Grepfrutul ţine la distanţă oboseala şi arsurile la stomac

Grepfrutul ţine la distanţă oboseala şi arsurile la stomac

Beneficii ale citricelor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale, citricele au numeroase proprietăţi terapeutice. Mâncate proaspete, în salate sau sub formă de suc, portocala, lămâia şi grepfrutul te apără de numeroase afecţiuni. Iată, în materialul de faţă, care sunt beneficiile grepfrutului.

Pe lângă faptul că este un fruct delicios, grepfrutul poate fi folosit pentru a trata multe afecţiuni, care nu necesită consultul unei medic. Pentru a preveni infectarea tăieturilor şi a zgârieturilor, aplică suc de grepfrut. Acesta are proprietăţi antibiotice, prevenind apariţia infecţiilor. Faţă de alte produse antibacteriene, sucul de grepfrut nu deteriorează pielea. Totodată, mănâncă cel puţin un grapefrut pe zi pentru a reduce cantitatea de acid pe care organismul o produce. În felul acesta, arsurile de stomac nu te vor mai deranja. În cazul în care totuşi această problemă de sănătate persistă, este recomandat un consult medical de specialitate.

Dacă suferi de diaree şi de inflamarea intestinului, apelează cu încredere la grepfrut. În ţările sărace, fructul este adesea folosit pentru protejarea oamenilor de dizenterie, tifos şi alte probleme care pot rezulta din băutul apei provenite din surse murdare sau din mâncatul alimentelor stricate. De asemenea, sucul de grepfrut înlătură oboseala. Vitaminele şi mineralele care se găsesc în acesta te pot ajuta să te energizezi după o zi lungă şi epuizantă. Amestecă suc de lămâie şi suc de grepfrut în părţi egale şi bea când ai nevoie de un impuls de energie.

Dacă vrei să ţii la distanţă sau să reduci riscul de infecţii respiratorii, foloseşte cojile de la grepfrut. Bogate în vitamine, în special A şi C, substanţe hipotensive, acestea pot fi utilizate în ceaiuri, dulceţuri sau marmelade. Atenţie însă, înainte de a folosi cojile citricelor asigură-te că fructele în cauză nu au fost tratate cu substanţe periculoase.

Evită grepfrutul dacă iei pastile

Grepfrutul nu permite medicamentelor să se descompună în organism, astfel că acestea ajung direct la intestine şi ficat. Narigenina, substanţa care dă gustul amar acestui fruct, poate să oprească metabolizarea pastilelor, împiedicând eliminarea lor din organism, crescând în acest fel riscul unei intoxicaţii.

Citit 703 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2019 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.