Cardul european de sănătate nu va mai fi tipărit

Cardul european de sănătate nu va mai fi tipărit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cardurile europene de sănătate nu se mai tipăresc începând de ieri, 13 ianuarie, conform unei informări venite din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi. Cardul nu va mai fi tipărit până la finalizarea procedurii de achiziţie pentru contractul de furnizare a acestui document.

Între timp, persoanele care vor solicita un card european de sănătate vor primi un certificat provizoriu, valabil un an.

Cardul european este unul dintre cele mai populare documente medicale, solicitat când asiguratul pleacă în vacanţă peste hotare. În baza acestui card, aveţi dreptul la asistenţa medicală necesară în timpul şederii temporare pe teritoriul statelor membre UE.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în calitate de cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară din UE, puteţi primi orice tratament care nu poate fi amânat până la întoarcerea acasă. Aveţi dreptul la aceleaşi îngrijiri medicale de care beneficiază cetăţenii asiguraţi în ţara respectivă.

Citit 4002 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2019 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.