Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Asociaţia Română pentru Intoleranţă la Gluten a organizat în această vară o caravană în zece oraşe din ţară, printre care s-a numărat şi Galaţiul. În cadrul evenimentului, au fost testate gratuit 870 de persoane, nouă dintre ele fiind direcţionate spre investigaţii suplimentare. Acest rezultat confirmă statisticile disponibile la nivel mondial, conform cărora cel puţin una din 100 de persoane suferă de boală celiacă. 
Peste 1.500 de pacienţi cu afecţiuni induse de gluten au participat la sesiunile de informare, iar caravana a oferit, în paralel, şi primul program de pregătire a medicilor pentru boală celiacă. 370 de medici au participat la sesiuni de formare profesională, pentru perfecţionare în diagnosticare corectă a afecţiunilor induse de toleranţa la gluten.
Boala celiacă este o afecţiuni autoimună cauzată de ingestia de gluten (proteină regăsită în grâu, orz şi secară – n.r.) de către persoane predispuse genetic.

Citit 1040 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2019 19:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro