Cele mai murdare lucruri pe care le foloseşti zilnic

Cele mai murdare lucruri pe care le foloseşti zilnic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Luăm telefonul mobil cu noi peste tot, chiar şi la toaletă. Drept rezultat, acesta poate fi de până la zece ori mai plin de germeni decât scaunul de toaletă. Pe parcursul zilei, atingem multe alte obiecte pline de germeni, fără a conştientiza acest lucru.

Din cauza faptului că ne însoţeşte peste tot, telefonul mobil ar putea fi plin de E.coli, o bacterie care poate determina diareea şi crampele stomacale şi care poate supravieţui ore întregi pe suprafeţe calde. Soluţia? Lăsăm telefonul oriunde altundeva, dar nu în baie şi ne spălăm neapărat pe mâini după ce folosim toaleta, este sfatul experţilor site-ului de ştiri medicale webmd.com. Şi, eventual, mai ştergem şi mobilul, din când în când, cu un şerveţel antibacterian. Iată şi alte obiecte de uz zilnic la care trebuie să fim atenţi.

Telecomanda

De regulă, telecomanda televizorului este atinsă de toată lumea din casă. Şi atunci când nu o atingem cu mâinile pline de germeni o lăsăm să zacă pe jos sau pe sofa, un loc prielnic pentru mucegaiuri şi bacterii. Soluţia? Ştergem sistematic telecomanda cu un şerveţel umed antibacterian.

Tastatura computerului

Ne luăm prânzul în fiecare zi la muncă deasupra lui. Acasă, copiii joacă jocurile lor favorite, ca să nu mai punem la socoteală că pisica mai trage câte un pui de somn pe tastatură, atunci când prinde ocazia. În aceste condiţii, nu-i de mirare că e plină de germeni. Soluţia? Oprim computerul, scuturăm puternic tastatura de resturi alimentare şi praf şi o ştergem cu un tampon de bumbac îmbibat cu alcool, tastă cu tastă.

Surprize

Buretele de vase este cel mai mizerabil lucru din casă. Este ud, absorbant şi folosit tot timpul pentru a curăţa resturile alimentare de pe veselă. E greu să fie ţinut curat, aşa că soluţia este înlocuirea lui cât mai des posibil.

Chiar dacă pasta de dinţi omoară germenii, mulţi rămân prinşi între perii periuţei şi se scurg în suport. Acesta este unul dintre cele mai pline de germeni locuri din casă, astfel că trebuie curăţat cât mai des, în maşina de spălat vase, eventual. De asemenea, cuptorul cu microunde şi uşa frigiderului sunt pline de bacterii. La fel şi butoanele aragazului sau rezervorul cafetierei, acesta din urmă putând fi plin de mucegai. Trebuie să ne spălăm mâinile înainte şi după ce am pus mâna pe aparat, să clătim vasul de cafea înainte de fiecare folosire şi să-l spălăm cu oţet o dată pe lună.

Citit 1759 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2019 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.