CONTROALE în maternităţile din toată ţara

CONTROALE în maternităţile din toată ţara

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că a semnat un ordin prin care se vor declanşa controale privind infecţiile nosocomiale în maternităţile din toată ţara. Verificările vor debuta, "probabil", din 15 ianuarie.

Oficialul din fruntea Ministerului Sănătăţii a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă. Autorităţile au declarat încă de la sfârşitul anului trecut că vor demara o campanie de controale în toată ţara, după scandalul infectării cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice a zeci de copii născuţi la maternitatea Giuleşti din Bucureşti. Infecţiile nosocomiale, numite şi intraspitaliceşti, reprezintă o gravă problemă a spitalelor din România. De multe ori aceste îmbolnăviri sunt ascunse sub preş, pentru ca spitalul să "dea bine" în statistici. Această practică deosebit de periculoasă a dus la situaţia absurdă ca spitalele româneşti să pară mult mai sigure, pe hârtie, evident, decât cele din Germania, Belgia sau Suedia.

Citit 485 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro