România, singura ţară care nu are o lege a fertilizării in vitro

România, singura ţară care nu are o lege a fertilizării in vitro

sfatulparintilor.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

România este singura ţară din UE care nu are o lege a fertilizării in vitro, spun reprezentanţii Asociaţiei SOS Infertilitatea, precizând că persoanele infertile se confruntă cu mai multe probleme, printre care condiţiile "discriminatorii" de înscriere în subprogramul de ajutor financiar din partea statului.

"În 2010 am obţinut de la Ministerul Sănătăţii crearea subprogramului de Infertilitate prin care s-a acordat un sprijin parţial cuplurilor infertile. Nu se compară cu ceea ce este în Europa în mod real, nici măcar printre vecinii noştri. Bulgaria are trei proceduri, Ungaria are cinci. La noi de la minister există o procedură cu condiţii severe de acces şi pentru un număr foarte mic de cupluri", a spus, pentru Mediafax, fondatoarea Asociaţiei SOS Infertilitatea, Nicoleta Brunel.

Pentru a beneficia de cei 6.150 de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru procedurile FIV, pe lângă criteriul de vârstă, cuplul trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe care sunt "discriminatorii", mai spune reprezentanta asociaţiei.

În 2011, Ministerul Sănătăţii a lansat subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, prin intermediul căruia cuplurile infertile pot primi 6.150 de lei dacă îndeplinesc cerinţele programului. Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, în perioada iulie 2011-decembrie 2012, 100 de copii au fost născuţi în urma subprogramului.

Citit 636 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:30

2 comentarii

 • postat de Depopularea României pare să fie politica celor de azi, timp de 29 de ani și continuă. Duminică, 13 Ianuarie 2019 16:46 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  2

  Vi se pare că după Decembrie '89, politica creșteri natalități, implicit creșterii populației române ca număr, este politică de stat, dacă au fost izgoniți din țară, după muncă și supraviețuire, aproximativ 5 milioane de români, bărbați și femei, ''buni de creștere a fertilități'' ? Păi, mai simplu, pentru creșterea șeptelului, asiguri hrană, o bună ''cazare'', sănătate prin doctori veterinar, control medical periodic.......noi azi ? Epidemie de rujeolă, sănătate precară, boli ai sărăciei gen TBC în floare, maternități având o igienă precară, medici iresponsabili, ba mai dăm și foc, ca la Maternitatea Giulești, infecții intraspitalicești cât cuprinde și, și....păi cu politica de azi, o să ajungem la o populație ce a avut-o după Al Doilea Război Mondial, aproximativ 16 milioane. Am uitat, numărul avorturilor voluntare din cauza sărăciei, depășește populația României din '89, aproximativ 23 de milioane, de unde natalitate ridicată ?

  Raportează
 • postat de galatean Joi, 10 Ianuarie 2019 09:13 84.243.108.*** Link la comentariu
  3
  1

  Fertilizarea in-vitro este necesara pentru cuplurile cu probleme reale de pro-creere si trebuie sa tina cont foarte mult de avizele medicale de specialitate sub auspiciile unei legi bine puse la punct, fara posibilitati de interpretare. Fertilizarea in vitro este o metoda de sustinere a familiilor cu astfel de probleme. Generalizarea ei poate conduce la alte deficiente conceptuale despre locul si rolul familiei in societate, gen casatoriile gay sau lesbi

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.