S-a suplimentat stocul de vaccin antigripal

S-a suplimentat stocul de vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor de gripă, constând în colaborarea între spitale din ţară, inclusiv Spitalul Polisano din Sibiu, unde a lucrat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru utilizarea unei tehnologii moderne destinate persoanelor cu insuficienţă respiratorie. O altă măsură luată este suplimentarea dozelor de vaccin.

”Ministerul Sănătăţii a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. Astfel, a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă - ECMO. Este o tehnologie modernă folosită ca suport în astfel de situaţii”, precizează vineri ministerul.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a aprobat suplimentarea cu 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Până la  data de 19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane din categoria de risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

Gripa a provocat în acest sezon trei decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30,6 la sută mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11,4 la sută mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257). 

Au fost raportate la nivel naţional 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40 la sută  comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent S 03/2019 (2.314  cazuri). 

Au fost raportate 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu şase mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Citit 1711 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.