Caz de rujeolă confirmat în Galaţi

Caz de rujeolă confirmat în Galaţi

wall-street.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Încă 43 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, acestea fiind semnalate în şase judeţe şi în municipiul Bucureşti. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până în 5 aprilie, este 16.336, din care 62 s-au soldat cu decese.

Dintre îmbolnăvirile confirmate săptămâna trecută, 20 de cazuri au fost în Sălaj, zece în Buzău, câte cinci în Bihor şi Teleorman, şi câte un caz în Bucureşti, Dolj şi Galaţi.

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă. Boala este cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează, în general, afecţiuni respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Virusul se răspândeşte, cel mai adesea, în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă niciun simptom. Vaccinarea este singura modalitate prin care rujeola poate fi prevenită. Cunoscută şi sub denumirea de pojar, rujeola duce adesea la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de pacienţi, boala este mortală.

CITEȘTE ȘI: Dificultăţi în asigurarea primei doze de vaccin împotriva rujeolei

Citit 1557 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 10:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro