România nu mai exportă medicamente pentru CORONAVIRUS

România nu mai exportă medicamente pentru CORONAVIRUS
Pentru cel puţin şase luni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Raed Arafat (foto) a anunţat, miercuri, 11 martie 2020, că se suspendă pentru o perioadă de şase luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor şi a tuturor produselor sanitare care au legatură cu prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul pentru COVID-19. Măsura a fost luată la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS), potrivit unui comunicat al Comitetului National pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Această hotărâre face parte din planul de acţiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate şi continue de medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare esenţiale în această situaţie.

Lista va fi stabilită împreună cu experţii din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere, în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, atifungice, anestezice, sedative, precum şi alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 şi a complicaţiilor acestora.

„De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare şi dispozitive medicale, cum ar fi: combinezoane, mănuşi, seringi, măşti, ochelari de protecţie, soluţii dezinfectante, precum şi alte materiale şi dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestinoarea cazurilor de COVID -19”, se mai spune în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Sistemul imunitar nu protejează de infectare

AFLĂ cum te poţi proteja de coronavirus. RECOMANDĂRI

Citit 2254 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.