Numărul cazurilor de rujeolă a scăzut drastic

Numărul cazurilor de rujeolă a scăzut drastic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Epidemia de rujeolă s-a estompat în România, ţara noastră nemafiind pe primul loc la nivel european după numărul de îmbolnăviri, aşa cum era anul trecut. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care spune că reducerea numărului de cazuri de rujeolă se datorează în primul rând campaniei de vaccinare din ultimele luni.

"Cu toate că numărul de cazuri de rujeolă a scăzut, încă mai există probleme legate de aprovizionarea cu vaccinurile necesare", a spus oficialul. Potrivit Sorinei Pintea, sunt probleme legate de aprovizionarea cu vaccinuri, generate nu neapărat de birocraţie, cât de contestaţiile făcute de companii.

"Am convingerea că se vor încheia curând, astfel încât să nu mai avem probleme cu vaccinurile DTP (n.r. - diftero-tetano-pertussis) şi tetravalent. Unele doze de la vaccinul tetravalent au expirat şi urmează să fie înlocuite de producător, conform contractului. În maximum două săptămâni, vor fi înlocuite aceste doze", a completat Sorina Pintea.

În ultimii ani, România a trecut printr-o gravă epidemie de rujeolă care s-a soldat cu decesul a zeci de bolnavi. Inclusiv un nou-născut din Tecuci şi-a pierdut viaţa din cauza acestei boli foarte contagioase.

Citit 1376 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.