai grijă şi la porţii pentru că şi acest aspect poate face diferenţa, aşa că limitează-te la o pătrăţică sau cel mult două de ciocolată neagră pe zi.

Citit 2427 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2018 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.