Peştele are un efect protector asupra intestinului gros

Peştele are un efect protector asupra intestinului gros
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Persoanele care obişnuiesc să mănânce regulat peşte au un risc mai mic cu 12 la sută de a face cancer colorectal pe parcursul vieţii, susţin unii oameni de ştiinţă. Studiul a fost realizat de o echipă din care au făcut parte şi experţi de la Universitatea Oxford şi de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC). Cercetarea a fost publicată în revista "Clinical Gastroenterology and Hepatology", informează agerpres.ro.

Studiul a fost finanţat de "World Cancer Research Fund" şi vizează intensificarea recomandărilor referitoare la consumul de peşte în rândul populaţiei. Potrivit rezultatelor cercetării, consumul oricărui tip de peşte într-o cantitate de 359,1 grame pe săptămână a dus la o scădere a riscului de cancer colorectal cu 12 la sută, în comparaţie cu consumul unei cantităţi de peşte mai mici de 63,49 grame pe săptămână. "Consumul de peşte pare să reducă riscul de cancer colorectal şi ar trebui încurajat ca parte dintr-o dietă sănătoasă", au conchis cercetătorii.

Citit 1149 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2019 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.