Alocare de fonduri pentru spitale

Alocare de fonduri pentru spitale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieri, 17 martie, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea a avut o întâlnire cu managerii spitalelor aflate în subordine, precum şi cu sefa secţiei ATI de la Spitalul Judeţean, pentru a lua noi masuri de pregătire a unităţilor medicale în această perioadă.

”Vom aloca fonduri suplimentare spitalelor pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, materiale sanitare, dezinfectanţi şi tot ceea ce este nevoie pentru ca în acest context dificil gălăţenii să fie trataţi corespunzător. Astfel, am decis să alocăm ‪500.000‬ de lei către Spitalul de Boli Infecţioase, ‪300.000‬ de lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, ‪415.000‬ de lei către Spitalul de Pneumoftiziologie şi ‪150.000‬ de lei la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. În acest moment, la Galaţi au fost confirmate două cazuri de coronavirus, ambii pacienţii fiind trataţi la Bucureşti. Am cerut medicilor să ia toate măsurile necesare, inclusiv reconfigurarea anumitor circuite medicale, pentru a fi pregătiţi în situaţia în care vom fi nevoiţi să tratăm pacienţii infectaţi cu noul coronavirus în spitalele din Galaţi”, a precizat Fotea, pe Facebook.

Totodată, el a menționat finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru aducerea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a aparatului PCR Real Time pentru depistarea noului Covid-19. ”În câteva zile aparatul va fi adus la Galaţi, ceea ce înseamnă ca vom şti mult mai repede care sunt persoanele infectate cu noul coronavirus”, a adăugat președintele CJ Galați.

Citit 2260 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.