Murăturile, adevărate medicamente naturale
Foto: justitiarul.ro

Murăturile, adevărate medicamente naturale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pe lângă faptul că au gust minunat, murăturile sunt un adevărat medicament. Acestea conţin surse importante de vitamina C, A, licopen şi magneziu, fiind anticancerigene şi excelente arme împotriva infecţiilor. Cercetătorii susţin că tomatele verzi conţin citostatice naturale, care determină autodistrugerea anumitor formaţiuni tumorale.

De asemenea, consumate în special în sezonul rece, murăturile ajută la prevenirea răcelii sau a gripei. Enzimele şi antioxidanţii pe care acestea le conţin au proprietăţi imunostimulante, ajutând pe timp de iarnă, atât la combaterea, cât şi la prevenirea afecţiunilor respiratorii.

Varza murata, ideală pentru detoxifiere

Varza murată ajută la buna detoxifiere a organismului, iar datorită conţinutului mare de fibre şi minerale contribuie şi la buna funcţionare a tractului digestiv, prevenind astfel constipaţia.

Atenţie însă la alimentele pe care le consumi alături de murături. Se recomandă ca acestea să fie servite lângă cartofi sau carne, pentru a uşura digestia.

Cea mai importantă condiţie, însă, pentru a beneficia de efectele lor este ca acestea să fie fermentate în sare, nu în oţet şi zahăr, şi să nu conţină prea multe ingrediente sau adaosuri.

Citit 3105 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.