2 aprilie - Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

2 aprilie - Ziua Internațională a Conștientizării Autismului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi - APCA începe în forţă luna aprilie, dedicată, în întreaga lume, conştientizării autismului. Astăzi va avea loc marcarea, în cadru festiv, a unui an de la inaugurarea centrului de zi "Căsuţa CURCUBEU – Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism", care oferă o gamă largă de terapii specifice de recuperare şi consiliere gratuită pentru părinţi, ajutor de care beneficiază, săptămânal, aproximativ 50 de copii cu autism, alături de familiile lor.

Tot astăzi, de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, va avea loc o întâlnire între elevi de la Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", coordonaţi de învăţătoarea Dorina Sava, şi copiii cu autism din cadrul APCA.

Cel mai important moment al zilei, intitulat "Record pentru autism", va avea loc între orele 15,00 şi 18,00, în Grădina Publică. Evenimentul caritabil, aflat la ediţia a II-a, are ca scop strângerea de fonduri. Va fi realizat cel mai mare puzzle construit vreodată în România, dedicat copiilor cu autism, compus din piese inscripţionate cu mesaje de susţinere din partea donatorilor. Vor fi unite piesele de la prima ediţie a evenimentului, mai exact 422, a doua ediţie pornind de la piesa cu numărul 423. Piesele vor fi disponibile şi în ziua evenimentului spre a fi achiziţionate, în scop caritabil, contra sumei de 20 lei fiecare.

APCA Galaţi va încheia ziua cu evenimentul "Light it up blue", ediţia a III-a, desfăşurat la nivel mondial în toate oraşele mari ale lumii. La Galaţi, pentru al treilea an consecutiv, va fi iluminată clădirea Teatrului Dramatic "Fani Tardini", în intervalul orar 19,00 - 20,00.

Citit 2182 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2018 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.