Primul vaccin împotriva Covid-19, gata de testare

Primul vaccin împotriva Covid-19, gata de testare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai şase săptămâni după ce a început să lucreze la imunizare, relatează CNN. 

Testele iniţiale pentru posibilul vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare şi aprobările ar putea dura în jur de 18 luni. Moderna a anunţat luni că primul set din noul vaccin, numit mRNA-1273, a fost trimis la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Acţiunile companiei, care are sediul lângă Boston, au crescut marţi cu 15 la sută, la bursa din New York.

Moderna a anunţat că primele fiole cu vaccinul experimental vor fi folosite într-un studiu de Faza 1 în Statele Unite, fază care implică de obicei testarea unui produs farmaceutic pe un număr mic de oameni sănătoşi. Publicaţia "The Wall Street Journal", care a scris prima despre acest vaccin, a relatat că două doze de vaccin vor fi testate pe un număr de până la 25 de voluntari, pentru a vedea dacă produce o reacţie de imunizare care protejează de acest virus.

Giganţii farmaceutici Johnson & Johnson şi GlaxoSmithKline lucrează, de asemenea, la vaccinuri contra celui mai temut virus al momentului, la fel ca cercetători ai guvernului american, inclusiv unii ai NIAID.

Citit 2001 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.