Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase
Foto: videohive.net

Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două porţii de nuci pe săptămână sunt asociate cu scăderea riscului de deces din pricina bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu recent făcut public la Congresul Mondial de Cardiologie. Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase. Consumul regulat de nuci reduce cu 17 la sută riscul de deces cardiovascular, comparativ cu o alimentaţie în care acestea sunt prezente doar o dată pe săptămână, scrie agerpres.ro.

"Nucile sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate şi conţin o cantitate mică de grăsimi saturate. De asemenea, ele includ proteine, minerale, vitamine, fibre, fitosteroli şi polifenoli, benefici pentru sănătatea inimii", a declarat autorul principal al studiului, doctorul Noushin Mohammadifard, de la Institutul Isfahan pentru Cercetări Cardiovasculare din Iran. Potrivit acestuia, studiile europene şi americane au asociat nucile cu protejarea sănătăţii cardiovasculare, însă există dovezi limitate din regiunea din estul Mediteranei.

Cercetarea a examinat asocierea dintre consumul de nuci şi riscul de boli cardiovasculare şi de deces la populaţia iraniană. Potrivit Societăţii Europene de Cardiologie, se recomandă 30 de grame de nuci nesărate pe zi, în cadrul unei alimentaţii sănătoase, cu precizarea că densitatea calorică a acestora este ridicată.

Citit 1026 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.