Caz de rujeolă confirmat în Galaţi
Foto: wall-street.ro

Caz de rujeolă confirmat în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Încă 43 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, acestea fiind semnalate în şase judeţe şi în municipiul Bucureşti. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până în 5 aprilie, este 16.336, din care 62 s-au soldat cu decese.

Dintre îmbolnăvirile confirmate săptămâna trecută, 20 de cazuri au fost în Sălaj, zece în Buzău, câte cinci în Bihor şi Teleorman, şi câte un caz în Bucureşti, Dolj şi Galaţi.

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă. Boala este cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează, în general, afecţiuni respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Virusul se răspândeşte, cel mai adesea, în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă niciun simptom. Vaccinarea este singura modalitate prin care rujeola poate fi prevenită. Cunoscută şi sub denumirea de pojar, rujeola duce adesea la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de pacienţi, boala este mortală.

CITEȘTE ȘI: Dificultăţi în asigurarea primei doze de vaccin împotriva rujeolei

Citit 2592 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.